Καλώς ήρθατε

Ζητείται εθελοντής να ...πεθάνει για την τέχνη


Ο Γερμανός καλλιτέχνης Γκρεγκόρ Σνάιντερ ψάχνει κάποιον να αφήσει την τελευταία του πνοή σε μία γκαλερί, ώστε να συμφιλιώσει το κοινό με την ιδέα του θανάτου.

«Δυστυχώς στις μέρες μας, ο θάνατος και η πορεία προς τον θάνατο προκαλεί μεγάλο πόνο. Η συμφιλίωση με το θάνατο, έτσι όπως το έχω σκεφτεί, μπορεί να διώξει αυτόν τον πόνο,» δήλωσε ο 39χρονος καλλιτέχνης στην Die Welt.

«Ένας καλλιτέχνης μπορεί να συμβάλλει με τον τρόπο του σε αυτό το ζήτημα, φτιάχνοντας ανθρώπινους χώρους θανάτου, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να πεθάνουν με αξιοπρέπεια.»

Ο κατάλληλος υποψήφιος, όμως, για το «όνειρο» του Σνάιντερ δεν μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Θα πρέπει να είναι κάποιος που να έχει πολλά κοινά με τον καλλιτέχνη και που θα καταλαβαίνει τις προθέσεις του, όπως είπε και ο ίδιος.

«Ο άνθρωπος που θα αποφασιστεί τελικά να πεθάνει στην γκαλερί θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει τα πάντα εκ των προτέρων. Θα είναι το επίκεντρο και όλα θα γίνουν με την συγκατάθεση των συγγενών του. Θα υπάρχει μία πολύ prive ατμόσφαιρα, με κανόνες που θα πρέπει να τηρήσουν οι επισκέπτες,» είπε ο Σνάιντερ ολοκληρώνοντας.


πηγή:pathfinder.gr

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails