Καλώς ήρθατε

Η παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο...


Στην πρώτη σελίδα το Πρώτο Θέμα προαναγγέλλει Νέα αποκάλυψη για το Βατοπέδι και για μαύρα χρήματα που κατέθεταν λίγα - λίγα μετρητά σε έναν χρόνο.

Το κυρίως άρθρο στη σελίδα 14 υπογράφεται από τον κ. Γιάννη Μακρυγιάννη. Περιγράφει τον αναφερόμενο λογαριασμό του Εφραίμ στην Εμπορική ως “κρυφό”. Αναφέρεται σε καταθέσεις της τάξης των 10 εκατομμυρίων Ευρώ που έγιναν 2 φορές σε μορφή "τούβλων". Προαναγγέλλει ευθύνες για τον κ. Προβόπουλο διότι δεν ενεργοποίησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Υποστηρίζει δε ότι η επίθεση στον κ.Προβόπουλο θα γίνει από το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε τώρα τι ανακρίβειες ταΐζουν τον κόσμο κάποιοι κονδυλοφόροι χωρίς καμία συνέπεια:

Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα που παρέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στην Εξεταστική της βουλής στις 4 Δεκεμβρίου 2008, Ο λογαριασμός αυτός μόνο κρυφός δεν είναι, αφού είναι το κύριο αντικείμενο της έρευνας.

Η χρονική διάρκεια του... ενός έτους που αναγράφεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αυτοδιαψεύδεται από το ίδιο το άρθρο που περιγράφει συναλλαγές από τις 10/01/2006 έως τις 23/10/2008.

Στο ίδιο επίσημο πόρισμα, στη σελίδα 10, παρ. 1.4 αναφέρεται ξεκάθαρα πως οι μαύρες (όπως αναφέρει το άρθρο) καταθέσεις (10 εκατ. έκαστη) προήλθαν από ΙΣΟΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟ που χορηγήθηκε στην ΙΜΒ από την εμπορική τράπεζα (λογ. 204611… καταστήματος … Θεσσαλονίκης).

Άρα ο κύριος Προβόπουλος έκανε ορθώς το ελεγκτικό του έργο ως διοικητής της ΤΕ και βεβαίως δεν δέχτηκε κάποιο "τούβλο" ως διοικητής της Εμπορικής όπως αθλίως εγκαλείται από την εφημερίδα.

Η ερώτηση προς τον αρθρογράφο είναι απλή: Κύριε Μακρυγιάννη τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στο επίσημο πόρισμα της Τ.Ε. Το διαβάσατε ως οφείλατε σαν έγκριτος δημοσιογράφος; Ή είναι άλλη μια σκοπιμότητα για εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων;

Ευχαριστώ
Μ.Π.

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Εντάξει για την παραπληροφόρηση που είναι ένα από τα βασικά κακά της κοινωνίας και πρέπει να έχει συνέπειες. 'Ομως το πιο μεγάλο κακό, είναι τα όσα δεν ξέρουμε, τα όσα δεν γίνονται γνωστά ούτε και ως παραπληροφόρηση, τα όσα γίνονται "εν κρυπτώ και παραβύστω" για να προστατευτούν όσοι κλέβουν ασύστολα τους Έλληνες πολίτες και τους φτύνουν κι από πάνω. Μήπως τελικά το πιο καυτό θέμα δεν είναι η παραπληροφόρηση αλλά το ένοχο σκοτάδι;;; Γιατί η παραπληροφόρηση μπορεί να αποδειχθεί. Το σκοτάδι, που καλύπτει όλους αυτούς που θα μας πλασσαριστούν ως τίμιοι, όμως;;

Ανώνυμος είπε...

Εκ στόματος Κοράκου, "κρα". Εκ στόματος τέως Μάκη και Θέμου, σκατά, τί άλλο;

Related Posts with Thumbnails