Καλώς ήρθατε

Γιουσουφάκια!...

Το ψυχορράγημα των ελληνικών ΜΜ"Ε", έντυπων και ηλεκτρονικών, έχει να κάνει με την κρίση, βέβαια, έχει να κάνει, όμως, και με τις αλλαγές που επήλθαν στον τομέα των "κακών" συνηθειών και τα προκλητικά προνόμια των βαρόνων της ενημέρωσης, είτε μέσω των κρατικών διαφημίσεων - δώρων, είτε μέσω ειδικών νομοθετικών παρεμβάσεων, είτε μέσω της σκανδαλώδους χορήγησης συχνοτήτων, κ.α.

Οι "επιχειρήσεις" ενημέρωσης, αποτέλεσαν μερικές από τις επιφανέστερες φούσκες στο κοινωνικό και...οικονομικό στερέωμα και τώρα είναι η εποχή που σκάνε η μία μετά την άλλη.

Οι "βαρόνοι" που βλέπουν να γίνονται μπατίρηδες, χωρίς την σκανδαλώδη κρατική στήριξη και χωρίς τα θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες, παραληρούν και τραυλίζουν. Μαζί τους σ' αυτό τον ύστερο αγώνα τους, σ' αυτό το ψυχορράγημα, η μεν πλειοψηφία των αγνών και μεροκαματιάρηδων δημοσιογράφων, υποφέρει και ζει τον εφιάλτη ή την αγωνία της ανεργίας, οι δε υποτακτικοί τους, τα γιουσουφάκια τους, συνεχίζουν τη βρωμοδουλειά τους, κόβοντας και ράβοντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις στα μέτρα των άνομων συμφερόντων των αφεντικών τους, συγκεριάζοντας τις αναλύσεις τους έτσι, ώστε το δίκιο νάναι, πάντα, με την πλευρά των πατρόνων τους.

Παραδοσιακά, τα περισσότερα γιουσουφάκια τα συναντάει, κανείς, στο ΔΟΛ, το περιβόητο "συγκρότημα", εκεί όπου η λειτουργία και η ανέλιξη του όποιου δημοσιογράφου, είναι συνυφασμένη με την αποδοχή και τη χρησιμοποίηση των ειδικών "φίλτρων" στις ειδήσεις και τα γεγονότα και των ειδικών "φακών" παραμόρφωσης, στις αναλύσεις και τις εκτιμήσεις.

Τις μέρες αυτές πάτρωνας και γιουσουφάκια, έχουν λυσσάξει, κατά του Γ. Παπανδρέου, βγάζοντας όλο το μένος τους εναντίον αυτού που θεωρούν υπαίτιο της κατρακύλας τους. Αυτό, που για τη χώρα και το λαό, δηλαδή, η πολιτική της διαφάνειας και των καθαρών κανόνων του παιχνιδιού, είναι ευχή, αυτή την εισπράττουν ως κατάρα και σαν τέτοια την πολεμούν, όχι στα ίσια, αλλά, όπως πάντα, ύπουλα και μπαμπέσικα!

Το τέλος και αυτών, είναι ορατό στον ορίζοντα και την νομοτελειακή εξαφάνισή τους, θα την πληρώσουν κάποιες εκατοντάδες αθώων και αγνών δημοσιογράφων και άλλων εργαζόμενων, κάτι που μας θλίβει και μας στεναχωρεί. Δεν μας προκαλεί το ίδιο συναίσθημα, όμως, αυτό που θα συμβεί και στα γιουσουφάκια, μιας και γι αυτά αυτό που επέρχεται, είναι η δίκαιη ανταμοιβή της θλιβερής τους λειτουργίας και συμπεριφοράς !...
από το Λογοπλοκίες

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails