Καλώς ήρθατε

Κίνηση ΜΑΤ

Ικανοποιημένη είναι η Σαμαρική Δημοκρατία από την τελευταία δημοσκόπηση που δείχνει ότι είναι μπροστά από την εγκληματική κυβέρνηση κατά 2 μονάδες.

Ποσοστό: περίπου 31%. Δηλαδή 2 μονάδες λιγότερες από αυτές που παρέδωσε ο Κωστάκης ο κουρασμένος. Δηλαδή επί της ουσίας από όσους εν δυνάμει ψηφοφόρους έχουν απομείνει την εμπιστεύονται όλο και λιγότεροι. Απλά το ΠΑΣΟΚ είναι ένα βήμα πριν την αυτοδιάλυση του και αυτό κάνει την ΝΔ να φαντάζει ως λύση.

Οι ψηφοφόροι που λένε ότι θα απέχουν ή θα τους μουντζώσουν τα ψηφοδέλτια είναι σχεδόν το 40%. Με αυξητικές τάσεις. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ το εμπιστεύεται ή έχει την πρόθεση να το ψηφίσει (εκτός των συμφερόντων εδώ έχει θέση και ένας ψυχίατρος να μας εξηγήσει το τι συμβαίνει) το 27% του 60%, δηλαδή το 16,2% και την ΝΔ το 31% του 60%, δηλαδή το 18,6%.

Όμως, παρόλο που οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι η... θετική στάση προς το σύστημα προσμετράτε ενώ η άρνηση του συστήματος πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων. Ακόμα και αν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αρνηθεί το σύνολο των κομμάτων και του συστήματος αυτό δεν θα αποτυπωθεί στην εξουσία και στην βουλή.

Έστω με ποσοστά 5%-10% του συνόλου των ψηφοφόρων, λόγω του εκλογικού συστήματος τα δύο κόμματα που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα θα παριστάνουν πως είναι αποδεκτά και με μαγικό τρόπο θα μας πουν ότι τα επιλέγει το 60%-70% του λαού.

Θα μου πεις τι να κάνουμε αφού έτσι είναι το σύστημα;

Λοιπόν, νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε λιγάκι στην άκρη τις ιδεολογικές μας κινήσεις και να κάνουμε την κίνηση ΜΑΤ στο σύστημα.

Θεωρώ ότι όσοι δεν θα ψηφίσουν ή θα ρίξουν λευκό ή άκυρο θα το κάνουν επειδή δεν εμπιστεύονται κανένα κόμμα. Οπότε θα πρέπει να τιμωρηθούν όλα τα κόμματα. Και το καθένα να πάθει αυτό που απεύχεται.

Η κοινοβουλευτική αριστερά μέχρι τώρα έχει αποδεχθεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης και έχει βολευτεί στα χαμηλά ποσοστά.

Προτείνω λοιπόν σε όλους όσοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν να αλλάξουν γνώμη και να ψηφίσουν ΚΚΕ (και αν είναι τόσο δύσκολο ας ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ).

Αν από αυτό το 40% πάει το 30% στο ΚΚΕ και το 10% στο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε πρώτο κόμμα με 40% το ΚΚΕ (μιας και ήδη έχει ένα 10%). Μέχρι και αυτοδύναμη κυβέρνηση βγάζει.

Αν θέλετε να κάνουμε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ κανένα πρόβλημα.

Τι θα έχουμε πετύχει. Πρώτον η αριστερά θα κληθεί πλέον να κυβερνήσει και να πάρει αποφάσεις και όχι να στέκεται σε θεωρίες. Να τους δούμε και αυτούς και να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με όλο αυτό το σύστημα.

Δεύτερον. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα καταγράψουν τα πραγματικά τους ποσοστά που δεν θα υπερβαίνουν το 30%.

Τρίτον. Θα έχει πολύ πλάκα να βλέπεις τον Καρατζαφέρη να εκλιπαρεί την Παπαρήγα ή τον Τσίπρα για να του δώσουν κανένα υπουργείο. Μέχρι και Πακιστανό βουλευτή θα κάνει για να πάρει μια υπουργική καρέκλα.

Άλλα θέματα.

Ο Γιωργάκης έχει αγανακτήσει να έχει την τρόικα πάνω από το κεφάλι του. Του κρύβουν το φως και δεν βλέπει να ανοίξει το laptop.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα είπαν, ξεθύμαναν, όσοι νιώθουν πολύ κοντά τις πέτρες μπορεί να παραιτηθούν (προς θεού, όχι να καταψηφίσουν) και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το μεσοπρόθεσμο αγγούρι να είναι γεγονός.

Μας απειλεί ο Γιωργάκης ότι αν δεν πάρουμε το δάνειο δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Στην πασοκική διάλεχτο μισθοί είναι τα δάνεια και συντάξεις οι τόκοι.

Έχει καταδικαστεί η Ελλάδα και θα ξεπουληθεί, έχουν καταδικαστεί και θα δυστυχούν οι Έλληνες πολίτες μόνο και μόνο για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες. Και το Ευρώ. Και το δολάριο.

Λοιπόν, αν θέλουν να σώσουν το Ευρώ και το Δολάριο και τις πολυαγαπημένες τράπεζες ας βρουν άλλον τρόπο. Όχι ξεζουμίζοντας εμάς.

Ούτε φυσικά τους έπιασε η καλοσύνη και σε μια πτωχευμένη οικονομία δίνουν τα δις με το τσουβάλι.

Τα δικά τους συμφέροντα προασπίζονται. Όχι τα δικά μας. Δεν θέλουμε δανεικά. Και ούτε θα
διαλύσουμε τα πάντα. Αν θέλουν ας βρουν μια άλλη λύση. Αυτοί καίγονται.

Εμείς ήδη έχουμε καεί. Και με το μεσοπρόθεσμο (το οποίο θα επικαιροποιηθεί τον Σεπτέμβρη προς το χειρότερο και ανά τρεις μήνες για τα επόμενα δεν ξέρω πόσα χρόνια θα προστίθενται νέα μέτρα) θα καούμε εντελώς. Οπότε τι μας φοβίζει;

Α, μα πια!

Και έχεις και τον Σαμαρά να παριστάνει τον Μεταξά λέγοντας ΟΧΙ.
Έχω μια απορία που δεν μου την έχει λύσει: Λέει ότι αυτός θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο. Αν η τρόικα του πει ότι δεν γουστάρει να διαπραγματευτεί ξανά και ή ακολουθεί την πολιτική του Γιωργάκη ή πάπαλα το δάνειο, τι θα κάνει; Θα τους πει «Σκασίλα μου, κάνω πτώχευση»; Ή θα έρθει να μας πετάξει στα μούτρα «προσπάθησα αλλά το κακό ΠΑΣΟΚ μας έχει δέσει χειροπόδαρα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα παρά να ΤΙΜΗΣΩ τις ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ»;
Ναι, την ίδια απάντηση θα έδινα και εγώ!
γράφει ο Μικρός Φωκίων

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Μια απορία έχω. Η δημοκρατικές διαδικασίες είναι κάτι άγνωστο στην αριστερά όπως αυτή εκπροσωπείται στην Ελλάδα και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι έχουν βιώσει εκ των έσω τους κομματικούς μηχανισμούς της. Οι άλλοι πάλι, οι μοντέρνοι αντιρατσιστές και αντεθνικιστές αριστεροί είναι η παιδική χαρά της πολιτικής. Καλλίτερη πρόταση υπάρχει; Εάν όχι δεν αλλάζουν τα ποσοστά της αποχής.Η ταπεινή γνώμη μιας ανένταχτης γενικώς και όχι πια αριστερής...

Related Posts with Thumbnails