Καλώς ήρθατε

Όταν ένας άντρας κλαίει...


Ένα σούπερ νόβα εκρήγνυται και σκορπίζει φωτιά σε μια σκοτεινή γωνιά του σύμπαντος, όπου ο θάνατος ενός αστεριού είναι πηγή ζωής για εκατομμύρια άλλα.

Ένας μοναχικός λύκος ουρλιάζει στην τούντρα, ενώ η χιονοθύελλα μαστιγώνει το κουρασμένο του κορμί και το ουρλιαχτό του διαπερνά με ρίγη τα μέσα του.

Ένα πολύτιμο κρύσταλλο, φυλαγμένο απ' τη γιαγιά στο εγγόνι, ραγίζει και σπάζει σε χιλιάδες κομμάτια και κάθε κομμάτι του ματώνει την ψυχή του.

Ένα κομμάτι παγετώνα στην Αρκτική σπάζει και πέφτει με ορμή στην παγωμένη θάλασσα, σηκώνοντας αφρούς και κύματα μέχρι το Θεό.

Ένα παιδάκι πεθαίνει, με πρησμένη την κοιλιά από την πείνα, ξεχασμένο από θεούς και ανθρώπους σε μια γωνιά της Αφρικής.

Ένας σεισμός τραντάζει συθέμελα την άκρη της Ασίας και το τσουνάμι σαρώνει τις παιδεμένες ακτές της απ' άκρη σ' άκρη, αφήνοντας ερείπια στο πέρασμά του.

Ένας καυτός... πίδακας ξεπηδά μέσα από τα σπλάχνα της Ισλανδίας και εκτινάσσεται στα ύψη, πιτσιλώντας θειάφι και ατμούς στα πάντα γύρω του.

Ένας Παλαιστίνιος πατέρας ξεσπά σε λυγμούς όταν βλέπει το άψυχο κορμί του παιδιού του στα χαλάσματα της Γάζας.

Μια αστραπή φωτίζει τον μουντό νυκτερινό ουρανό και το αστροπελέκι πέφτει ανελέητο στο περήφανο δέντρο, κομματιάζοντάς το σε χιλιάδες φλεγόμενα μέλη.

Μια μάνα κοιτά με τα μάτια ορθάνοιχτα από απόγνωση το άψυχο κορμί του νεογέννητου παιδιού της, την ώρα που οι γιατροί προσπαθούν μάταια να δώσουν την πρώτη του πνοή.

Ένας ηλικιωμένος Αρμένιος πέφτει από εξάντληση, μετά από τη μακρά πορεία της φυγής και του κατατρεγμού από τους Τσέτες.

Ένας αθώος ακούει την καταδικαστική απόφαση και, ανήμπορος να αντιδράσει, κοιτάζει αμήχανα γύρω του εκλιπαρώντας για Δικαιοσύνη.

Τα μάτια της Παναγιάς ματώνουν και το πύρινο δάκρυ σκίζει τα θεμέλια του ναού, ψάχνοντας παρηγοριά και λύτρωση.

Ένα αγριολούλουδο μαραίνεται και πεθαίνει, κρυσταλλωμένο από το πρώτο χιόνι του χειμώνα.

Ένας σολομός θα καθίσει αδύναμος στο βυθό του παγωμένου ποταμιού, εξουθενωμένος από την προσπάθεια να πηδήξει τον καταρράκτη κόντρα στο ρεύμα και συνειδητοποιώντας ότι ο προορισμός του θα παραμείνει ένα όνειρο ζωής.

Ένας πολυταξιδεμένος Οδυσσέας, παρ' ότι πέρασε από Κίρκες, Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, θα αφήσει την τελευταία του πνοή καθ' οδόν για την Ιθάκη.

Ένας βασανισμένος Χριστός θα πεθάνει από μια απλή γρίπη, προτού προλάβει να σταυρωθεί για να άρει τις αμαρτίες του κόσμου.

Σας παρακαλώ, μην κάνετε τους άντρες να κλαίνε...

Ν. Κονίδης

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails