Καλώς ήρθατε

Πολιτικό προσωπικό: Τα μπαγκάζια σας

Ότι και να συμβεί από εδώ και μπρος, είτε «περάσει» η συμφωνία από τους στριμωγμένους μέχρις αποπληξίας βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την «Μνημονιακή» κυβέρνηση Παπαδήμου είτε όχι, είτε συμφωνήσουν τελικά οι Ευρωπαίοι μας σύμμαχοι και το ΔΝΤ είτε όχι, εμείς εδώ έχουμε άμεσα εκλογές.

Αυτά τα περί «συμπληρώσεως της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση» με την λογική του ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πλειοψηφία να στηρίξει και μόνο του κυβέρνηση άμα θέλει», δεν περνάνε. Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν... είναι παπατζής, είναι gentleman, ανέλαβε υπό συγκεκριμένους όρους την Πρωθυπουργία και αυτού του είδους οι άνθρωποι τιμούν τον λόγο τους. Αν του το ζητούσαν και οι τρεις αρχηγοί που τον στηρίξανε, οι πασοκονουδού και ο Καρα-Καβαφικός μας, ίσως να το σκεφτότανε. Αλλά τον ακούσατε τον Σαμαρά, επιμένει: «Ποτέ στην ιστορία της η χώρα δεν είχε τόσο μεγάλη ανάγκη από άμεσες εκλογές, προσφυγή στο λαό τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, όσο τώρα». Δεν μπορεί να του πει κανείς τίποτα: Είχε εξαρχής θέσει σαφέστατα αυτόν τον όρο και είχε γίνει αποδεκτός. Θα γίνουν εκλογές τώρα – σε λίγες βδομάδες, άμεσα. Και αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να τις αποτρέψει για να εισπράξουν οι βουλευτές του άλλους 20 μισθούς και τα τυχερά τους, θα ξεπέσει ακόμα παραπάνω στα μάτια των ίδιων των ψηφοφόρων του.

Πάμε για εκλογές λοιπόν – ή μάλλον αυτοί, το πολιτικό προσωπικό και το «σύστημά» του, πάει για εκλογές. Τι θα βγάλει η κάλπη δεν το ξέρει κανείς. Δεν μπορώ όμως να κρύψω τη χαρά που θα νοιώσω αν δω να μπαίνουν στη Βουλή ελάχιστοι, (αυτοί, οι "αναπόφευκτοι", στα Επικρατείας και κάνα-δυο καλά παιδιά ή κυρίες) – και να μαυριστούν με πίσσα και φούμο όλοι αυτοί που ξέρουμε. Αν διασπείρουμε τις ψήφους μας και καταφέρουμε να κατεβάσουμε το πασοκουδού μέχρι και στο 30% (και τα δυό κόμματα μαζί) θα μπούνε στη Βουλή καινούργιοι και οι παλιοί θα μελαγχολήσουν, θα καταλάβουν την τεράστια αποτυχία τους και θα πάνε στην ευχή του Θεού να χαρούνε το υπόλοιπο του βίου τους όπου προτιμάνε. Δεν μας νοιάζει καθόλου. Στον Κοινό Βίο μας να μην τους έχουμε μπλεγμένους και ας κάνουν ότι θέλουν.

Η μπάλα λοιπόν είναι στα χέρια μας : Ακόμα και με αυτόν τον εκλογικό νόμο που ισχύει, μπορούμε να τους εξευτελίσουμε άπαξ και δια παντός τους μετέχοντες στο «πολιτικό προσωπικό», διασκορπίζοντας την ψήφο μας. Όχι γιατί ονειρευόμαστε πως θα εκλέξουμε τους «εκλεκτούς», αλλά για να απολύσουμε τους μέχρι εδώ.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι διαλυμένο, δεν θα μας κουράσει. Η νουδού κάνει το λάθος να διατηρεί το styling του Αβέρωφ –ενώ έχει καταγραφεί σαν μία σούπερ-κερδοφόρα ΑΕ στην συνείδηση των (πέραν των κομματόσκυλων) ψηφοφόρων.

Είναι άραγε η ώρα της αριστεράς –της Νέας Αριστεράς του 2012, της απαλλαγμένης απ’ όλο αυτό βάρος του παρελθόντος και της εσωτερικής της διαμάχης και διάσπασης; Νωρίς να το πούμε κι’ αυτό.

Πάντως θέλουμε ΤΩΡΑ εκλογές – και θα σεβαστούμε σε πρώτη φάση ότι βγάλει η κάλπη (δεν γίνεται κι’ αλλιώς) προετοιμασμένοι για ανατροπές που ούτε τις διανοούνται οι μεγαλοπιασμένοι, κορδωμένοι, αστείοι, γελοίοι, αποτυχημένοι εθνοπατέρες μας - το σημερινό μας «πολιτικό προσωπικό».
γράφει ο Άρης Δαβαράκης
από το protagon

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails