Καλώς ήρθατε

Παραδέχονται πολιτικές ευθύνες για το Βατοπέδι

Τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση του Βατοπεδίου, «όπως έχουν καταγραφεί και από τις δημοσκοπήσεις» παραδέχθηκε ο ο υπουργός Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα, όπως είπε, η καταψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο ίδιος εξέφρασε πάντως την άποψη ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σημείωσε ότι αυτός γίνεται όταν διαπιστώνονται ανεπάρκειες και τριβές. Μιλώντας σε δημοσιογράφους διευκρίνισε πάντως πως «ουδέποτε προσωπικά αναφέρθηκα σε πολιτικές ευθύνες υπουργών».

Για τη δήλωση Μεϊμαράκη ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος: «Δεν ξέρω τέτοια δήλωση. Η έρευνα συνεχίζεται στην Εξεταστική. Εγώ γνωρίζω μόνο επίσημες δηλώσεις» απάντησε.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι... δεν θα υπεισέλθει σε διαδικαστικά θέματα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο κ. Αντώναρος κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα περί απροθυμίας κυβερνητικών στελεχών να μετακινηθούν στο υπουργείο Οικονομίας, είπε πως δεν θα κάνει κανένα σχόλιο.

«Εγώ γνωρίζω ότι το θέμα του ανασχηματισμού είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, ο οποίος θα αποφασίσει ποιο στέλεχος αναλαμβάνει ποιον τομέα εργασίας» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης είχε δηλώσει στη ΝΕΤ ότι η κυβέρνηση κερδίζει πολιτικά από την κρίση.

«Εάν δείτε τις δημοσκοπήσεις, στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση ο Πρωθυπουργός προηγείται κατά πολύ. Αυτό σημαίνει, ότι ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται περισσότερο τον Καραμανλή να αντιμετωπίσει την κρίση και επομένως, κατά κάποιο τρόπο, επιβραβεύει τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση».
ta-nea

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails