Καλώς ήρθατε

Δηλητηρίαση από αέρια στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Έντεκα εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη υποστεί δηλητηρίαση από άγνωστης προέλευσης τοξικό αέριο που εκρέει από το ακτινολογικό τμήμα. Τα πρώτα κρούσματα σημειώθηκαν τον Ιούνιο του 2008, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το πρόβλημα και δεν έχει δοθεί λύση από τη διοίκηση που κωφεύει στις καταγγελίες.

Τον Ιούνιο του 2008, άρχισαν τα προβλήματα για τους εργαζομένους στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Μετά από διαρροή στο σύστημα αποστείρωσης, μολύνθηκε ο αέρας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λιποθυμικά επεισόδια εννέα εργαζομένων.

Μετά από σχετικό έλεγχο, που διεξήγαγε η διοίκηση, όπως ισχυρίζεται, οι εργαζόμενοι έλαβαν διαβεβαιώσεις πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Στις 9 Οκτωβρίου του 2008, παρουσιάστηκε το δεύτερο επεισόδιο.

Η κ. Σταυρούλα Καραντάνη, βοηθός θαλάμου - τραπεζοκόμος, αισθάνθηκε δύσπνοια, ξηρότητα στη φωνή, μέθη, ζάλη και κόπωση. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις μέρες.

Αντίστοιχα συμπτώματα παρατηρήθηκαν και σε άλλες τρεις συναδέλφους της.

Ένα μήνα μετά... αναρρώνει, χωρίς να εκλείπουν ωστόσο τα λιποθυμικά επεισόδια, αστάθεια στο βήμα, αλλά και απώλεια στη συνείδηση.

Μιλώντας στη «zougla.gr», η Σταυρούλα Καραντάνη καταγγέλλει την αδιαφορία που επέδειξε η διοίκηση του νοσοκομείου. «Πρέπει να μας δουν θύματα, να χαθεί μια ζωή, για να κλάψουν και να δουν τι συμβαίνει πραγματικά;», λέει χαρακτηριστικά.


Η «zougla.gr» επικοινώνησε με το Γεώργιο Χριστόπουλο, Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το πρώτο και μοναδικό κρούσμα παρατηρήθηκε τον Ιούνιο, όταν διέρρευσαν τοξικά υγρά από το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

«Δεν έχει καμία σχέση το επεισόδιο της κ. Καραντάνη με όλα αυτά τα πράγματα. Η κυρία μπορεί να είχε αλλεργία», υποστηρίζει ο κ. Χριστόπουλος.

Όσο για τα άλλα τρία κρούσματα δηλητηρίασης, πιστεύει ότι νοσηλεύτηκαν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, που κατά τη γνώμη του προκλήθηκαν από το περιστατικό της Σταυρούλας Καραντάνη. Με λίγα λόγια, ο Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» ισχυρίζεται πως τα κρούσματα δηλητηρίασης από διαρροή τοξικών ουσιών ανήκουν στην κατηγορία του «ιδεασμού».

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, επισημαίνει ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και προσθέτει πως οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα έβγαιναν στο προαύλιο, για να πάρουν ανάσες.

«Δεν εντοπίζουμε το πρόβλημα, αν το ρίχνουμε σε ψυχολογικά προβλήματα. Οι εργαζόμενοι έφτασαν σε σημείο να σκέφτονται μήπως πράγματι έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Η διοίκηση δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να εντοπιστεί το πρόβλημα», εξομολογείται στη «zougla.gr» ο κ. Ταχτατζόγλου.
Όπως ήδη έχει αναφέρει η Σταυρούλα Καραντάνη, βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική πλευρά του ζητήματος, αφού ήδη, ως θύμα, έχει καταθέσει αγωγή κατά του νοσοκομείου. Ως προς το σωματείο εργαζομένων τώρα, αν και ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας, εν τούτοις δεν έκανε δεκτή την καταγγελία και πρότεινε στους εργαζόμενους να τα βρουν με τη διοίκηση του νοσοκομείου, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου, Γαβριήλ Ταχτατζόγλου.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails