Καλώς ήρθατε

Προβληματισμός

Αν δεχθούμε την άποψη, που φοριέται πολύ τελευταία, ότι οι δημοσκοπήσεις «είναι μία φωτογραφία της στιγμής», απορούμε με την... αυτοσυγκράτηση που δείχνει ο Καραμανλής! Εδώ του λένε, του υποδεικνύουν για την ακρίβεια, ότι η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ κλείνει, και πως έχει περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.

Γιατί δεν τις κάνει λοιπόν; Τι είναι εκείνο που τον συγκρατεί; Ποιο είναι αυτό που τον αποτρέπει; Εδώ τα στοιχεία το λένε καθαρά: είναι αξιόπιστος, επιμελής, οργανωμένος, αποφασιστικός, είναι Ο καταλληλότερος! Ως εκ τούτου μπορεί να λύσει το πρόβλημα της οικονομίας, να διαχειριστεί την κοινωνική κρίση, να επιλύσει τα προβλήματα των αγροτών, διότι ως γνωστόν τα προηγούμενα πέντε χρόνια δεν ήταν αυτός Πρωθυπουργός, αλλά κάποιος άλλος που τον υποδυόταν, και χρησιμοποιούσε- άκουσον, άκουσον- μέχρι το ίδιο όνομα!..

Για λόγους, λοιπόν, που... αδυνατούμε να συλλάβουμε με το φτωχό μας το μυαλό, ο Καραμανλής εξακολουθεί να αγνοεί τις δημοσκοπήσεις, αδιαφορεί για το προφανές συμφέρον γι΄ αυτόν, και δεν κάνει εκλογές. Μα τι άλλο περιμένει; Εδώ φως φανάρι, του το λένε, του το φωνάζουν, τις κερδίζει τις εκλογές.
Εκτός πια κι αν αυτός ξέρει κάτι περισσότερο και (τους) το κρατάει μυστικό...
Του Γ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails