Καλώς ήρθατε

Τώρα πια ξέρεις, ποτέ πια κοψοχέρης…

Δηλώνω προκαταβολικός ότι δεν είμαι διαφημιστής (δεν κάνω promotion που λένε οι μορφωμένοι) ούτε παίρνω ποσοστά από τον Γ. Τράγκα. Ουδέ γνωρίζω αν ζήτησε από τη Συγγρού ανταλλάγματα για να μην κράζει τον καρακεκραγμένο Τόνυ Πατώνει. Αφού εξηγήθηκα, λοιπόν, συνιστώ εκθύμως σε όλους να δείτε απ’ αρχής μέχρι τέλους το το dvd που διανεμήθηκε μαζί με το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Crash. Έχει τον τίτλο «Η ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ» και περιέχει μία αναδρομή από την αρχή της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα παρουσιάζοντας με συναρμολογημένα πλάνα όλη την πολιτική πορεία του τόπου. Προεκλογικές εκστρατείες, αλλαγές φρουράς, συνθήματα, αφίσες, σημαντικά ιστορικά γεγονότα με τους πρωταγωνιστές κ.λπ. Δείτε το και συγκρίνετε τα γεγονότα με τη σημερινή κατάσταση προ των εκλογών. Θαυμάστε τα διαφημιστικά σποτάκια των κομμάτων και θυμηθείτε τι έταζαν οι ηγήτορές μας.

Δεν πρόκειται για καλλιτέχνημα, αλλά είμαι βέβαιος πως... όταν τελειώσετε τη θέαση θα έχετε θαυμάσει τη δομή του και θα αναρωτηθείτε πόσο πομφόλυγα είναι το πολιτικό σκηνικό μας και πως χειραγωγούνται οι μάζες. Θα διαπιστώσετε, επίσης, ότι αρκεί ένας καλός διαφημιστής και ένας δόλιος κομματικός διεστραμμένος για να προωθήσουν το προϊόν και να το εκτινάξουν σε δυσθεώρητα ύψη, έστω και αν πρόκειται για μία μάπα κυριολεκτικώς.

Θα θυμηθείτε ή θα πληροφορηθείτε για πρώτη φορά τις ενδοκομματικές «εκλογές» της ΠΑΣΟΚάρας με ένα και μοναδικό υποψήφιο αναδεικνυόμενο σε Αρχηγό είτε δια βοής είτε δια ψηφοφορίας με κάλπη και θα μειδιάσετε με πικρία. Θα παρακολουθήσετε και τα φυντάνια της τοσοΝΔούλας με τη δική της πλύση εγκεφάλου, η οποία, βέβαια, ωχριά μπροστά σ’ εκείνη του ΠΑΣΟΚ του Άκη, της Siemens και των άλλων οπλαρχηγών.

Είναι ένα πραγματικά συγκλονιστικό έργο, με το οποίο συγκεντρώθηκε σε μία ώρα περίπου ολόκληρη η παπάρα της μεταπολίτευσης. Και ακολούθως θυμηθείτε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να εκφωνεί προεκλογικό λόγο στη Θεσσαλονίκη το 1974, όπου ρώτησε τα αλαλάζοντα πλήθη: «Αν δεν με ψηφίσετε, τότε γιατί με φέρατε;», και αναρωτηθείτε: «Μήπως εγώ, ο λαός, τον έφερα και δεν το κατάλαβα;». Μετά, θα είσθε πανέτοιμοι να πάτε στις κάλπες την 06.05.2012 και με ήσυχη τη συνείδηση να ρίξετε το ψηφοδέλτιο «Ποτέ πια».

Μπορεί η βούλησή σας να μην αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα, επειδή τα σατανικά ηλεκτρονικά μέσα και η τεχνολογική πρόοδος κάνουν θαύματα, προ πάντων όταν ελέγχονται από το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα και τους λακέδες του, αλλά εσείς θα έχετε επιτελέσει το καθήκον σας απέναντι στο εαυτό σας και στα παιδιά σας και θα είσθε έτοιμοι να δαγκώσετε τον πρώτο που θα βρεθεί στο δρόμο σας και θα σας πει «Ψηλά τα χέρια και κάτω τα παντελόνια». Θα είσθε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση να πείτε «Πίσω έχει αχλάδα την ουρά». Όπως γίνεται σ’ αυτόν τον τόπο χιλιάδες χρόνια τώρα όσο εκμαυλισμένοι και να έχουμε γίνει κατά καιρούς.
γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
από το taxalia

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Τι θα έλεγε δηλαδη ο Καλαμίτσης για τον συνάδελφο του τον Τράγκα? Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει...

Related Posts with Thumbnails