Καλώς ήρθατε

Εφιάλτες...

Δεν υπάρχει χειρότερη εμπειρία από το να σε πάρει ο ύπνος στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Και να ξυπνήσεις στις τρεις το πρωί μπροστά σε ένα τοκ σόου περιθωριακού καναλιού με πρόσωπα που δεν θα τα ΄βγαζαν ποτέ σε ώρα κανονική.

Αυτήν τη μεταμεσονύχτια αίσθηση εφιάλτη δίνει η φυσιογνωμία του Κώστα Γκιουλέκα στα τηλεπαράθυρα. Ο υφυπουργός Εσωτερικών χρειάστηκε να περιμένει πολύ για να εξορμήσει στο γυαλί. Μετά τις εκλογές του 2007 είχε ακουστεί για αναπληρωτής του Ρουσόπουλου, αλλά ο Θόδωρος- πού να΄ ξερε;- αισθανόταν μάλλον καλύτερα με τον Αντώναρο στη θέση αυτή. Όταν ευτύχησε στον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου 2009, ο Γκιουλέκας χρειάστηκε να περιμένει για να του παραχωρήσει ο Παυλόπουλος γραφείο και αρμοδιότητες. Ως γνωστόν, ο Προκόπης στα κυβερνητικά είναι καβούρι. Μόνο παίρνει, δεν δίνει. Αλλά, τελικά, ο Κώστας τακτοποιήθηκε. ΕΚΤΟΤΕ, ΟΓκιουλέκας δίνει τη μάχη. Ή μάλλον είναι ο τέλειος στρατιώτης για μια χαμένη μάχη, που δίνεται σε φάση υποχώρησης και με το τέλος του πολέμου κοντά. Πολεμιστής της ήττας, ο Κώστας συμπεριφέρεται λες και η Ν.Δ. έγινε κυβέρνηση χθες κι έχει μπροστά της πολύ χρόνο. Σε αυτό- είναι αλήθεια- δεν διαφέρει από όλους εκείνους που έγιναν υπουργοί ή υφυπουργοί ανέλπιστα φέτος. Όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι έχουν ακόμη αρκετή θητεία μπροστά τους ώστε να χαρούν την εξουσία της θέσης τους.

Η ποιότητα...ενημέρωσης επί διακυβέρνησης Ν.Δ. ουδέποτε υπήρξε σπουδαία.

Μπορεί ο Ρουσόπουλος να προερχόταν από το τηλεοπτικό πράιμ-τάιμ, αλλά επί των ημερών του δεν έλαμψε ούτε η κυβερνητική επιχειρηματολογία ούτε η αλήθεια. Ο Θόδωρος, βέβαια, ξελάσπωσε τη Ν.Δ. στα φλεγόμενα μπρίφινγκ του Ζαππείου στις εκλογές του 2007. Αλλά αυτά συμβαίνουν μια φορά. Ο Γκιουλέκας είναι καταδικασμένος να επιχειρηματολογεί, με τη Ν.Δ.

να απέχει μια στρογγυλή πεντάρα από το ΠΑΣΟΚ. Εξ ου και είναι φτιαγμένος για τον κόσμο που σκιαγραφούν τα σημειώματα της Φεβρωνίας Πατριανάκου στον Πολιτικό Σχεδιασμό.

Με απλά λόγια, ο Κώστας μπορεί να είναι εντός κυβέρνησης, αλλά βρίσκεται εκτός πολιτικής πραγματικότητας.
Του Δημήτρη Μητρόπουλου στα ΝΕΑ

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails