Καλώς ήρθατε

Προετοιμασίες για άρση του ασύλου

Άρχισαν οι βολιδοσκοπήσεις για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς υπό κατάληψη τελούν περίπου 160 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, με βασικούς πυρήνες στην Αθήνα τη Νομική, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, και το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ το Σάββατο η εισαγγελέας υπηρεσίας αποφάσισε ότι μέσα στο Πολυτεχνείο διαπράττονταν αυτόφωρα κακουργήματα, όπως η κατασκευή εκρηκτικών και έτσι η αστυνομία ειδοποίησε τον πρύτανη ότι επίκειται επέμβαση. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα αυτεπάγγελτης επέμβασης της Αστυνομίας με εισαγγελική εντολή ακόμα και χωρίς απόφαση άρσης του ασύλου από τους πανεπιστημιακούς, εφόσον διαπιστώνεται διάπραξη αυτόφωρων κακουργημάτων. Οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος διαφώνησαν με αυτή την απόφαση και τελικώς η Αστυνομία δεν επενέβη.

Ωστόσο, το... ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης τις επόμενες μέρες στις υπό κατάληψη πανεπιστημιακές σχολές, με το επιχείρημα ότι χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για ταραχές, με δικαστική και όχι ακαδημαϊκή απόφαση, είναι πλέον ανοιχτό.
antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails