Καλώς ήρθατε

Ταχύτατος ο Raikkonen


Ο Kimi Raikkonen ξεκίνησε πολύ δυναμικά τις δοκιμές στο Bahrain κάνοντας την πρώτη κιόλας μέρα, σε μια πίστα γεμάτη άμμο και χωρίς γόμα, ταχύτερο χρόνο από αυτόν που έδωσε πέρσι την Pole position στον Felippe Massa

Τη Δευτέρα ξεκίνησε το πρώτο τριήμερο δοκιμών για τη Ferrari και την Toyota στην πίστα του Bahrain. Οι δύο αυτές ομάδες προτίμησαν να μη συμμετέχουν στο τριήμερο δοκιμών των υπόλοιπων ομάδων που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στη Βαρκελώνη και να βρεθούν στο Bahrain για δύο τριήμερα, από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και από την Κυριακή 10 έως την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου. Καθώς η πίστα βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στην έρημο και δε χρησιμοποιείται ιδιαίτερα, οι συνθήκες πρόσφυσης είναι πολύ μειωμένες, ειδικά τις πρώτες μέρες δοκιμών. Η άμμος και ο αέρας ήταν οι συνθήκες που συνάντησαν η Ferrari και η Toyota την πρώτη μέρα. Ο Kimi Raikkonen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, κάτι που από μόνο του δεν αποτελεί έκπληξη. Αν το συνδυάσουμε όμως με το ότι ο χρόνος του την 1η από τις 6 μέρες δοκιμών, ήταν ταχύτερος κατά 6 δέκατα του δευτερολέπτου από την περσινή Pole position του Massa (1:32:652), τότε καταλαβαίνουμε ότι η Ferrari και ο ίδιος ο Raikkonen βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Ο δοκιμαστής της Ferrari, Luca Badoer, ακολούθησε στη 2η θέση με διαφορά σχεδόν 1,2 δευτερολέπτων.

Ο Timo Glock δούλεψε πολύ στη διάρκεια της μέρας, βελτιώθηκε σημαντικά και χρησιμοποιώντας καινούρια λάστιχα το απόγευμα βρέθηκε μόλις 1 δέκατο πίσω από τον Badoer. Τέλος, ο δοκιμαστής της Toyota, Kamui Kobayashi, μπορεί να ήταν ο αργότερος αλλά η διαφορά του από τους Badoer και Glock ήταν μικρή, κάτι ενθαρρυντικό για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του αφού έτσι αναμένεται να τη βοηθήσει σημαντικά.

πηγη: pathfinder.gr

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails