Καλώς ήρθατε

Ιδού ο Καψής

Ο Φασισμός έχει διευρύνει κατά πολύ τα όριά του...

Σήμερα θα παραθέσω μόνο λίγα, ελάχιστα αποσπάσματα από την αρθρογραφία στο «ΒΗΜΑ» του νέου υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παντελή Καψή.

Πρόκειται για κάποια άρθρα του από τον Ιούνιο έως και την παραμονή της υπουργοποίησής του. Ο άνθρωπος αυτός έχει ξεπεράσει τον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου, τη Μέρκελ, το ΔΝΤ. Ο άνθρωπος αυτός, γράφοντας σε μία καθεστωτική φυλλάδα δεν άφησε όρθιο τίποτα. Ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε το δικαίωμα στη λαϊκή αντίδραση, ούτε καν το δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία. Ένα διαρκές λιβανιστήρι στον Γιώργο Παπανδρέου, στον Ευάγγελο Βενιζέλο και εσχάτως στο Λουκά Παπαδήμο είναι τα άρθρα του.

Μια επίδειξη ειρωνείας απέναντι στα... κόμματα που διαφωνούσαν και στους πολίτες που αντιδρούν στο Μνημόνιο ή αντέδρασαν ακόμη και στην Κερατέα. Μετέτρεψε τη διαστρέβλωση των γεγονότων και της πραγματικότητας σε Τέχνη! Παιδί του Γκέμπελς και αυτό, λάσπωσε όποιον αντιστάθηκε. Σήμερα, επιτέλους αναγνωρίσθηκαν οι προσπάθειές του. Τιμήθηκε με το μετάλλιο του ηρωικού προπαγανδιστή και μια υπουργική θέση.

Όμως, σε μία «μεταβατική κυβέρνηση» όπως υποτίθεται ότι θα ήταν αυτή του Παπαδήμου, το ευαίσθητο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου λογικά αναλαμβάνει ένας μετριοπαθής άνθρωπος που θεωρείται κοινά αποδεκτός. Οδηγούμαστε σε εκλογές ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ και η απόσταση από τα κομματικά πράγματα είναι καθήκον μιας «μεταβατικής κυβέρνησης». Ο διορισμός του Παντελή Καψή, ακυρώνει και επισήμως την ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου ως ημέρας εκλογών. Φοβάμαι ότι ακυρώνει γενικά το θέμα των εκλογών. Αν ο φόβος μου αποδειχθεί πραγματικός, τότε το σίγουρο είναι ότι ο κ. Σαμαράς δεν υποτάχθηκε μόνο στο θέμα της υπογραφής, αλλά γενικώς, στα πάντα, σε όλες τις απαιτήσεις των Βρυξελλών. Έδωσε συναίνεση – λευκή επιταγή. Η σύγκρουση πλέον γίνεται άμεσο καθήκον μας. Ο λόγος του κ. Καψή, ο διορισμός του και η αποδοχή του από τη Ν.Δ., δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα περί «μεταβατικής κυβέρνησης» ήταν ένα υπνωτικό που δυστυχώς μας έπιασε για τα καλά. Ή ξυπνάμε ή ψοφάμε!

Ιδού ο εκπρόσωπος! Θαυμάστε τον:

Για τις αντιδράσεις σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ (26/11)
«Από την μια πλευρά κατηγορούμε το κράτος και λοιδορούμε το πολιτικό μας σύστημα για την αδυναμία του να επιτελέσει τον βασικό του ρόλο την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών με την ευρύτερη δυνατή έννοια. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, υπονομεύουμε εμείς οι ίδιοι το κράτος, διεκδικούμε με τον πιο επιθετικό τρόπο, ο καθένας από την δική του σκοπιά και το στενό του συμφέρον, το δικαίωμα να επιβληθούμε στο κράτος και να το καταστήσουμε υποχείριό μας. (…)
Με την ίδια έννοια όμως δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί για τον ρόλο των κάθε λογής ακτιβιστών- από τη ΔΕΗ ως τους «Δεν πληρώνω»- που στο όνομα μιας υπαρκτής ή εικαζόμενης αδικίας διεκδικούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να παραβιάζουν το νόμο. Πώς είναι δυνατόν να απαιτείς ισονομία και δικαιοσύνη και να εξαιρείς τον εαυτό σου; Ακόμα χειρότερα: πώς ζητάς από το κράτος να προστατέψει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όταν εσύ πρώτος βοηθάς στο ξεχαρβάλωμά του;»

Προβοκάτορας μέχρι το μεδούλι. Άξιος ο νέος μισθός του.

Για την …. «ψυχή του ΠΑΣΟΚ» (22/11)
«Πριν φροντίσουν το σώμα θα πρέπει να φροντίσουν την ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Ικανά στελέχη να αναλάβουν την ηγεσία του πιθανότατα θα βρεθούν- μάλλον υπερπροσφορά υπάρχει παρά έλλειψη. Ποιου ΠΑΣΟΚ όμως; (…) Το σίγουρο είναι ότι το παλαιό ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει. (…) Για το ΠΑΣΟΚ και βέβαια και για τη χώρα η καλύτερη και ίσως η μόνη λύση σήμερα ακούει στο όνομα Παπαδήμος. Αντί να μπουν σε διαδικασίες εσωστρέφειας το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να εργαστούν για την επιτυχία της κυβέρνησης συνεργασίας. Στο κάτω-κάτω τη δική τους πολιτική εφαρμόζει. Για τα υπόλοιπα υπάρχει χρόνος!»

Ο Καψής μικρός ήταν παπαδάκι. Διαφορετικά δεν εξηγείται τόσο πετυχημένο λιβάνισμα.

Για τα αποτελέσματα της λιτότητας (17/11)
«Γιατί η λιτότητα κάνει τόσο κακό στην Ελλάδα όχι όμως στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία; Και τελικά φταίει το μνημόνιο -όπως με απόλυτη σιγουριά μας διαβεβαιώνουν οι αναλυτές από τα πρωινάδικα ως τα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων- ή τελικά η εικόνα είναι πιο σύνθετη; (…) οι ευθύνες βαρύνουν κατά κύριο λόγο τα κόμματα, βαρύνουν όμως επίσης συνδικαλιστικές ηγεσίες και βέβαια συνδέονται άμεσα με κοινωνικές συμπεριφορές συγκεκριμένων ομάδων που θίγονται. (…) Έχει ωστόσο μεγάλη σημασία να καταλάβουμε ότι η λύση δεν βρίσκεται στα άστρα, όπως είπε και ο κ. Παπαδήμος αλλά στα χέρια μας. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να βρεθούμε κάποια στιγμή χωρίς βαρβάρους και ο κατήφορος να συνεχίζεται!»

Για τον Καψή, δηλαδή, η κυβέρνηση, οι υπουργοί της, η λανθασμένη οικονομική πολιτική ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ! Φταίνε τα … κόμματα γενικώς και αορίστως, οι συνδικαλιστές και οι συμπεριφορές πολιτών και εργαζομένων!

Ο Άγιος Παπαδήμος (11/11)
«Χρειάστηκαν πάνω από τρία εικοσιτετράωρα, ατέλειωτες διαπραγματεύσεις και μια πολιτική κρίση που οδήγησε στον πλήρη εξευτελισμό των διαδικασιών για να καταλήξουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο αυτονόητο, την επιλογή του κ. Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού. Αν είχε ερωτηθεί ένας απλός πολίτης, ο οποίος θα ήθελε βέβαια να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, θα χρειαζόταν ασφαλώς λίγα λεπτά της ώρας για να καταλήξει στην ίδια απόφαση. Ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση. Όμως το πολιτικό μας σύστημα έχει από καιρό πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική. (…)Το μεγάλο της πλεονέκτημα (σ.σ.: της κυβέρνησης Παπαδήμου εννοεί) βέβαια είναι ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος. Δεν είναι μόνο το διεθνές του κύρος που θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις. Είναι πολύ περισσότερο ότι είναι ένας πρωθυπουργός με ολοκληρωμένη άποψη για την οικονομική πολιτική και δεν θα περιοριστεί απλώς σε έναν δοτό κατάλογο μέτρων αλλά θα επιμείνει σε μια συνολική λύση με στόχο όχι μόνο τα δημοσιονομικά αλλά και την ανάπτυξη. (…).Ο κ. Παπαδήμος, σαν τεχνοκράτης, θα λέει – επιτέλους – τα πράγματα με το όνομά τους. Κι είναι βέβαιο ότι στα κανάλια θα περάσει αρχικά έναν μήνα του μέλιτος. Ο αρνητικός τρόπος, ωστόσο, με τον οποίο προβάλλονται όλες οι ειδήσεις μπορεί τελικώς να καταστρέψει και την πιο πετυχημένη διακυβέρνηση.
Στη νέα του θέση με άλλα λόγια, εκτός από επιτυχημένος τεχνοκράτης ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει να αποδειχθεί και αποτελεσματικός πολιτικός. Αν πετύχει, και κυρίως αν καταφέρει να εκτονώσει την κοινωνική ένταση, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να μην εξαντλήσει την τετραετία!»

Μα γιατί μόνο 4 χρόνια κ. Καψή μας; Τσιγγουνιές θα κάνουμε στις διορισμένες κυβερνήσεις; 14 χρόνια να μείνει ο κ. Παπαδήμος. Έτσι γίνεται σε όλες τις Χούντες. Βλέπουμε και κάνουμε. Μην τον αγχώσουμε και δεν παίξει καλά το ρόλο του στ’ αφεντικά του, όπως κι εσείς στα δικά σας!

Ο Γιώργος δικαιώνεται! (9/11)
«Μήπως διαβάζουμε ανάποδα την πραγματικότητα; Μήπως τελικά η κίνηση του Γ. Παπανδρέου για την προκήρυξη δημοψηφίσματος δικαιώνεται από τα πράγματα; Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει και αναπτύσσεται μια τέτοια επιχειρηματολογία.»

Άνευ σχολίου! Ο παραλογισμός νιώθει τα πόδια του να τρέμουν.

Για το κούρεμα (31/10)
«Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε στην εποχή του παραλόγου. Τόσους μήνες ο ένας μετά τον άλλο οι αυτόκλητοι μπουρλοτιέρηδες του δημόσιου βίου ζητούσαν να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χρέη μας και να πούμε όχι στην κατοχική λιτότητα. Κι όταν αυτό επιτυγχάνεται έστω και κατά 50%, αντιμετωπίζεται περίπου σαν εθνική καταστροφή».

Ούτε ο Πινοσέτ δε θα τα έλεγε τόσο όμορφα.

Ο υπέροχος κ. Βενιζέλος (22/6)
«Αν ο νέος υπουργός των οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος έδινε χθες εξετάσεις στη Βουλή τότε ασφαλώς τις πέρασε πανηγυρικά. Όχι φυσικά γιατί εισηγήθηκε μια διαφορετική οικονομική πολιτική. Το αντίθετο. Αλλά γιατί για πρώτη φορά με τρόπο ολοκληρωμένο έβαλε τα πραγματικά πολιτικά διλήμματα που έχει μπροστά του ο τόπος».

Πού να φανταζόταν ότι θα ερχόταν ο ακόμη καλύτερος Παπαδήμος και θα πήγαινε τσάμπα τόσο γλείψιμο…

Η αγάπη του Καψή για τους Αγανακτισμένους της πλατείας (11/9)
 «Στην πλατεία Συντάγματος, προτού οι «Αγανακτισμένοι» ξεκινήσουν τις διακοπές τους, κυκλοφορούσαν κάποιοι γραφικοί τύποι με αυτοσχέδιες κρεμάλες, αφίσες με ελικόπτερα που απογειώνονταν από τη στέγη της Βουλής και συνθήματα του τύπου «οι προδότες στο Γουδί». Αδίκως η κυβέρνηση τους πήρε στα σοβαρά και τους άφησε για εβδομάδες να κακοποιούν το κέντρο της πόλης. Το παράδειγμά τους ακολούθησε τελευταία ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, επισείοντας αυτός τον κίνδυνο Ειδικού Δικαστηρίου για τα μέλη της κυβέρνησης που θα «ξεπουλήσουν» τον εθνικό μας πλούτο. Αέρας κοπανιστός. Γιατί βέβαια αν ακολουθηθούν διαφανείς διαδικασίες και αν επιτευχθεί ο στόχος της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων οι ιδιωτικοποιήσεις θα υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.»

(12/6)
«Ποιος είπε ότι η πλατεία δεν βγάζει προτάσεις; Και προτάσεις υπάρχουν και ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό με ολοκληρωμένη «λύση» για τα οικονομικά μας εστάλη. Εντάξει, δεν την υπογράφουν όλοι, ένας εκ των καθηγητών που μίλησε στην ανοικτή συζήτηση για το χρέος και το μνημόνιο πήρε την πρωτοβουλία, ο κ. Γ. Βαρουφάκης. Με δυο λόγια, αυτό που προτείνει είναι να κατέβει ο Πρωθυπουργός στην πλατεία με το ποδήλατό του και αφού βέβαια υποστεί- λέει- ένα αρχικό γιουχάισμα, θα μπορέσει να ανακοινώσει στους συγκεντρωμένους ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια: στο εξής δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε ένα ευρώ δάνειο αν η Ευρώπη δεν λογικευτεί στις απαιτήσεις της.»

(29/6)
«Τι άλλο θα πρέπει να γίνει για να πούμε «φτάνει πια»; Πόσες εβδομάδες θα πρέπει να παρακολουθούμε το κέντρο της Αθήνας να γίνεται πεδίο μάχης; Τι άλλο έχει μείνει από την Πλατεία Συντάγματος για να καταστραφεί από τους κουκουλοφόρους με τα σφυριά; Και πόσες ακόμα τέτοιες εικόνες σε ζωντανή μετάδοση σε ολόκληρο τον κόσμο χρειάζεται ο τουρισμός μας για να χάσει και φέτος το τρένο;
Ήταν ωραίο όσο κράτησε. Σήμερα που τελειώνει η ψήφιση και του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο θα πρέπει οι ίδιοι οι αγανακτισμένοι να καταλάβουν ότι οι ειρηνικές εκδηλώσεις τους γίνονται το πρόσχημα για την ανεξέλεγκτη βία που παρακολουθούμε από τις οθόνες μας. Θα το καταλαβαίνουν και από την όλο και πιο μικρή συμμετοχή των πολιτών στις διαμαρτυρίες. Αυτών των πολιτών που αυθόρμητα και έξω από κόμματα πήραν μαζικά μέρος στις πρώτες διαδηλώσεις. Είναι καιρός να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν.
Διαμαρτυρόμαστε όλο το χρόνο για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο, για τις εικόνες της εγκατάλειψης και της φθοράς. Όμως εμείς οι ίδιοι -οι καλοπροαίρετοι πολίτες μεταξύ των «αγανακτισμένων»- δίνουμε σήμερα το τελικό χτύπημα προκαλώντας τεράστιες ζημιές στους επαγγελματίες που έχουν απομείνει και αγωνίζονται να επιβιώσουν.»

Αυτός είναι ο κ. Παντελής Καψής! Ένας πραγματικά πιστός υπηρέτης του καθεστώτος που κάθε μέρα από την εφημερίδα το «ΒΗΜΑ» προσπαθούσε να σακατέψει μυαλά, να προσβάλει συνειδήσεις, να στηρίξει το ξεπούλημα της χώρας. Εδώ υπάρχει ένα ελάχιστο δείγμα γραφής. Στο αρχείο της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» η φρίκη με την υπογραφή «Παντελής Καψής» δεν έχει όρια.

Ο Φασισμός έχει διευρύνει κατά πολύ τα όριά του. Μετά τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Ροντούλη, τώρα ένας ακόμη δηλωμένος ακραίος αντιδημοκράτης πήρε υπουργείο.
Να τον χαιρόμαστε!
από το kartesios

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails