Καλώς ήρθατε

Πληρώνουμε και τα ιδρύματα τους...

Εκτός που τους πληρώναμε και ως Πρωθυπουργός, καλούμαστε να πληρώνουμε και τα ιδρύματά τους.

Ο λόγος για ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών που με βάση τον ν.3577 άρθρο 34 αναφέρεται:

"1. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», το Ίδρυμα «Ανδρέα Γ. Παπανδρέου» και το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, που περιλαμβάνουν στον καταστατικό σκοπό τους τη συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση του αρχειακού υλικού διατελεσάντων κοινοβουλευτικών πρωθυπουργών, καθώς και την προβολή ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 2939 του έργου αυτών, επιχορηγούνται με ετήσια κρατική
επιχορήγηση, από το έτος 2007 και εφεξής, το ύψος της οποίας καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων."

Το θέμα όμως... συνεχίζεται με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: "Τροποποιήσεις επενδυτικών νόμων και λοιπές διατάξεις" όπου στο άρθρο 6 του 3 κεφαλαίου αναφέρει:

"Στο άρθρο 34 του νόμου 3577/2007 (ΦΕΚ 130 Α') προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής:
4. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται και για το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία "Κωνσταντίνος Σημίτης", το οποίο επιχορηγείται από το έτος 2009 και εφεξής".

Τα σχόλια δικά σας.
από Δημότη

Σχόλιο apneagr: Ο Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα ίδρυμα; ξέρει κανείς να μου απαντήσει.

4 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Naxion είπε...

"Σχόλιο apneagr: Ο Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα ίδρυμα; ξέρει κανείς να μου απαντήσει"

Μα αν δεν έχει ίδρυμα ο καθ' όλα σεβαστός και ξακουστός κος Μητσοτάκης, ποιος θα έχει?

http://www.ikm.gr/

Naxion είπε...

Και μιας και "αγγίξαμε" τον προαναφερόμενο καθ΄όλα σεβαστό και ξακουστό κο Μητσοτάκη, νομίζω ότι ουδείς (για ευνόητους λόγους ^^) δεν διάβασε τη δήλωσή του για τον καινούριο χρόνο.

Δίνω τόπο στο φόβο και στην ταραχή και προχωρώ με θάρρος - έχοντας γνώση των παραφυσικών και υπερφυσικών πραγμάτων που τυλίγουν τον αειθαλή αυτόν πολιτικό και των όσων συνοδεύουν κάθε του δήλωση και κάθε του ευχή - σε πανελλήνιο πρώτο ανέβασμα της δήλωσής του..!

(Χάρηκα που σας γνώρισα, να είστε πάντα καλά αν δεν τα ξαναπούμε )

Το 2009 θα είναι χρόνος δύσκολος. Δεκαετίες ζήσαμε, πάνω από τις δυνάμεις μας, δανειζόμενοι και καταδικάζοντας τις επόμενες γενιές, ενώ ταυτόχρονα με πείσμα αρνηθήκαμε τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η σημερινή ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα απαιτεί και τις οποίες εφάρμοσαν όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι φυσικό, η βαριά διεθνής οικονομική κρίση, που ξέσπασε φέτος να μας προσγειώσει και να μας υποχρεώσει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα.
Τη δύσκολη ώρα πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση. Με δημοκρατικό διάλογο και με διεθνή βοήθεια, να αποτυπώσουμε σωστά την πραγματικότητα και να υλοποιήσουμε με όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση τις πολιτικές και κυρίως τις μεταρρυθμίσεις, που δεν μπορούν πλέον να αναμένουν ούτε μια ημέρα.
Πέραν όμως αυτού, ακόμη πιο σημαντικό είναι να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα ότι οφείλουμε να περιφρουρήσουμε και να σεβαστούμε τη δημοκρατική νομιμότητα, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί και εάν υπάρξει ανάγκη να επιβάλλει. Είναι απαράδεκτο μικρές μειοψηφίες να παραβιάζουν αδίστακτα και προκλητικά τη νομιμότητα και να ζημιώνουν την νομοταγή πλειοψηφία, που μένει ανυπεράσπιστη. Πρέπει να καταστεί απόλυτα σαφές ότι όλοι και πάντοτε είναι υποχρεωμένοι να σέβονται το νόμο της δημοκρατίας. Άλλως δεν υπάρχει κοινωνική γαλήνη, δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη, δεν υπάρχει δημοκρατία.
Εάν αυτά συμβούν, είμαι βέβαιος ότι με κοινή προσπάθεια η χώρα μας θα μπει σε μια νέα περίοδο ανόδου και δημιουργίας.

Εύχομαι το 2009 να είναι ο πρώτος χρόνος αυτής της νέας ελπιδοφόρου πορείας και εύχομαι σε όλες και όλους –Ελληνίδες και Έλληνες- υγεία και ευτυχία το νέο έτος.


Τρεχάτε...! :(

Υ.Γ. Αυτό το έρμο α' πληθυντικό πρόσωπο... γιατί το χρησιμοποιεί να 'ξερα...

Ανώνυμος είπε...

Μερικες στιγμες θυμωνω πολυ
Παρατηρω οσα συμβαινουν και εχω καταληξει στα εξης συμπερασματα

Ας αφησουμε για λιγο τους πολιτικους και ας πουμε για τον λαο
Μαγκες του καφενειου οι περισσοτεροι
Κουτσαβακια και τζαμπα μαγκες με το ενα μανικι φορεμενο αναλυουν στα καφενεια την πολιτικη(και οχι μονο),κατασταση με το υφος του ειδημονα.

Τα ξερουν ολα και για ολους
Υποθηκευσαν το μελλον των παιδιων τους σε εναν κοσμο που επιβραβευει την βλακεια και την ιδιοτελεια.

Κοκορευονται και λογομαχουν θεωρωντας χρεος να υπερασπιστουν αυτους που δεν εργαστηκαν ποτε στην ζωη τους.

Παιρνουν συνταξεις πεινας μα ταυτοχρονα θεωρουν τον εαυτο τους αναξιο να κατεχει κατι καλυτερο
Και αυτο το αποδεικνυουν καθημερινα με την συμπεριφορα τους

Γαυγιζουν στα καφενεια και απειλουν θεους και δαιμονες,μα οταν χρειαστει να απαιτησουν ο,τι τους αξιξει και τους ανηκει τοτε κανουν την κοτα.

Δεν εχουν ψυχη να κτυπησουν το χερι στο τραπεζι.
Καποτε θεωρουσα τους πολιτικους μα και αρκετους δημοσιογραφους αληθινους και δυνατους.
Μα οι πιο πολλοι ρε γαμωτο ειναι σαν τον γαιδαρο οπου κανεις δεν θα ηξερε πως γκαριζει ασχημα εαν το βουλωνε και δεν ανοιγε το στομα του.

Αιντε μαγκες του καφενειου,παραγγειλτε ακομη ενα βαρυ γλυκο και οχι και αναλωθειτε σε μπουρδολογια του κερατα την ιδια στιγμη που αυτοι που θα επρεπε να εισαστε σπιτι σας και να ειστε αγκαλια με τα παιδια σας και την γυναικα σας

Bour ston patsaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως απο το 1960 και μετα ειχαμε ενα αρσενικο πολιτικο .ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Related Posts with Thumbnails