Καλώς ήρθατε

Κι όμως, ο Βενιζέλος έχει δίκιο... η δημοκρατία δεν λειτουργεί στην Ελλάδα!!

Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός άκουσε σήμερα τον Συνταγματολόγο, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό των οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να ομολογεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία στην Ελλάδα. «Το δράμα της χώρας» είπε, «είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε δημοκρατικά ούτε μέσα από τις εκλογές, η οποία να είναι αξιόπιστη». Και για να το δικαιολογήσει αυτό συμπλήρωσε πως «Πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν δημοκρατικά το αδιέξοδο. Αυτό είναι το πρόβλημα αυτό είναι το δράμα».

Τα πιο πάνω, δεν τα είπε κάποιος τυχαίος, αλλά ο καθηγητής Πανεπιστημίου του Συνταγματικού Δικαίου κ. Βενιζέλος και δεν... πρέπει να τα προσπεράσουμε φορώντας απλά κομματικές παρωπίδες. Βέβαια ο κ. Βενιζέλος, τα είπε όλα αυτά (θέλουμε καλόπιστα να πιστεύουμε, αλίμονο αν υπονοεί κάτι άλλο!!!), για να πείσει τον ελληνικό λαό, ότι…. η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι το ΠΑΣΟΚ και ότι όλοι οι άλλοι είναι ακατάλληλοι. Ακόμα, άσχετος (λανθασμένα υπονοεί) μπορεί να είναι και ο ίδιος ο λαός, αφού πολλές φορές επιλέγει (κατά τον κ. Βενιζέλο) δημοκρατικά το αδιέξοδο.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έχει γνώση της συνταγματικής ιστορίας του τόπου, ομολογεί κάτι ορθό. Ομολογεί στην ουσία, ότι το ισχύον πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας είναι ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το πολιτικό σύστημα έχει οδηγήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τη χώρα σε κρίσεις και σε αδιέξοδα, τα οποία καλούνταν να τα λύσουν διάφορες δικτατορίες ή γινόταν παράδοση, από την ίδια τη Βουλή της διακυβέρνησης της χώρας, σε εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Εξάλλου και ο ίδιος, σε ανύποπτο χρόνο, την Άνοιξη του 2009 είχε μιλήσει σε συνέντευξή του, για την ακαταλληλότητα του ισχύοντος πολιτικού συστήματος.

Σήμερα, πράγματι έχουμε φθάσει και πάλι σε ένα νέο αδιέξοδο. Όχι όμως γιατί η δημοκρατία γενικά δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πατρίδα που την γέννησε, ούτε γιατί ο λαός είναι άσχετος.

Το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι, αυτό που ήταν πάντα και που μόνιμα βασανίζει την Ελλάδα.

Δηλαδή η ακαταλληλότητα και η μη δημοκρατικότητα του συγκεκριμένου ξενόφερτου και αταίριαστου με την ελληνική δημοκρατική ψυχή, αγγλοσαξωνικού πολιτικού συστήματος.

Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα (όσο πιο άμεσα γίνεται) και πρέπει ο κ. Βενιζέλος να έχει το σθένος να το ομολογήσει, όπως εξάλλου το έχει ομολογήσει ήδη ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και ζητά την εκ βάθρων αλλαγή του.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails