Καλώς ήρθατε

Κι όμως, ο Βενιζέλος έχει δίκιο... η δημοκρατία δεν λειτουργεί στην Ελλάδα!!

Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός άκουσε σήμερα τον Συνταγματολόγο, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό των οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να ομολογεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία στην Ελλάδα. «Το δράμα της χώρας» είπε, «είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε δημοκρατικά ούτε μέσα από τις εκλογές, η οποία να είναι αξιόπιστη». Και για να το δικαιολογήσει αυτό συμπλήρωσε πως «Πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν δημοκρατικά το αδιέξοδο. Αυτό είναι το πρόβλημα αυτό είναι το δράμα».

Τα πιο πάνω, δεν τα είπε κάποιος τυχαίος, αλλά ο καθηγητής Πανεπιστημίου του Συνταγματικού Δικαίου κ. Βενιζέλος και δεν... πρέπει να τα προσπεράσουμε φορώντας απλά κομματικές παρωπίδες. Βέβαια ο κ. Βενιζέλος, τα είπε όλα αυτά (θέλουμε καλόπιστα να πιστεύουμε, αλίμονο αν υπονοεί κάτι άλλο!!!), για να πείσει τον ελληνικό λαό, ότι…. η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι το ΠΑΣΟΚ και ότι όλοι οι άλλοι είναι ακατάλληλοι. Ακόμα, άσχετος (λανθασμένα υπονοεί) μπορεί να είναι και ο ίδιος ο λαός, αφού πολλές φορές επιλέγει (κατά τον κ. Βενιζέλο) δημοκρατικά το αδιέξοδο.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έχει γνώση της συνταγματικής ιστορίας του τόπου, ομολογεί κάτι ορθό. Ομολογεί στην ουσία, ότι το ισχύον πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας είναι ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το πολιτικό σύστημα έχει οδηγήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τη χώρα σε κρίσεις και σε αδιέξοδα, τα οποία καλούνταν να τα λύσουν διάφορες δικτατορίες ή γινόταν παράδοση, από την ίδια τη Βουλή της διακυβέρνησης της χώρας, σε εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Εξάλλου και ο ίδιος, σε ανύποπτο χρόνο, την Άνοιξη του 2009 είχε μιλήσει σε συνέντευξή του, για την ακαταλληλότητα του ισχύοντος πολιτικού συστήματος.

Σήμερα, πράγματι έχουμε φθάσει και πάλι σε ένα νέο αδιέξοδο. Όχι όμως γιατί η δημοκρατία γενικά δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πατρίδα που την γέννησε, ούτε γιατί ο λαός είναι άσχετος.

Το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι, αυτό που ήταν πάντα και που μόνιμα βασανίζει την Ελλάδα.

Δηλαδή η ακαταλληλότητα και η μη δημοκρατικότητα του συγκεκριμένου ξενόφερτου και αταίριαστου με την ελληνική δημοκρατική ψυχή, αγγλοσαξωνικού πολιτικού συστήματος.

Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα (όσο πιο άμεσα γίνεται) και πρέπει ο κ. Βενιζέλος να έχει το σθένος να το ομολογήσει, όπως εξάλλου το έχει ομολογήσει ήδη ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και ζητά την εκ βάθρων αλλαγή του.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

kopria είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει η Τρόικα να μας ελέγξει ώστε να έχουμε αυτοέλεγχο" είπε ο ογκόλιθος της πολιτικής Bennyζέλος.
Πόσο γελοίος μπορεί να καταντήσει ο άνθρωπος όταν δεν έχει σπονδυλική στήλη και προσπαθεί να δικαιολογήσει να αδικαιολόγητα. Από κει που πολεμούσε πολιτικά την Τρόικα του βγήκε ευτυχία. Μαλάκιον. Διότι μέσα από την οσφυοκαμψία του, την υποταγή του ξελιγωμένος απέναντι στους ξένους, γαντζωμένος στο καρεκλάκι της εξουσίας.
Βλέπεις ακόμη και αυτός ο υπέρ-φιλόδοξος άνθρωπας/πολιτικός κατάλαβε πως δεν υπάρχει μέλλον ούτε για το ΠαΣοΚ, ούτε για τη χώρα και πήρε την τελευταία και πιο απεχθή θέση που ήταν δυνατόν να πάρει. Ξεπέρασε σε αντιπάθεια την αυτού αντιπαθέστερη κοιλιά, τον Πάγκαλο.
Γιατί αν δεν συμβαίνει αυτό ο GAP τον κατέστρεψε πολιτικά και η ευφυΐα του μένει στη γλώσσα και δεν φτάνει στον εγκέφαλο.
Όπως και να χει όμως, αυτό που ξεστόμισε η γλώττα του, στην προσπάθεια να συμμαζέψει τα αμάζευτα που έσπειρε, με μια βαθειά υπόκλιση προς την τρόικα, μπορεί να έχει μόνο μια ερμηνεία.
Και σε προσωπικό και σε κομματικό επίπεδο παραδέχεται ότι είναι ανίκανοι, άχρηστοι, και επικίνδυνοι όσο αφορά την διακυβέρνηση της χώρας. Επίσης γελοίοι, υποτακτικοί, λιγούρηδες που όντας, και κατά δική τους παραδοχή, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν χωρίς τον έλεγχο της τρόικας, δεν μας απ αλλάζουν από το κόστος του ευτραφούς τους κώλου να δούμε τι θα κάνουμε.

Read more: http://kopria.blogspot.com/#ixzz1Yg8ytD9h

Related Posts with Thumbnails