Καλώς ήρθατε

Καταδικαστική η απόφαση για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ

Συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση εκβίασης σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ το Σεπτέμβριο του 2006.

Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους Παναγιώτη Αδαμόπουλο, πρώην γενικό διευθυντή της επιτροπής ανταγωνισμού, Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, εκτελωνιστή, και Κώστα Κωνσταντινίδη, έμπορο σιτηρών, για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης κατά μετατροπή της κατηγορίας της εκβίασης, καθώς και της δωροδοκίας για τον πρώτο των κατηγορουμένων και άμεσης συνέργειας σε δωροδοκία για τους άλλους δυο κατηγορούμενους.

Αντίστοιχη... πρόταση είχε υποβάλει στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας έδρας.

Οι εφέτες έκαναν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου στους Αδαμόπουλο και Αναγνωστόπουλο και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον Κώστα Κωνσταντινίδη, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των τριών κατηγορουμένων με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ στον καθένα.

Οι ποινές που επέβαλε είναι τέσσερα χρόνια για την απόπειρα εκβίασης και 18 μήνες στον καθένα για τη δωροδοκία και την άμεση συνέργεια σε δωροδοκία.

Σχόλιο apneagr: Όπως λέει και ο σοφός κατά τα άλλα λαός μας «Τους κάνανε τα μούτρα κρέας», άκου 10.000 χρηματική εγγύηση καταξοδευτήκανε...

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

naxios είπε...

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ.
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ.

Related Posts with Thumbnails