Καλώς ήρθατε

ΠΑΣΟΚ: ο κλέψας του κλέψαντος...

Η κυβέρνηση καταθέτοντας αυτό το Πρόγραμμα, και εφόσον περάσει από τη Βουλή, θα έχει καταφέρει να εγκριθεί υπό προϋποθέσεις ένα νέο δάνειο περίπου 100 δισ. ευρώ ώστε να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα και γυρίσει στη δραχμή. Εναντι αυτού του ποσού, αλλά και των άλλων 110 δισ. ευρώ που πήραμε πέρυσι, θα παραδώσει ολόκληρη τη χώρα στους δανειστές της.

Για να μην μπερδευόμαστε, λοιπόν, τα πράγματα στο κεφάλι της κυρίας Μέρκελ και όλων των υπόλοιπων πιστωτών μας είναι πλέον απλά και ξεκάθαρα. Η Ελλάδα πρέπει για λόγους κυρίως οικονομικής αλλά και πολιτικής συγκυρίας να μη φύγει από το ευρώ.

Επειδή, λοιπόν, υποχρεωτικά θα... μας δώσουν κι άλλα λεφτά, θα μας πάρουν ό,τι υπάρχει στη χώρα όσο πιο φθηνά γίνεται. Γιατί φυσικά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι μια τεράστια απάτη όσον αφορά στο θέμα της αύξησης των εσόδων και ένα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ναι, θα μαζευτούν χρήματα από τα χαράτσια σε όλους τους πολίτες.

Ταυτοχρόνως, όμως, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προκύψουν τα νούμερα που έχουν υπολογιστεί, αφού η χώρα θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην ύφεση. Και πέρυσι έλεγε ότι η ύφεση θα είναι στο 2% του ΑΕΠ και έκλεισε κοντά στο 5%.

Αφού, λοιπόν, δεν θα βγει το Πρόγραμμα, λένε οι δανειστές, ας πάρουμε ό,τι μπορούμε τζάμπα. Οπως έγινε με τον ΟΤΕ που -νομότυπα βέβαια- πουλήθηκε και το υπόλοιπο στους Γερμανούς μόλις 400 εκατ. ευρώ, ενώ αν το πούλαγαν πριν από λίγους μήνες το Δημόσιο θα εισέπραττε τα τριπλάσια.

Το «Πρόγραμμα Αποκρατικοποίησης» που παρουσίασε προχθές ο κ. Παπακωνσταντίνου, με τον τρόπο που περιγράφεται, στην έκταση αυτή αλλά και στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται να ολοκληρωθεί, δεν έχει προηγούμενο. Νομίζω ότι το ΔΝΤ δεν έχει τολμήσει να επιβάλει τέτοιο σχέδιο ποτέ στην ιστορία του, ούτε σε αφρικανική χώρα.

Δεν μιλάμε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας και άλλα τέτοια βαρύγδουπα που βεβαίως έχουν χαθεί από καιρό, αλλά για ένα σχέδιο το οποίο απλώς επιβεβαιώνει την κοινή παραδοχή. Επειδή δεν μας πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουμε, απλώς βουτάνε ό,τι μπορούν.

Σαφώς και πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις και γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά εδώ μιλάμε για ξεδιάντροπη εκποίηση δίχως καν ταμειακό νόημα για τη χώρα. Ένας πολιτικός που σέβεται λίγο τον εαυτό του και έχει διαβάσει τα βασικά της Ιστορίας αυτής της χώρας δεν υπογράφει ποτέ αυτό το Πρόγραμμα. Απλώς παραιτείται.
γράφει ο Τ. Καραμήτσος

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails