Καλώς ήρθατε

Καρατερίστας



ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ από αμνημονεύτων χρόνων είναι ο Σωτήρης Χατζηγάκης. Άρα δεν είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει κάθε Σαββατοκύριακο στην περιφέρειά του, όπως κάνουν άπειροι πολιτευτές. Ούτε πλήττεται άμεσα από τα μπλόκα των αγροτών που απειλούν το εθνικό οδικό δίκτυο. Ακόμη καλύτερα: τα Τρίκαλα δεν έχουν αγρότες, αλλά κτηνοτρόφους.

ΤΟΥΤΩΝ ΔΟΘΕΝΤΩΝ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ξέρει πως τα περιθώρια χρόνου δεν είναι μεγάλα. Οι πληροφορίες της κυβέρνησης και η εντύπωση όσων βρίσκονται στο τερέν- είναι πως πρόκειται για τις μεγαλύτερες αγροτικές κινητοποιήσεις από το 1995-96. Είναι όλοι εκεί. Και πρώτοι από όλους οι βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και οι αγροτοσυνδικαλιστές της.

ΟΠΩΣ Η απαγωγή Παναγόπουλου ήταν κρας-τεστ για την νέα πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη, έτσι και τα μπλόκα θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό στις 7 Ιανουαρίου 2009. Ο Χατζηγάκης μπορεί να φοράει το κοστούμι του αγαθού δεξιού πολιτικού. Μπορεί να είναι ένας συντηρητικός τζέντλεμαν της ελληνικής υπαίθρου. Μπορεί να είναι ήπιος και να διαθέτει ικανότητα κατευνασμού, όπως φάνηκε και στην κρίση των φυλακών, όταν ο Σωτήρης ήταν υπουργός Δικαιοσύνης. Ωστόσο, τα μπλόκα δεν είναι ατομική, αλλά συστημική δοκιμασία.

ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ δεν... θα κριθεί μόνο ο Σωτήρης, αλλά το σύστημα Σουφλιά, στο οποίο εμπιστεύθηκε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Καραμανλής στον ανασχηματισμό. Σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης έχει ο Χατζηγάκης με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Σχέση επιρροής έχει ο Σουφλιάς με τους βουλευτές της Θεσσαλίας- λέγε με Μάξιμο- και με τον αγροτοσυνδικαλιστικό κόσμο. Σχέση στενή- για να το πούμε κομψά- και θεσμοποιημένη στην αρμόδια Διυπουργική έχει με τον Σαρακατσάνο ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, που θα κόψει τη μονέδα για τους αγρότες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ο Σωτήρης είναι καρατερίστας στο «ουάν μαν σόου» Σουφλιά στον κάμπο.
Του Δημήτρη Μητρόπουλου στα ΝΕΑ

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Softart είπε...

Κύριε….. Υπουργέ τότε σαν αντιπολίτευση λέγατε πολλά! Σήμερα μετά από 5,5 χρόνια εξουσίας και οι αγρότες είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Τι έχετε να τους πείτε ? Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.
Αλλά τι κάνατε? Κάνατε αυτό που πάντα η δεξιά ξέρει να κάνει καλλίτερα < Το διέρρεε και βασίλευε.> το να στρέφει τους πολίτες τον έναν εναντίον του άλλου.
Η κάθε επιτροπή αγώνος που σας επισκεπτόταν έφευγε με άδεια χέρια και ψεύτικες υποσχέσεις και όταν ο αγώνας φούντωσε καλέσατε τα κανάλια για να σας ακούσουν όλοι οι πολίτες να τους υπόσχεστε εντυπωσιακούς αριθμούς μεν, αλλά στην ουσία ψίχουλα σε αυτά που δικαία που ζητούν όπως λέτε στο ανώτερο video και Κύριε… υπουργέ οι αγρότες δεν σας ζήτησαν μόνο χαρτζιλίκι αλλά ένα σωρό αιτήματα και προβληματισμούς αλλά κουβέντα μηδέν.
Κύριε ….. Υπουργέ πιστεύω στα καθήκοντα σας απέναντι στους αγρότες ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ.
Αλλά στον στόχο σαν κυβέρνηση πετύχατε ΑΡΙΣΤΑ να στρέψετε την κοινή γνώμη εναντίον των αγροτών (τους δίνουμε 650.000.000€ αλλά δεν τους φτάνουν) πολύ σύντομα θα δούμε αγανακτισμένους οδηγούς, πολίτες, φορτηγατσίδες, εμπόρους, δημοσιογράφους και εσείς φροντίσατε να φαίνετε ότι φταίνε οι Αγρότες για μια φορά ακόμα.
Κύριε…….Υπουργέ και Κύριε…….. Πρωθυπουργέ τι θα συμβεί όταν θα αρχίσει το ξύλο στα μπλόκα ?
Είστε πολύ κατώτερη των περιστάσεων κάντε μας την χάρη και ΠΑΡΑΤΗΘΕΙΤΕ τώρα. Πριν θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς η τραυματίες από την ανευθυνότητα σας.

Related Posts with Thumbnails