Καλώς ήρθατε

Αυτός είναι ο πατριωτισμός τους

Ο κυριότερος εκπρόσωπος του λεγόμενου "πατριωτικού" χώρου (ξέρετε του χώρου που ενθυλακώνει φασίστες, χρυσαυγίτες, υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά, του Παπαδόπουλου, των ταγμάτων ασφαλείας, των γερμανοτσολιάδων και επειδή κυκλοφορούν με ελληνικές σημαίες επιφάνειας 5 τετραγωνικών γίνονται πατριώτες) ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε μια ακόμα ρηξικέλευθη πρόταση. Αφού απέκλεισε με κάθε τρόπο τη συμφωνία του στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, δείχνοντας το φιλολαϊκό πρόσωπό του πρότεινε το εξής φιλολαϊκό: "Να δουλέψει ο Έλληνας εργαζόμενος μία ώρα επιπλέον καθημερινά, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, δύο έως τρία χρόνια."

Ο πολιτικός αυτός ογκόλιθος βρήκε τη λύση. Καμιά μείωση μισθών, απλά θεσμοθέτηση της πλήρους κατάργησης του 8ώρου και της απλήρωτης υπερωρίας. Ο άνθρωπος αυτός και ο...πολιτικός χώρος που εκπροσωπεί δείχνουν και στον πλέον φανατικό οπαδό τους το πως εννοούν τη σωτηρία της πατρίδας. Είδαμε τον τσεκουράτο υπουργό του πως αντιμετώπισε το φιλολαϊκό μέτρο της αύξηση της τιμής των διωδιών. Τον βιβλιοπώλη υφυπουργό Ναυτιλίας (!) πως αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες των ακριτών νησιωτών (που τόσο πολύ πονούν για τους ακρίτες όλοι σε αυτό το κόμμα) για την δρομολόγηση πλοίων 37 ετών.

Γενικότερα, ο χώρος αυτός μετά από 35 χρόνια που βρισκόταν στην αφάνεια, επειδή φυσικά δεν υπήρχε πολιτικός και κοινωνικός χώρος δράσης τους, αφού οι προηγούμενες γενιές είχαν ζήσει στο πετσί τους τη δράση της ακροδεξιάς, βρήκε την ευκαιρία παρουσιαζόμενος ως αμόλυντος και άσπιλος, εκμεταλλευόμενος την έλλειψη γνώσης από τις νέες γενιές για το τι πρεσβεύει, να πολιτεύεται με ακραίο λαϊκισμό και να παρουσιάζεται ως φιλολαϊκός και πατριωτικός.

Ακραία έκφανση αυτού που περιγράφουμε ήταν το σύνθημα "Αντεπίθεση - Εθνική Αντίσταση". ου ακούστηκε το Σάββατο στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Οι μεγαλύτεροι υβριστές της Εθνικής Αντίστασης. Οι άνθρωποι που βεβηλώνουν σε κάθε ευκαιρία τις προτομές και τα μνημεία των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης. Οι υμνητές του Χίτλερ τολμούν να χρησιμοποιούν τον όρο Εθνική Αντίσταση. Φανταζόμαστε ότι θα το φωνάξουν και την επόμενη φορά που θα παραβρεθούν στην επέτειο για τη σφαγή των ταγματασφαλιτών στη πηγάδα του Μελιγαλά. Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό. Είναι αδίστακτοι και πατριδοκάπηλοι. Στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν κόσμο στις τάξεις τους μπορεί να τραγουδήσουν και τον ύμνο του ΕΛΑΣ. Φασίστες μέχρι το κόκκαλο.
από το papagalizw η φωτό από το Γρέκι

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails