Καλώς ήρθατε

Ανικανότητα, ξενόφερτη τρομοκρατία με εκβιασμούς και θυσίες χωρίς τέλος δεν πάνε μαζί για πολύ

“Σωτήριο” ξεβράκωμα στην Σύνοδο...

Όπως αναμενόταν οι βάσεις τέθηκαν στην Σύνοδο της Κυριακής για την επιτροπεία της χώρας από τους Γερμανούς, που αποτελεί και προϋπόθεση για το μεγάλο κούρεμα. Από εκεί και πέρα για haircut πάνω από 50% τίποτε δεν εγγυάται ότι θα αποφύγουμε το πιστωτικό γεγονός, γιατί η πλειοψηφία των τραπεζών δεν δέχεται πάνω από 40%. Αν συμβεί κάτι τέτοιο μιλάμε για ελεγχόμενη χρεοκοπία και πληρωμή των cds.

Επιβεβαιώθηκε επίσης η μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των Γερμανών και των Γάλλων τόσο σε σχέση με την... λειτουργικότητα του EFSF όσο και για το τελικό ύψος του κουρέματος. Η έκθεση του ΔΝΤ είναι ανατριχιαστική, αποκαλύπτοντας τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας και την πρόβλεψη για επιστροφή στις αγορές το 2020! Οταν το 2009 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αναλάμβανε δεν άκουγε κανέναν εκπρόσωπο της αγοράς, δεν έπαιρνε κανένα μέτρο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως καλό παιδί οδηγούσε την χώρα στο ΔΝΤ. Σήμερα παρά την αποτυχία της συνταγής της Τρόικας, η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην αποτυχία της όσον αφορά την διαχείριση του μνημονίου εγκαλείται από τους πιστωτές για συνέχεια της αδιέξοδης πορείας. Πολιτικά το κλίμα είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο και είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί η κοινωνία αλλά ακόμα και οι παραγωγικές τάξεις να ακολουθήσουν και να εφαρμόσουν τα όσα τα τελευταία νομοσχέδια τις δεσμεύουν.

Άρα εκείνο που μένει να δούμε ενόψει Τετάρτης είναι αν η πλήρης υποταγή στους Γερμανούς έχει ανταλλάγματα σε σχέση με επενδύσεις στους κλάδους που έχει επιλέξει ο κ. Ράιχενμπαχ, τι θα επιλεγεί για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και σε κάθε περίπτωση αν υπάρχουν περιθώρια πολιτικών συγκερασμών για να περάσει η χώρα στην επόμενη μέρα. Αυτά όμως έχουν να κάνουν με διαπραγματεύσεις που αφορούν το σύνολο των συμφερόντων του ελληνικού λαού και για τον λόγο αυτό η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι η κατάλληλη να τις πραγματοποιήσει. Αυτο απέδειξε με την μέχρι τώρα διαχείριση της κρίσης και την αναξιοπιστία που "ανέβασε" τους τελευταίους μήνες σε πιστωτές και αγορές. Πώς άραγε μέσα στους 3 τελευταίους μήνες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκαν σε τέτοιο βαθμό;

Ανικανότητα, ξενόφερτη τρομοκρατία με εκβιασμούς και θυσίες χωρίς τέλος δεν πάνε μαζί για πολύ. Και για να μην κοροϊδευόμαστε. Υπήρχε περίπτωση το κυβερνών κόμμα να επισπεύσει όλα αυτά που κάνει και με τον τρόπο που τα κάνει αν δεν υπήρχε η απειλή της χρεοκοπίας; Γιατί δεν άφησαν τον Γιαννίτση να προλάβει την κρίση του ασφαλιστικού από το 2001; Κατά τα άλλα ας μας δώσουν πια και ορισμένους επαρκείς λόγους γιατί πρέπει να κάνουμε τα καλά παιδιά στο ευρώ.

Μήπως πρέπει να διαπραγματευτούμε πιο επιθετικά κει έξυπνα τα γεωπολιτικά μας πλεονεκτήματα για να φύγει η μαγκιά και στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε. Σε εμάς το παίζουν "νταβατζήδες". Ας κάνουν το ίδιο και στον Μπερλουσκόνι. Τα funds τύπου GLG αυτούς περιμένουν όμως στην γωνία για τους τινάξουν στον αέρα. Θέλει όμως κυβέρνηση με γνώσεις στην οικονομία κατά πρώτο και άντερα κατά δεύτερο.
γράφει ο Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης
από το capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails