Καλώς ήρθατε

Είναι και φτηνιάρηδες…

Τώρα θα μπλέξουμε με λεπτομέρειες, αλλά δε γαμείς. Λοιπόν, πέρα από τα χονδροειδή ψέματα και τις χονδροειδέστατες απάτες που κάνουν αυτοί οι τύποι που αποκαλούνται κυβέρνηση, ακόμη περισσότερο με θυμώνει ότι μας στερούν το δικαίωμα να σκεφτούμε σοβαρά για να αντιμετωπίσουμε τα όποια επιχειρήματα της πολιτικής που εκτελούν.

Μέσα στην ευτέλεια της σκέψης τους και τη μπόχα της αλαζονείας τους, τσαλαβουτάνε στην πλέον παρακμιακή απλοϊκότητα του Λόγου. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτήν την τακτική της αυτογελοιοποίησης την ακολουθούν άνθρωποι που το Σύστημα προσπάθησε να μας τους πλασάρει ως «σημαντικούς οικονομολόγους» και «έμπειρα στελέχη».

Ερωτώμενος, λοιπόν, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ απάντησε το εξής: «Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν». Αξεπέραστη βλακεία από μόνη της η απάντηση, καθώς φανερώνει ότι, ή ο Χαρδούβελης ομολογεί πως είναι ένα κουστούμι αδειανό που δεν έχει γνώμη για τους νόμους που εφαρμόζει ή ότι είναι τόσο χαζός που προσπάθησε να αποκτήσει γνώμη αλλά δεν τα κατάφερε.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η σπουδαία προσωπικότητα απλώς επανέλαβε τη δήλωση του γνωστού Γιακουμάτου, ο οποίος μόλις ανέλαβε καθήκοντα υφυπ. Ανάπτυξης δήλωσε: «Τον νόμο για τις λαϊκές τον βρήκα ψηφισμένο και είμαι υποχρεωμένος να τον τηρήσω». Ούτε αυτός θέλησε να απολογηθεί. Τι άλλο, λοιπόν, είναι ο μέγιστος Χαρδούβελης παρά ένας Γιακουμάτος; Προσωπικά θα θεωρούσα προσβολή μία τέτοια ταύτιση. Ο Χαρδούβελης μπορεί να το θεωρεί και τιμή. Ο καθένας με τα ινδάλματά του.

Έχουμε, όμως κι άλλο παράδειγμα νομοταγούς υπουργού. Ο Κούλης του Μητσοτάκη υπεραμύνθηκε του νόμου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο με το εκπληκτικής ειλικρίνειας και ενδεικτικό της νοημοσύνης του επιχείρημα: «Το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Ιανουάριο. Η συζήτηση συνεχίστηκε στη Βουλή και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται».

Είναι συγκλονιστικός ο Κούλης του Μητσοτάκη. Δεν ασχολείται με την ουσία του νόμου, αλλά με τη διαδικασία. Και αφού η διαδικασία ήταν σωστή Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ!!! Σωστά! Αρκεί όμως μόνο ένας Άδωνις Γεωργιάδης για να ακυρώσει τους τρεις προαναφερθέντες υπουργούς.

Ερωτηθείς, λοιπόν, ο τότε υπουργός Υγείας σχετικά με το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία είχε απαντήσει: «Ο νόμος έχει ψηφιστεί! Μάλιστα δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση, αλλά θα λειτουργούσε από την 1/1/14 οριζόντια και καθολικά και θα έπρεπε να βαρύνει τους πάντες. Με δική μας απόφαση, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προχωρήσαμε σε εξαιρέσεις από το καθολικό μέτρο και έτσι εξαιρέθηκαν οι χρονίως πάσχοντες, οι άποροι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% κλπ.».

Ως γνωστόν, ο νόμος για τα 25 ευρώ δεν ίσχυσε ποτέ. Ξεκινάμε με τα συμπεράσματα: 1. Ο Άδωνις Γεωργιάδης γύριζε όλη μέρα σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς διαβεβαιώνοντας ότι ο νόμος για τα 25 ευρώ θα εφαρμοζόταν και ότι ο ίδιος πίστευε πως ήταν ένας υπέροχος νόμος! Άρα, ο Χαρδούβελης δεν έχει καμία σημασία αν βρήκε τον νόμο για τον ΕΝΦΙΑ ψηφισμένο. Είναι υποχρεωμένος να τον κρίνει. Να διαφωνήσει ή να τον υπερασπιστεί. Κι αν νιώθει την ανάγκη να μην τον υποστηρίξει μπορεί να μην τον εφαρμόσει. Ο ψηφισμένος νόμος για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία καταργήθηκε με μία ΕΓΚΥΚΛΙΟ!

Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για το επιχείρημα του Γιακουμάτου – η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω καν αν εφαρμόζεται ο νόμος για τις λαϊκές αγορές – αλλά και για τον Κούλη του Μητσοτάκη. Για τον δε Κούλη, υπάρχει κι ένα δεύτερο συμπέρασμα. Ότι τα όσα λέει περί «μνημονιακής υποχρέωσης» είναι μούφα, μουφάρα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο είχε πει ότι ο νόμος για 25 ευρώ ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά και ότι συζητήθηκαν με την Τρόικα λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου. Κι όμως καταργήθηκε.

Μόνοι τους γελοιοποιούνται. Ίσως φταίει η αδιαφορία για το πώς θα κριθούν. Ίσως η άνεση με την οποία αυτογελοιοποιούνται οφείλεται στο ανύπαρκτο πολιτικό μέγεθός τους. Πάντως δείχνουν καθημερινά ότι δεν έχουν πρόβλημα να μας δουλεύουν ή να τους κοροϊδεύουμε. Το ίδιο απέδειξε και ο Σαμαράς χτες στη ΔΕΘ. Δεν υποσχέθηκε τίποτα, απλώς επειδή η Τρόικα δεν έδωσε ακόμη τις εντολές για τα νέα μέτρα που θα μας φεσώσουν. Δεν υποσχέθηκε τίποτα, απλώς επειδή η Τρόικα δεν έδωσε το ΟΚ σχετικά με τον τρόπο που θα μας κοροϊδέψουν.

Η ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ ήταν η ανάγνωση μίας Επιστολής προς Ηλιθίους και Φασίστες. Ένα λαϊκίστικο ακροδεξιό παραλήρημα γεμάτο ασυναρτησίες. Παρ’ όλα αυτά έχω την αίσθηση ότι ακόμη κι αν σήμερα πηγαίναμε στις κάλπες για να μετρηθούμε, οι ηλίθιοι, οι βολεμένοι και οι φασίστες θα έβγαιναν περισσότεροι. Αυτό δεν είναι κάποιος φόβος μου. Πάει αυτό το στάδιο, ξεπεράστηκε. Είναι αυτή η μακαριότητα γύρω μου που φροντίζει να με προειδοποιήσει πως και πάλι τα κόλλυβα της νεκρής ελπίδας και της αδικοχαμένης ευκαιρίας θα φάμε.
γράφει ο Καρτέσιος
από το kartesios

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails