Καλώς ήρθατε

Μαθητής / hacker, προκάλεσε την επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας - Εσθονίας

Ένας εικοσάχρονος Εσθονός μαθητής συνελλήφθη και δέχτηκε πρόστιμο 1642$ για την επίθεση που διεξήγαγε σε βάρος ενός μεγάλου εύρους Εσθονικών websites, όπως τράπεζες, σχολεία και κυβερνητικές υπηρεσίες, πέρυσι το Μάιο.

Ο μαθητής χρησιμοποίησε το PC του προκειμένου να ξεκινήσει μία επίθεση Denial-of-Service μέσω botnets, που μεταξύ άλλων, "έριξε" ακόμα και το site του Εσθονού πρωθυπουργού. Οι εισαγγελικές αρχές του Ταλίν του επέβαλαν πρόστιμο 17.500 kroons (1642$).

Οι επιθέσεις έγιναν μετά από απόφαση της κυβέρνησης της Εσθονίας να μετακινήσει το άγαλμα του χάλκινου στρατιώτη - ένα Σοβιετικό σύμβολο από την εποχή του Β' ΠΠ. Αυτό ξεσήκωσε την τοπική μειονότητα Ρώσων ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και οι εκτεταμένες δικτυακές DoS επιθέσεις.

Τότε η Εσθονία κατηγόρησε την Ρωσία για άμεση ή έμμεση εμπλοκή στις επιθέσεις, κάτι που η Ρωσία αρνήθηκε. Ως αποτέλεσμα τέτοιων κινήσεων και κατηγοριών, οι σχέσεις των δύο χωρών ψυχράθηκαν περαιτέρω. Στην ιστορία ενεπλάκη το ΝΑΤΟ προκειμένου να διερευνήσει το συμβάν αλλά και να ενισχύσει τις τοπικές δικτυακές άμυνες.

Μετά τη σχετική αποκάλυψη, αρκετοί πλέον προβληματίζονται από το γεγονός ότι ένας μαθητής κατάφερε, μέσω των δικτυακών αυτών επιθέσεων, να "ανακατέψει" σε τέτοιο βαθμό τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών, την Ευρώπη αλλά και το ΝΑΤΟ.

αναδημοσίευση από adslgr.com

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails