Καλώς ήρθατε

Οι Εκβιαστές!

Ακούγεται σαν τίτλος ελληνικής ταινίας cult της δεκαετίας του '70, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Έχουμε να κάνουμε πραγματικά με μια διεθνή συμμορία εκβιαστών, δεν εξηγείται αλλιώς.

Πριν λίγα βράδια, η είδηση έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων για τους κοινούς θνητούς, ενώ για τους άλλους, τους λίγους, ήταν...αναμενόμενη! Ο διεθνής Οίκος Αξιολόγησης Fitch, μας...
αναβάθμισε λέει από...την κατηγορία Credit Default σε ...(αν είναι δυνατόν!) στην κατηγορία Β- !

Τώρα εδώ τι να κάνουμε συνέλληνες; Να αναγαλλιάσουμε και να σηκωθούμε και να το ρίξουμε στο πεντοζάλη ή να βαράμε τη χοντρή κεφάλα μας όπου βρούμε πιο σκληρά; Έλα μου ντε! Και το χειρότερο; Το ομολόγησε τόσο ο κυρ-Μπάμπης του ΣΚΑΙ όσο και ο ...sir Alexis! Ήταν λέει, ...αναμενόμενο! Η αναβάθμιση (για να το κάνω πιο λιανά), ήταν λέει, αναμενόμενη - και μάλιστα όχι σε κανένα CCC ή CC- ή C ή και γώ δε ξέρω τι άλλο, αλλά παρακαλώ 6 ολόκληρες βαθμίδες από τον πάτο, δηλαδή στο Β-! Και πως ήταν αναμενόμενο ωρέ παλληκάρια εκεί δα στο ΣΚΑΙ, που κατά πως λέει και το διαφημιστικό σας, είστε και οι μόνοι δημοσιογράφοι που...παραμένετε ψύχραιμοι; Από ποιους ήταν αναμενόμενο; Και γιατί εσείς, δεν μας...καθησυχάσατε, που τα είχαμε βάψει πια εντελώς μαύρα το...επίσημο της χρεωκοπίας από το ISDA; Να σας πω εγώ; Γιατί προφανώς ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ τέτοια εντολή! Γιατί εσείς, αγαπητά...τσιράκια των τοκογλύφων, δεν βγάζετε λέξη απ το στόμα σας, αν δεν έχετε συγκεκριμένη εντολή, έτσι δεν είναι; Για μπας και δε τα λέω καλά!

Να σας πω "Σα δε ντρέπεστε", θα χάσω τα λόγια μου! Όχι μόνο γιατί δε ξέρετε - εσύ ειδικά κυρ-Μπάμπη κι εσύ sir Alexis - τι σημαίνει καν η λέξη "ντροπή", αλλά κάτι χειρότερο: ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΕΛΛΗΝΑΣ".

Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα αδέρφια. Μετά το PSI, ξαφνικά πάψαμε να είμαστε χρεωκοπημένοι, αναβαθμιστήκαμε! Κι άσε το ... ISDA να τσαμπουνάει κουβέντες αλλού γι΄αλλού. Η ...Fitch να ναι καλά, αυτοί οι...καλοσυνάτοι άνθρωποι εκείθε, πέραν του Ατλαντικού, που μας συμπαθούν τα μάλα! Οι άλλοι...είναι απλώς ...συκοφάντες!

Άσε πια η Ευρώπη! Αυτή να δεις ...χαρούλες! Μέχρι που αυτός ο...άτσαλος, ο Ζαν-Κλώντ Γιουνκέρ, μέχρι που δε σηκώθηκε απ τη καρέκλα του να το ρίξει στο συρτάκι καλά καθούμενα! Τόση χαρά μιλάμε! Ασε πια αυτός ο ...ανάπηρος ο Γερμαναράς, ο Σόιμπλε ντε! Παρα λίγο να κάνει το ...θάμα της η Παναγιά των ...Παρισίων και να σηκωνόταν απ το αναπηρικό του καροτσάκι απ τη συγκίνηση!
"Η Ελλάδα ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!" έλεγε και ξανάλεγε ένθεν κα κείθεν!

Με δυο λόγια, πέσανε πολλά τα "μπράβο"! Και τα χειροκροτήματα! Τώρα για "ζήτω" δεν άκουσα, αλλά μπορεί να πέσουν κι αυτά! Προς χάριν των ...δύο τελευταίων αυτόχειρων, που κρεμάστηκαν χτες, ο ένας απ το μπαλκόνι του σπιτιού του κι ο άλλος στο μπάνιο του. Για τον...ηρωισμό και τη θυσία τους! Ρε μυστήρια πράματα! Τι σου είναι τέλος πάντων μια ...αναβάθμιση!

Ναι, όλα καλά κι ωραία λοιπόν, αλλά... Βλέπεις υπάρχει κι αυτό το ρημάδι το "αλλά..."

Που ΔΕΝ μας το είπαν οι εδώ "γνωστοί-άγνωστοι" πολιτικάντηδες, αλλά αυτοί οι ίδιοι που μας ...χειροκρότησαν κλπ κλπ. δηλαδή οι Ευρωπαίοι και υπερατλαντικοί ...δυνάστες! Και το είπαν και ορθά-κοφτά, δηλαδή πιο ξεκάθαρα δε γίνεται.
"Για να συνεχιστεί αυτή η πορεία, για να πετύχουν όλοι αυτοί οι στόχοι, στις εκλογές δεν πρέπει να επικρατήσουν ...ακραία στοιχεία!" Και όπου "ακραία στοιχεία", βάλτε δίπλα τα αντιμνημονιακά κόμματα της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) και του Καμμένου. Δηλαδή, πόσο πιο ωμός πρέπει να γίνει ο εκβιασμός για να τον καταλάβουμε και να τον συνειδητοποιήσουμε;

Εν ολίγοις, για να μη μασάμε τα λόγια μας, ενώ πριν λίγο καιρό μας έλεγαν ότι ...να ξεχάσουμε προς το παρόν τις εκλογές και να προσηλωθούμε στην πιστή εφαρμογή των μνημονίων (γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα είναι στον αέρα και παράνομα!), τώρα μας...έδωσαν το "πράσινο φως" για εκλογές, αλλά...με μέτρο! Κι αυτό διότι επίσης γνωρίζουν πολύ καλά, πως ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ οι εκλογές, θα ξεσπάσει σε λίγο εμφύλιος! Και οι εκλογές, θα πρέπει να παίξουν το ρόλο της...βαλβίδας ασφαλείας, που θα συγκρατήσει τον ατμό απ το καζάνι που βράζει! Σαν τον ...καλό μπαμπάκα, που αγοράζει το παιχνίδι τον "αντάρτη" γιό του για να το βουλώσει επιτέλους και να τον αφήσει να κάνει τη δουλειά του! Τέτοια ωραία πράματα!

Και ναι μεν, θα παιχτεί το παιχνίδι "Εκλογές 2012", αλλά με την προϋπόθεση οτι θα παραμείνουν στην εξουσία οι δύο συναίτεροι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Όλοι οι υπόλοιποι, απλώς θα ...χαρούν την εκλογική βραδιά μαζί με τα δημοσιογραφάκια των τηλεοπτικών πάνελ! Κατά τα άλλα, ούτε που θα αντιληφθεί ο ραπιζόμενος κατ΄ εξακολούθησιν Έλληνας τι πραγματικά έγινε.

Και για να γίνουμε και λίγο...συνωμοσιολόγοι, το σενάριο θα παιχτεί (κατά την ταπεινή μου άποψη παίζεται ήδη) ως εξής:

Τον ελληνικό λαό, οι πάντες ανά την Ευρώπη (όπως ακριβώς και τόνισε ο ...συμπαθής ζεν-πρεμιέ δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ) τον ξέρουν ως κάλπικη δεκάρα. Γνωρίζουν τη συμπεριφορά του, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του, γνωρίζουν τα "θέλω" και τους φόβους του, γνωρίζουν άριστα τις ανασφάλειές του. Γιατί στην ουσία, αυτοί οι ίδιοι διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του εδώ και 32 χρόνια. Επομένως, βούτυρο στο ψωμί τους η επικοινωνιακή τακτική που θα ακολουθήσουν, για να βοηθήσουν τα δύο κόμματα που συνεργάζονται μαζί τους. Και η τακτική αυτή ονομάζεται "Ψυχολογικός Εκβιασμός".

"Αν δεν ψηφίσετε ...λογικά, τα πάντα αναιρούνται και θα βρεθείτε με άδεια ΑΤΜ την επομένη των εκλογών"! Αυτό είναι το μότο στο οποίο πρόκειται να στηριχτεί ο εκβιασμός τόσο από τους πολιτικάντηδες - δοσίλογους όσο κι απο την Ε.Ε. και την Αγκέλα Μέρκελ. Και το "...ψηφίζετε λογικά", σημαίνει "Μην τολμήσετε να αναδείξετε αντι-μνημονιακά κόμματα σε ρόλους ρυθμιστές ή ακόμη περισσότερο, σε κυρίαρχους ρόλους, γιατί αυτομάτως, οι κάνουλες του ρευστού κλείνουν και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας". Αυτό μας λένε. Θα το δεχτούμε;

Γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο το πολιτικό σύστημα, όσο και οι Ευρωπαίοι και ΔΝΤδες, οτι η ελληνική κοινωνία, μετά το ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ των τελευταίως δύο ετών, έχει ακινητοποιήσει τα ανακλαστικά των Ελλήνων. Ξαφνικά, πάνε τα life-styling, πάνε τα μπουζούκια και οι ταβέρνες, πάνε τα ...διακοποδάνεια και οι εκδρομούλες-αποδράσεις, πάνε όλα. Πάνε οι δουλειές, πάνε τα μαγαζιά, στάχτη και μπούρμπερη. Ο τρόμος έχει κυριέψει τα βλέμματά τους, για το ότι δεν θα μπορούν να έχουν πλέον πρόσβαση στα ντιζαινάτα ηλεκτρονικά γκάτζετς, στα καλά μπαράκια, στις γκλαμουράτες γκόμενες, στα ακριβά στέκια. Η ζωή αυτών των ανθρώπων άλλαξε εν μία νυκτί και πολλοί από αυτούς, βρέθηκαν άστεγοι να κοιμούνται κάτω από γέφυρες και στα υπόγεια του ΜΕΤΡΟ. Η πλειονότητα όμως, έχει τρομοκρατηθεί τόσο, που και η σκέψη ακόμη της στέρησης του ενός ευρώ, τους έχει αποτελειώσει. Προκειμένου λοιπόν να βρεθούν και αυτοί στο δρόμο μαζί με τους άλλους άτυχους, είναι έτοιμοι να ...ψηφίσουν και τον ίδιο το διάβολο, προκειμένου να εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στα - λιγοστά έστω - ευράκια τους που βρίσκονται στις τράπεζες. Και επειδή τα ευράκια αυτά ίσα που φτάνουν για τα καθημερινά, αν η στραβή γίνει, τα χρήματα τους δεσμεύονται στις τράπεζες και αρχίζει η πείνα. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με αυτούς που λένε οτι "Όλοι αυτοί βγήκαν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο στις πλατείες", αλλά με το πρώτο "Μπού" που έκαναν οι ΜΑΤατζήδες, εξαφανίστηκαν και ...το 'ριξαν στις διακοπούλες! Και μέχρι σήμερα, είναι λουφαγμένοι στις φοβίες τους και παρακολουθούν έντρομοι τις εξελίξεις, σκεπτόμενοι το "μη χείρον βέλτιστον".

Αυτοί που ακόμη δεν έχουν επηρεαστεί, είναι αυτοί που έτσι κι αλλιώς δεν είχαν δουλειές ή κινούνταν στο όριο μεταξύ του "είμαι άνεργος και δεν έχω" ή "δεν έχω να χάσω τίποτα" κι έχουν βγει στους δρόμους.

Οι της πρώτης κατηγορίας λοιπόν, είναι και αυτοί που θα επιρεάσουν με τη ψήφο τους το εκλογικό αποτέλεσμα. Μέσα σε αυτούς ασφαλώς, υπάρχουν και τα κομματόσκυλα που δε θα διστάσουν να πουλήσουν και την ίδια τους τη μάνα προκειμένου να διαφυλάξουν την ύπαρξη και τη συνέχιση του υπάρχοντος κατεστημένου, αλλά και αυτοί που λέγονται "νοικοκυραίοι" και έχουν τα κομποδέματά τους και τις περιουσίες τους που πρέπει να προφυλάξουν, απο μια ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία. Σε αυτή την κατηγορία των Ελλήνων, πρόκειται να απευθυνθεί ο ωμός αυτός εκβιασμός.

Όλοι, μα όλοι γνωρίζουν το ποιόν των πολιτικών του συστήματος. Μα όλοι. Μικροί, μεγάλοι, νοικοκυραίοι, ρεμπέτες, τυχοδιώκτες, αλήτες, συστημικοί. Όλοι. Θα ενδώσουν όμως στον εκβιασμό, γιατί πιστεύουν ότι ...το σύστημα ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ αναίμακτα και χωρίς συνέπειες. Θα προτιμήσουν λοιπόν να έχουν και πάλι τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Παπουτσή, τη Διαμαντοπούλου, τον Αβραμόπουλο, τον Σαχινίδη και τα άλλα τα παιδιά, παρά να ...πειραματιστούν με...αντιμνημονιακά παιχνίδια του Τσίπρα ή του Καμμένου ή των άλλων μικρών κομμάτων. Θα ψηφίσουν λοιπόν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, θα ψηφίσουν Σαμαρά και Βενιζέλο, άσχετα αν ο Βενιζέλος κανονικά θα έπρεπε να βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για σωρεία βαρέων ποινικών αδικημάτων, όπως τα καταγγέλει ο έγκριτος δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Η Ν.Δ. ήδη λογίζεται ως πρώτο κόμμα με ποσοστά που της επιτρέπουν να ονειρεύεται μέχρι και...αυτοδυναμία ακόμα (!), το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο ή τρίτο κόμμα, το οποίο και θα προσδεθεί στο άρμα της ΝΔ για συγκυβέρνηση και η τελετή θα κλείσει απλά και σεμνά. Τα ΑΤΜ δεν θα...στερέψουν - όπως πολλοί φοβούνται, τα μέτρα θα εξακολουθήσουν να γίνονται ακόμη πιο σκληρά αλλά το χρήμα στις τράπεζες δεν θα ...πειραχτεί, η ανεργία θα ανεβαίνει με καλπασμό και οι...προδοσίες θα εξακολουθούν να τραβάν την...ανηφόρα. Ήδη αυτό το έχω διαπιστώσει, μέσα από μια κουβέντα που είχα προχτές με κάποιους φίλους μου μέσω skype, οι οποίοι και με διαβεβαίωναν ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν τα ορυκτά μας τα αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί και τα εκμεταλλεύονται Τούρκοι, Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι, δεν τους ενδιαφέρει εάν τελικά η Ελλάδα πουληθεί μπιρ-παρά στους τοκογλύφους ή κατασχεθεί ακόμα, αφού "εγώ θα εξακολουθήσω να ζω τη ζωή μου όπως τη ζούσα και δε βαριέσαι". είναι τόσο θλιβερό και απίστευτο, που εμένα προσωπικά όχι μόνο με σοκάρει, αλλά κυριολεκτικά με βγάζει εκτός εαυτού. Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί "οι φίλοι", είναι ..."πλειοψηφία", είναι οι λεγόμενοι "λογικοί", αυτοί που δεν θα διακινδύνευαν ούτε σπιθαμή από τη βόλεψή τους, αρκεί να μην επηρεαστεί αυτή από τη δυστυχία που έχει χτυπήσει το ...διπλανό σπίτι.


Οι Εκβιαστές θα πετύχουν στο έργο τους με βάση αυτά τα δεδομένα. Δεν θα πετύχουν όμως εάν:

1) ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
2) ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ...ΜΗ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
3) ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
4) ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Εύχομαι να το πράξουμε.
γράφει ο Πύρινος Λόγιος
από το logioshermes, μοντάζ από το Γρέκι

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails