Καλώς ήρθατε

Πρωτομαγιά αύριο και το δελτίο καιρού σε έχει ξεσηκώσει

Τριάντα βαθμοί κελσίου σε σκανδαλίζουν και φωνάζουν τ' όνομά σου.
Νιώθεις το κάλεσμα του καλοκαιριού παντού στο κορμί σου. Το νιώθεις να σου ψιθυρίζει επίμονα στο ιδρωμένο μόνο από τη ζέστη αφτί σου.

Πρώτη Μάη δικέ μου. Οργιάζει η φύση και σου δίνει άλλη μια ευκαιρία να δικαιολογήσεις μια εξόρμηση στις παραλίες με το rayban γυαλάκι που αγόρασες πρόπερσι, να μαρσάρεις κάνοντας σφήνες στη Ποσειδώνος με το χλιδάτο αμάξι που αγόρασες πριν εφτά χρόνια και ακόμα το ξεπληρώνεις, να αράξεις να χτυπήσεις τα ουζάκια σου και το κυματάκι να σου χαϊδεύει τα δάχτυλα των ποδιώνε σου.

Και τι έγινε που... είσαι άνεργος; Στ' αρχίδια σου. Και τι έγινε που δεν έχεις να πλερώσεις τα ουζάκια σου; Δεν θα πάρεις δέκα καραφάκια, θα πάρεις ένα. Άλλωστε η χώρα περνάει δύσκολες ώρες, ο υπουργός οικονομίας το είπε ξεκάθαρα, πρέπει να είμαστε πιο συνετοί. Και εσύ είσαι είσαι πάνω απ' όλα καλός πολίτης. Και καλός Έλληνας. Πάνω απ' όλα η πατρίδα. Ελλαδάρα ρε! Να τη σώσουμε και θα κάνεις όποια θυσία σου ζητηθεί. 460 € μισθός; 460 € μισθός, δεν κατάλαβα; Το γαμάς το ουζάκι, θα πας να αράξεις σε μια παραλία και θα αγναντεύεις να γουστάρεις. Τσαμπέ. Ελλάδα ίσον παραλίες ρε. Έχουμε ακτογραμμή όση η βόρεια Αφρική εμείς εδώ. Περιέργως, όλες οι παραλίες πια είναι περιφραγμένες γιατί με το 4ο μνημόνιο ο αιγιαλός παραχωρήθηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία για επενδύσεις. Ένα σκασμό λεφτά πρέπει να σκάσεις για μια βουτιά. Αλλά έτσι πρέπει. Ανάπτυξη λέγεται. Δεν είναι και δικές σου οι παραλίες, της Ελλάδας μας είναι στη τελική.

Μην γίνεσαι και παρτάκιας ρε μαλάκα. Χεσ' το, δεν πας πουθενά, θα αράξεις στο καναπέ σου και θα πιεις αυτές τις γαμάτες μπύρες που πήρες από τα lidl. Θα πατήσεις το τηλεκοντρόλ και θα δεις σήριαλ. Και ειδήσεις. Και θα δεις κάτι άπλυτους μαλλιάδες στο Σύνταγμα να πλακώνονται με τους άνδρες επιβολής της τάξης. Διαδηλώνουν λέει για το δικαίωμα σου στην αξιοπρεπή εργασία και μαλακίες τούμπανα. "Που πας ρε καραμήτρο, η πατρίδα έχει πρόβλημα και 'συ θέλεις και μισθούς και εισόδημα;" μονολογείς. Δε μπα να γαμηθούνε τα κωλόπαιδα; Κλείνουνε και το κέντρο και άντε να δουλέψουνε τα μαγαζιά, άντε τώρα να ήθελες να πας για ψώνια στο κέντρο αν είχες λεφτά να ψωνίσεις. Με τίποτα. Νευριάζεις. Δεν σε χωράει ο τόπος. Σπάνε λέει και τις τράπεζες οι άπλυτοι και άντε να βρεις ΑΤΜ να βγάλεις κανά μετρητό αν είχες. Ωραία θα ήταν να είχες. Αλλά τώρα δεν παίζουν μπικικίνια, όχι γιατί είσαι φτωχός, εσύ φτωχός; Αφού τόσα χρόνια αλώνιζες με τη κούρσα και άνοιγες τα ουίσκια στις μπουζουκλερί το ένα μετά τ' άλλο.

Εσύ είσαι Έλληνας υπερήφανος, είσαι εκατομμυριούχος που απλώς για λίγο καιρό έχουν πέσει έξω οι δουλειές σου. Του χρόνου θα έρθει η ανάπτυξη άλλωστε. Στο είπε ο πρωθυπουργός σου και έχει πάρει και μέτρα. Του χρόνου όλα εντάξει πάλι θα είναι. Είσαι Έλληνας εσύ. Σε προστατεύει και η παναγία άλλωστε. Κι ο χριστός. Είσαι ο επίλεκτος και το ξέρεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Όλα θα λυθούν μόνα τους. Αυτόματα. Άλλωστε όλοι αυτοί που ψήφισες το είπαν καθαρά. Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή. Και όταν θα ψοφήσεις από τη φτώχεια και την ανέχεια η Ελλάδα θα σε θυμάται που την έσωσες. Ανδριάντα θα σου στήσει. Θα σου καταθέτει στεφάνια ανά 10λεπτο. Γουστάρεις και χαμογελάς. Γυρνάς πλευρό. Αυτό είναι. Απ' αυτό το πλευρό είναι καλύτερα. Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι....
από το wonderjlawwal

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails