Καλώς ήρθατε

Υπάρχουν αλλήθωρες σφαίρες; - Κρίση αξιών;


Επειδή οι διαμαρτυρίες - "αποτρόπαια" των νέων παιδιών δεν είναι τίποτα άλλο από εκδήλωση συσσωρευμένου θυμού, προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι (ανεργία... φτώχεια... δάνεια), στο σχολείο, πανεπιστήμιο (απεργίες… ελλείψεις… αδιαφορία για την παιδεία), στην κοινωνία (σκάνδαλα… κακά πρότυπα… ) στην πολιτεία εξ ολοκλήρου(διαφθορά)!

Επειδή το κράτος δεν φαίνεται να έχει την διάθεση να κατανοήσει, να δράσει, να βρει λύσεις.

Επειδή κανένας δεν πείθεται ότι υπάρχουν «τυχαία περιστατικά» δολοφονίας ανήλικων.

Επειδή κανένας δεν πείθεται ότι υπάρχουν αλλήθωρες σφαίρες.
Επειδή οι άρχοντες, σκέφτονται μονάχα τον εαυτό τους, αναλώνουν την νεολαία-κυρίως-στην δίνη τους…

Επειδή το πλιάτσικο της πολιτικής ελίτ, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και της αστυνομικής τους φρουράς αλώνει και «ανθρώπινες ζωές».

Επειδή βάζουμε το προσωπικό ή της ομάδας μας και της..κάστας μας..,πάνω από το συλλογικό εθνικό συμφέρον!

Επειδή για το... αν «καλώς ή κακώς» επιβάλλεται ο θάνατος σε υποψιασμένους ή ανυποψίαστους αντιφρονούντες «δεν θα αποφασίσει η δικαιοσύνη», όπως διακηρύσσει ο συνήγορος των αιμοδιψών μπάτσων.

Επειδή όσο ενηλικιώνεσαι συναντάς την γνώση η οποία μπορεί να γίνει όπλο επανάστασης μακροπρόθεσμα.

Επειδή υπάρχει κρίση αξιών(την υποτιμούσαμε και το παραβλέπαμε,τώρα μας χαμογελάει χαιρέκακα).

Γι’αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους, πρέπει και οφείλουμε, πρώτα από όλα στους ίδιους μας τους εαυτούς, να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, για το δικαίωμα στα αυτονόητα!Υπάρχει λύση, και δεν είναι άλλη από την ενεργοποίησή μας για την αλλαγή αυτής της κοινωνίας. Η ενεργός συμμετοχή των νέων, το άνοιγμα ενός δημόσιου διαλόγου μαζί τους, η καθιέρωση θεσμών συμμετοχής τους στη λήψη των αποφάσεων στο σχολείο, τη γειτονιά, την κοινωνία γενικότερα, η καθιέρωση της ψήφου από τα 16 χρόνια,(η πρόταση έγινε πρώτα από τους Οικολόγους Πράσινους) είναι μερικές από τις αλλαγές που μπορούν και ίσως να δώσουν ειρηνική διέξοδο στη σημερινή κρίση.Και πάνω από όλα η αλήθεια και η αγάπη, που λείπουν από όλα τα επίπεδα του κοινωνικού μας ιστού!
busy bee

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails