Καλώς ήρθατε

Κρύο, φτώχεια και αναλγησία

Η Ελλάδα ζει ένα χιονιά από τα παλιά με πολύ κρύο και άθλιες καιρικές συνθήκες οι οποίες χρόνια είχαν να συμβούν. Ωστόσο, φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού το οποίο δεν έχει ούτε τα βασικά για να ζεσταθεί. Δεν έχει να πληρώσει για θέρμανση, ούτε καν για ξύλα προκειμένου να δημιουργήσει έστω μια υποτυπώδη ζωή.

Στην Ελλάδα του 2012, μόνο στην Αθήνα οι άστεγοι υπολογίζονται περισσότεροι από 8.000 ενώ κάποιοι ανεπίσημοι αριθμοί κάνουν λόγο ακόμη και για 20.000 αστέγους.

Σε κάποιο ελληνικό νοσοκομείο χειρουργημένοι άνθρωποι κοιμήθηκαν στα ράντζα με... τα μπουφάν λόγω έλλειψης θέρμανσης. Σε πολλά σχολεία οι γονείς βάζουν ρεφενέ λεφτά για να ζεσταθούν τα παιδιά τους. Στην Ελλάδα του 2012 κάποιοι, Έλληνες ή αλλοδαποί, πεθαίνουν από το κρύο ή βρίσκονται στα όριά τους.

Ακούμε λοιπόν τους δήμους και τις περιφέρειες να προσπαθούν με όσα μέσα έχουν να καλύψουν τις ανάγκες συνανθρώπων μας που κινδυνεύουν να παγώσουν αυτές τις ημέρες. Μάλιστα, ακούστηκε και μια πρόταση να μοιραστούν κουβέρτες στους αστέγους μπας και γλιτώσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Εκεί φτάσαμε. Αντί να έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα, με μπαλώματα από τους δήμους προσπαθούμε να κάνουμε ότι ενδιαφερόμαστε.

Μήπως άκουσε κανείς τον κ. Παπαδήμο να μιλά για κάτι άλλο εκτός από θυσίες και PSI; Είναι ή δεν είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων; Έδωσε ρητές εντολές στους αρμόδιους υπουργούς να στήσουν π.χ. ένα μεγάλο χώρο στο Ζάππειο ή όπου αλλού, ένα καταφύγιο για τους άστεγους. Να πάνε εκεί να ζεσταθούν, να φάνε ένα πιάτο φαγητό και να ξεπεράσουν τις δύσκολες ημέρες;

Μήπως ο κ. Λοβέρδος ασχολήθηκε με την κοινωνική πρόνοια αντί να αναλώνει το χρόνο του σε κομματικά παιχνίδια στο ΠΑΣΟΚ;

Ακούσατε άραγε να υπάρχει ένα μέλος της κυβέρνησης (εκτός ίσως από τον υφυπουργό κ. Μπόλαρη) που να ασκεί πολιτική η οποία θα λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όλοι ασχολούνται με το κούρεμα ή με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Η κ. Διαμαντοπούλου αντί να δώσει λεφτά για θέρμανση στα σχολεία ή βιβλία, συντάσσει εκθέσεις και επιστολές για τη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος αγκαλιάζεται με τον κ. Βενιζέλο (για να ζεσταθούν άραγε;), ο κ. Γιαννίτσης του Εσωτερικών ασχολείται με τα λεφτά που παίρνουν τα κόμματα ο δε κ. Παπαϊωάννου του Δικαιοσύνης ασχολείται με το πώς θα διώξει τους οικονομικούς εισαγγελείς ή πώς θα βγάλει έξω κανένα φυλακισμένο.

Τη μεγαλύτερη, όμως ευθύνη έχει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος ο οποίος εκτός από μια επίσκεψη σε φτωχούς τα Χριστούγεννα ξέχασε ότι κυβερνά μια χώρα με τεράστια προβλήματα. Ας αφήσει για λίγο τις ενημερώσεις στα αφεντικά του στην Ευρώπη κι ας ασχοληθεί με τους ανθρώπους που πεθαίνουν από το κρύο αυτές τις ημέρες.

Στην διακοπή ρεύματος σε 30 σπίτια στο Νεοχώρι Σερρών προχώρησε η ΔΕΗ μετά την μη καταβολή του ειδικού φόρου ιδιοκτησίας αλλά και της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος «Πρόκειται για νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το ρεύμα εδώ και αρκετούς μήνες ενώ τα 27 από αυτά δεν είναι κατοικήσιμα» δήλωσε ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Σερρών.

Την ίδια ώρα στο γραφείο της Επιτροπής Σερραίων Πολιτών έχουν απευθυνθεί περισσότεροι από 800 Σερραίοι που μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκαν στην πληρωμή του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας, ενώ αύριο σε προγραμματισμένη συγκέντρωση των πολιτών που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΕΗ Σερρών πρόκειται να κατατεθεί ψήφισμα κατά, όπως αναφέρεται, της παράνομης και καταχρηστικής επιβολής φόρου μέσω της ΔΕΗ.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails