Καλώς ήρθατε

“Οι π@υτάν@ς και οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές” *

Πολιτική και κοινωνική "ατραξιόν"... στην Θεσσαλονίκη με φόντο την χρεοκοπία!

Με τις ειδήσεις από τα διεθνή ΜΜΕ να βλέπουν χρεοκοπία, στάση πληρωμών και όχι μόνο... η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στο καθιερωμένο ραντεβού "ατραξιόν" της ΔΕΘ, αντιμέτωπη με πραγματικά αγανακτισμένους πολίτες, αλλά και με "μισθωμένους" από τους εργατοπατέρες διαδηλωτές σε ημερήσια εκδρομή, με όλα πληρωμένα, στην νύμφη του Θερμαϊκού... ενώ αυτοί τα σπάνε ήδη σε τοπικά μπουζουξίδικα... ανάβοντας πούρα Αβάνας (ως μικροί Δασκαλόπουλοι) παρέα με PR αστρολογούδες, οξυζενούδες, στριπτιζούδες και συμπεθέρες από τα Τίρανα, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών ζουν στην ανεργία η με μισθούς πείνας και με την απόλυτη αβεβαιότητα του αύριο.

Στο ίδιο έργο θεατές... εδώ και χρόνια! Παλιότερα, όταν το κοινοτικό χρήμα έρεε άφθονο, όλοι περίμενα τις μέρες αυτές να δουν πόσες πλαστικές σημαίες θα σηκωθούν για χάρη του αρχηγού στο Παλέ Ντε Σπορ, να μάθουν ποιοι υπουργοί τα σπάνε στα μπουζούκια, πόσες πόρνες κατέβηκαν από το πρώην ανατολικό μπλοκ, για να καλύψουν τις ανάγκες των πολυπληθών αντιπροσωπιών των μανδαρίνων, αφισοκολλητών λιγδιάρηδων και αμπεχονάδων που είχαν γίνει νεόπλουτοι... βολεμένοι στο δημόσιο, στις κρατικές επιδοτήσεις, στις μίζες και στις αρπαχτές.

Βέβαια, το πάρτι συνεχίζεται πιο σεμνά και ταπεινά ...με τα ρέστα μας, που έχουν ακόμα ενθυλακωμένα, όχι στα ταγάρια τους, όπως παλιότερα, αλλά στα χ(Α)ρμάνικα μεταλλαγμένα κουστουμάκια τους. Τα τσιμπούσια, οι σταρλετίτσες, οι πουτάνες... έχουν (εκτός από τις τύχες τις καλές) την τιμητική τους ακόμα και σήμερα, αλλά σε περιορισμένο μπάτζετ και βέβαια πιο κρυφά... και για το φόβο μην γίνουν θύματα της λαϊκής αγανάκτησης.
Έτσι σήμερα περιμένουμε να μετρήσουμε δακρυγόνα, συλλήψεις, σπασίματα... και άλλα πολλά, να γίνουμε θέατρο των διεθνών ΜΜΕ... περιγράφοντας το νέο χάος στην χώρα των χρεοκοπημένων της Ευρώπης!

Ξεχνώντας όλα τα άλλα και περιμένοντας την επόμενη μέρα και τα επόμενα μέτρα που θα μας δώσουν ανάσα μέχρι το τέλος του χρόνου... όταν θα γίνει το μεγάλο πάρτι με την είσπραξη των τζογαρισμένων CDS και οι τσέπες των εξαθλιωμένων Ελλήνων θα γεμίζουν με πληθωριστικές δραχμές προκειμένου να πάρουν ένα καρβέλι ψωμί.
ΤΗIS IS GREECE!
*Τι άραγε θέλει να πει ο ποιητής;
Οι πουτάνες με την ελαστική συνείδηση και την τεχνική του διπλαρώματος και της μπαγαποντιάς έχουν αρκετές πιθανότητες να βρουν "το δέκα το καλό" και να πήξουν στα φράγκα.
Οι ελαφρόμυαλες πάλι, προσεγγίζοντας επιδερμικά τη ζωή, χωρίς να βλέπουν και τόσο ορθολογιστικά τα πράγματα, χωρίς να χολοσκάνε με το παραμικρό και χωρίς να πληγώνονται από τις κακοτοπιές της ζωής, βλέπουν τη ζωή χαλαρά και έτσι μες στην καλή χαρά που είναι μπορεί να πέσουν κι αυτές στα μαλακά.
Αντίθετα αρκετές απ αυτές που έχουν αρχές στη ζωή τους και ακαδημαϊκά προσόντα και έχουν μάθει να εκλογικεύουν τα πάντα, δε φαίνεται να έχουν και τόσο πολλές πιθανότητες για οικονομική ευρωστία.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails