Καλώς ήρθατε

Σάλος για τον ορισμό του Γ.Παπαγεωργίου στην Εξεταστική Επιτροπή


Μεγάλο μπελά αναμένεται να βρει το ΠΑΣΟΚ, με την συμμετοχή στην εξεταστική επιτροπή που θα συγκροτηθεί σε σώμα απο βδομάδα, εαν επιμείνει να μετέχει σε αυτήν ο βουλευτής Ευβοιας Γιώργος Παπαγεωργίου, που είναι συνήγορος υπεράσπισης των μοναχών της Μεγίστης Λαύρας που θέλουν να γεμίσουν με ανεμογγενήτριες την Σκύρο, με χρυσόβουλα του Βυζαντίου!

Ενα μικρό παράδειγμα για να καταλάβετε, όπως τα είπε την προηγούμενη εβδομάδα το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην βουλευτής Ευβοίας Βαγγ. Αποστόλου σε συνέντευξη που έδωσε σε όλα τα ΜΜΕ με θέμα «Το μέγιστο σκάνδαλο της Μεγίστης Λαύρας στη Σκύρο - Πώς το Πολεμικό Ναυτικό πλήρωσε για τα χρυσόβουλα του Νικηφόρου Φωκά 7,5 δις δραχμές».

Οι διαδικασίες και τα χρυσόβουλα... που χρησιμοποιήθηκαν για την παραχώρηση της κυριότητας της λίμνης Βιστονίδας στη Μονή Βατοπεδίου έχουν ακολουθηθεί και σε άλλες περιπτώσεις και μάλιστα σε επίπεδο δικομματισμού - όπως είπε ο κ.Αποστόλου - πράγμα που δείχνει ότι ο σχεδιασμός και η εκτέλεση είχαν τους ίδιους πρωταγωνιστές, απλά οι υπογραφές συμπίπτουν με το ρόλο που έπαιζαν η κάθε πλευρά τη συγκεκριμένη στιγμή.
Το σκάνδαλο όμως του Βατοπεδίου αναδείχθηκε κυρίως λόγω της επανάκτησης της κυριότητας από το Δημόσιο της λίμνης μέσω μιας μεθοδευμένης ανταλλαγής της με άλλη ακίνητη δημόσια περιουσία πολλαπλάσιας αξίας.
Στη Σκύρο είχαμε ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο, αυτό της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, που υλοποιήθηκε σε δύο χρονικές περιόδους: η πρώτη αφορά στην απαλλοτρίωση από το Δημόσιο έναντι τιμήματος 7,5 δις δραχμών εκτάσεων 1.935 στρεμμάτων, των οποίων η κυριότητα στηριζόταν στα βυζαντινά χρυσόβουλα του 10ου αιώνα και η δεύτερη στην αναγνώριση κυριότητας για τα υπόλοιπα 37.000 στρέμματα των χρυσόβουλων με διαδικασίες παράκαμψης αυτών που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία

Είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να προτείνει βουλευτή που...πρωταγωνιστεί σε αυτό το σκάνδαλο, να ερευνήσει και το...Βατοπέδι; Καλά μυαλό δεν έχουν;

i-reporter

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails