Καλώς ήρθατε

Γαλάζια φτώχεια... πράσινη υποκρισία!

Τι χρώμα έχει άραγε η φτώχεια; Σίγουρα μόνο τους τόνους του γκρι και του μαύρου! Τι άλλο χρώμα θα μπορούσε να έχει η φτώχεια; Παρ’ όλα αυτά όμως, θα μπορούσε να είναι και γαλάζια, αλλά και πράσινη, αν σκεφτούμε τα χρώματα των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ!

Δύσκολα χρόνια, δύσκολες καταστάσεις! Ακόμα και τα κόμματα, λένε, έχουν ξεμείνει από χρήμα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει φτάσει στο σημείο να οφείλει μισθούς στους εργαζομένους του από τον Σεπτέμβριο ακόμα! Βέβαια, όπως λένε έγκυρα δημοσιεύματα… τα κόμματα έχουν πάρει τις κρατικές επιχορηγήσεις τους μέχρι το 2017… προφανώς τα «λεφτά υπάρχουν» αλλά μάλλον έχουν αλλάξει τσέπες!

Αλλά τα καλά παλικάρια ξέρουν κι άλλα μονοπάτια…λέει η λαϊκή σοφή παροιμία! Και βρήκαν τα μονοπάτια οι σοφοί της Νέας Δημοκρατίας… καθώς είδαν ότι τα κλασικά κουπόνια του κόμματος δεν προχωράνε… δεν φέρνουν έσοδα στο κόμμα… Παλικάρια… μόνο ένα κόμμα μπορεί να πουλάει κουπόνια και να φέρνει έσοδα… και αυτό είναι το ΚΚΕ… όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες… Και αντί εκεί στη Νέα Δημοκρατία ή άντε και στο ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσουν το παράδειγμα των βουλευτών του ΚΚΕ… η βουλευτική αποζημίωση δηλαδή να πηγαίνει στο κόμμα… ποιος να το κάνει τώρα, να δίνει τόσα χρήματα στο κόμμα, ή τουλάχιστον να δίνει το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης και άλλα τέτοια φαιδρά τα μεγάλα μυαλά σκέφτηκαν λοιπόν να εκδώσουν μια κάρτα μέλους VIP, για προνομιούχους δηλαδή και η οποία θα κοστίζει 2.000 έκαστη για να την αγοράσει κάποιος!

Και φυσικά μόνο προνομιούχος θα μπορούσε να είναι κάποιος για να αγοράσει μια τέτοια κάρτα καθώς, ο κάτοχος της κάρτας θα μπορεί να συντρώγει και να συνομιλεί με τον ίδιο τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά και άλλα υψηλά στελέχη του κόμματος σε διάφορα δείπνα ή εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται κατά περιόδους από το ίδιο το κόμμα! Προς το παρόν θα εκδοθούν μόνο 1000 κάρτες VIP… ε! μην το παρακάνουμε κιόλας και πλακώσει και η πλέμπα… αν και δεν θα ήταν άσχημα, να εκδοθούν κάρτες των 1.000 ευρώ και των 500 ευρώ, μέσω των οποίων οι κάτοχοί τους θα μπορούν να συντρώγουσιν με κατώτερα στελέχη του κόμματος στις επαρχιακές πόλεις, ή με τους βουλευτές κτλ!

Το κόλπο βέβαια δεν το σκέφτηκαν οι Νεοδημοκράτες φωστήρες… αλλά είναι εισαγωγή από τις ΗΠΑ … κι άλλες αμερικανιές δηλαδή … όπου εκεί εφαρμόζεται μια παρόμοια τακτική της έμμεσης χρηματοδότησης από μεσαία και υψηλά βαλάντια της καμπάνιας του προέδρου των ΗΠΑ. Η έκδοση της κάρτας VIP της Νέας Δημοκρατίας, πρόκειται να φέρει 2 εκατομμύρια ευρώ στο κόμμα (αν πουληθούν όλες… και γιατί όχι …), ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αν σκεφτεί κανείς ότι αποτελεί το 10% της κρατικής επιχορήγησης προς τη Ν.Δ. και περίπου το 20% των ετήσιων δαπανών του κόμματος!!!

Τα προνόμια του μέλους VIP, θα είναι να συμμετέχει σε ένα ετήσιο δείπνο που θα διοργανώνεται από το ίδιο το κόμμα παρουσία του προέδρου του κόμματος με αποκλειστική πρόσβαση! Και ακόμα, θα προγραμματίζονται πριβέ συναντήσεις σε τοπικό επίπεδο του προέδρου της Ν.Δ. με τους προνομιούχους κατόχους της κάρτας, κατά τις οποίες θα δίνεται η ευκαιρία για συζητήσεις επί θεμάτων εφ’ όλης της ύλης!!!

Έχω ένα παράπονο και έναν καημό και θέλω να τα εκφράσω… όσο κι αν μπορεί να γίνω κάπως άδικος απέναντι σε άλλους εργαζομένους! Πάνω απ’ όλα, να διευκρινίσω ότι η ΕΡΓΑΣΙΑ είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και όχι ζητιανιά! Ότι ο ΜΙΣΘΟΣ είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και όχι ελεημοσύνη! Ότι το ΔΩΡΟ των Χριστουγέννων είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ του εργαζόμενου και δεν επαφίεται στην ευεργεσία και την ευαισθησία του εργοδότη!

Τα προνόμια των εργαζομένων έχουν κατακτηθεί με ματωμένους αγώνες εδώ και εκατοντάδες χρόνια! Αυτές τις δύσκολες μέρες, εδώ και δύο περίπου χρόνια, έχουν δει την πόρτα της ανεργίας, είτε γιατί απολύθηκαν είτε γιατί οι επιχειρήσεις στις οποίας εργαζόντουσαν έκλεισαν, περίπου 400.000 εργαζόμενοι – υπάλληλοι, στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα!

Τις ημέρες αυτές, γίνεται μια μεγάλη απεργία από τους εργαζόμενους στην «Ελληνική Χαλυβουργία» του Ασπροπύργου, από τις 31 Οκτωβρίου… οι οποίοι ζητούν να επιστρέψουν στη δουλειά οι απολυμένοι συνάδελφοί τους και να μην δουλεύουν για 500 € μέσα στη φωτιά και στο σίδερο! Ο αγώνας των ανθρώπων αυτών χρειάζεται στήριξη και υποστήριξη! Και είναι λογικό… Διάφορες κοινωνικές ομάδες διατρανώνουν την στήριξη των απεργών της Χαλυβουργικής, μέχρι και οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες της Δράμας ασχολήθηκαν… καλώντας τον κόσμο σε συμπαράσταση. Δεν διαφωνώ καθόλου μ’ αυτή την πράξη, το αντίθετο μάλιστα… Όμως από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι… σε όλους τους άλλους νομούς άνεργοι και υποβαθμισμένοι εργαζόμενοι στη Δράμα, στην Καβάλα, στην Ξάνθη, στις Σέρρες και τα λοιπά… για τους οποίους ποτέ δεν έχει γίνει καμία μνεία από κανέναν… δεν έχει υπάρξει ούτε μία στήριξη… ούτε μια βοήθεια συμπαράστασης από κανέναν είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μεμονωμένα εργαζόντουσαν κάπου, σε διάφορες επιχειρήσεις, σε διάφορα καταστήματα, σε διάφορες βιοτεχνίες, μεμονωμένα και έχουν χάσει τις θέσεις τους ή έχουν χάσει τους μισθούς τους ή δεν πρόκειται να πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων γιατί δεν έχουν καμιά απολύτως κοινωνική ομάδα να τους στηρίξει. Γιατί δεν υπάρχει υπέρ αυτών ένας καταθετικός λογαριασμός σε κάποια Τράπεζα γιατί απλά κανένας απολύτως δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτούς ούτε καν τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής τους.

Πρόκειται για βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Δράμας μιας και ζούμε στη Δράμα που είτε έκλεισαν είτε απέλυσαν αρκετό κόσμο είτε τους έχουν και δουλεύουν με 200, 300, 400 ευρώ το μήνα με εργασίες συνθήκες απαράδεκτες για εργαζόμενους των 20 ευρώ την ημέρα με δύο ημέρες δουλειά την εβδομάδα σε πολυεθνικά σούπερ-μάρκετ, με απαράδεκτη αδιαφορία όλων, των πάντων γι’ αυτούς ποτέ δεν μίλησε κανένας.

Δεν ξέρω αν πρέπει να πω κάτι άλλο για βιοτεχνίες που μέσα σε μια νύχτα μετακόμισαν στην Βουλγαρία, χρωστάνε χρήματα σε πρώην εργαζομένους τους που πήγαν το πρωί της Δευτέρας και το μαγαζί ήταν άδειο, ούτε καν το Εργατικό Κέντρο τόλμησε να διεκδικήσει γι’ αυτούς τα χρήματα αυτά, ούτε έγινε ποτέ μια εκδήλωση συμπαράστασης για όλους αυτούς τους διάφορους «ανώνυμους» απολυμένους και ταλαιπωρημένους εργαζόμενους του νομού Δράμας που δεν έχουν σωματεία που βολοδέρνουν εκτός νυμφώνων που δεν τολμάνε να καταγγείλουν γιατί δεν θα ξαναβρούν δουλειά μετά, που είναι πιο γκρίζοι κι από το γκρίζο των ημερών! Όχι… δεν μπορώ να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα σε κανέναν… δεν μου πηγαίνει… δεν μου βγαίνει… είναι βαριές οι λέξεις … βαρύς ο ήχος τους!

Αχ!!! Εκείνοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μια ντουζίνα είναι μόνο… δώδεκα στον αριθμό, που θυμήθηκαν να στείλουν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Λουκά Παπαδήμο και να του ζητήσουν να δημιουργήσει ένα «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη» … «για να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται»… πόσο υποκριτικό μπορεί να είναι πόσο πολύ μπορούν να γελοιοποιηθούν τελικά αυτοί οι άνθρωποι; Δύο ολόκληρα χρόνια ψηφίζουν μετά μανίας… για την «σωτηρία της Πατρίδας» το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και δεκάδες άλλα νομοσχέδια και διατάξεις που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην φτώχεια, 400.000 εργαζομένους στην ανεργία στα απίστευτα χαράτσια και στους κεφαλικούς φόρους και ζητούν τώρα από την κυβέρνηση του υπαλλήλου Λουκά Παπαδήμου να συστήσει «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη», για να «προλάβουν τα χειρότερα που έρχονται» και καταθέτουν μια σειρά από προτάσεις (δεν έχει σημασία ποιες γιατί δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ) και καταλήγουν ότι σκοπός τους είναι: «κανένα παιδί χωρίς γάλα και φαγητό», «κανένα παιδί χωρίς εμβόλιο», «κανείς συνάνθρωπός μας να μην τρώει από τα σκουπίδια και να κοιμάται στις πλατείες», «κανείς συνάνθρωπός μας να μην στερείται την αναγκαία για τη ζωή του φαρμακευτική αγωγή» (τώρα γελάμε) καθώς όλοι αυτοί είναι που διέλυσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οδήγησαν την Δημόσια Υγεία στα σκουπίδια, δεν πληρώνουν για τα Φάρμακα, μείωσαν τις πενιχρές συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μετατρέπουν καθημερινά τα δημόσια Νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές που μόνο κάποιος που έχει χρήματα μπορεί πια να γεννήσει… Τέτοια υποκρισία κύριοι 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ… απίστευτη!
από το εωθινόν
Διαβάστε... Ακραία φαινόμενα φτώχειας στην Ελλάδα.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails