Καλώς ήρθατε

Μια νέα γενιά φασιστών και τραμπούκων εκκολάπτεται

Η Χρυσή Αυγή έκανε το πρώτο της ξεπέταγμα από περιθωριακή ναζιστική γκρούπα σε πανελλαδική οργάνωση με αξιόλογο κοινωνικό έρεισμα στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ήταν η περίοδος της μαζικής υστερίας για το Μακεδονικό με τα κρατικά οργανωμένα συλλαλητήρια και τη μονοπώληση του δημόσιου λόγου από τις «ορθές εθνικές» θέσεις. Το αφόρητα εθνικιστικό κλίμα που δημιουργήθηκε τότε, σε συνδυασμό με το ανοιχτό προμοτάρισμα από τμήμα του κρατικού μηχανισμού επέτρεψε στους ναζί να στρατολογήσουν νέο κόσμο, να στήσουν οργανώσεις σε μια σειρά πόλεις, να δικτυωθούν στα σχολεία και σε συλλόγους οπαδών.

Με την αύξηση της επιρροής τους πολλαπλασιάστηκαν και... οι επιθέσεις των Ταγμάτων εφόδων των ναζί εναντίον μεταναστών, αντιρατσιστών και αντιφασιστών με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή το 1998 έξω από τα δικαστήρια, με την αστυνομία να παρακολουθεί άπραγη.

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα. Ενώ μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους οι χρυσαυγίτες είχαν λουφάξει, τα Τάγματα Εφόδου είχαν σχεδόν αποσυρθεί από τους δρόμους και γενικά η συμμορία προσπαθούσε να κρατήσει πιο χαμηλό προφίλ και να μην προκαλεί, τώρα, μετά τη δυναμική επαναφορά του Μακεδονικού, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Χρυσή Αυγή δοκιμάζει και πάλι να σηκώσει κεφάλι με σημαντική, δυστυχώς, επιτυχία.

Για ακόμη μία φορά, η εθνικιστική προπαγάνδα ΜΜΕ και κομμάτων, τα οργανωμένα συλλαλητήρια από τμήματα του κράτους, του παρακράτους και της Εκκλησίας διαμορφώνουν ένα τοξικό κλίμα που φουσκώνει με αέρα τα πανιά των ναζί. Οι χρυσαυγίτες ξεπλένονται συστηματικά από τα εγκλήματά τους και πλασάρονται ως οι πιο αδιάλλακτοι υπερασπιστές των εθνικών μας «δικαίων». Αυτοί που «αγαπούν την πατρίδα», έστω και κάπως «ερειστικά», απέναντι στους άλλους που την ξεπουλούν.

Καμία έκπληξη λοιπόν, δεν προκαλεί που η ναζιστική οργάνωση ανεβάζει τους τόνους, πυκνώνει την παρουσία της στον δημόσιο χώρο και τα Τάγματα Εφόδου επανεμφανίζονται. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη κύμα καταλήψεων σε σχολεία της χώρα με αιτήματα για τη Μακεδονία και τον Κατσίφα που έχει έντονη τη σφραγίδα της ΧΑ και της Άκρας Δεξιάς. Τόσο ανοικτά μάλιστα όπου σε ένα πανό κατάληψης διαβάζουμε: «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Μια νέα γενιά φασιστών και τραμπούκων εκκολάπτεται μπροστά στα μάτια μας με την ευγενική χορηγία του κράτους, των ΜΜΕ, σύσσωμης της Δεξιάς και δυστυχώς ενός μέρους της Αριστεράς που με πρόσχημα τον αντιιμπεριαλισμό κλείνει το μάτι σε όλο το εθνικιστικό κατακάθι που απλώνεται στην κοινωνία.
γράφει ο Δημήτρης Τσίρκας

ΟΎΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΟΎΤΕ ΠΟΥΘΕΝΆ

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails