Καλώς ήρθατε

Πέθανε το πολιτικό σύστημα, χάθηκε και η τσίπα

Όπως ήταν φυσικό κι αναμενόμενο δεν υπήρξε κλίμα συναίνεσης και κοινής πορείας στο σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού μόλις προχτές είχαν διαφωνήσει στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους με τον Πρωθυπουργό.

Όχι μόνο δεν προσέφερε τίποτα η σχεδόν 4ωρη συνάντηση αλλά αντιθέτως επιβεβαίωσε ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, όπως εκφράζεται από τα συγκεκριμένα κόμματα, πέθανε οριστικά. Άνθρωποι ανίκανοι να αφουγκραστούν την κοινωνία και τις πραγματικές ανάγκες της.

Πολιτικά ανδρείκελα εγχώριων και...ξένων τραπεζιτών. Όλοι τους πολιτικοί του περασμένου αιώνα κουβαλάνε αμαρτίες και κατάλοιπα του παρελθόντος. Γαλουχημένοι στο δόγμα της πελατειακής-κομματικής λογικής,του μαυρογυαλούρου και του κουμπάρου, αδυνατούν να δουν πέρα από τη μύτη τους και το προσωπικό τους συμφέρον.

Ο ένας ζητούσε συναίνεση τώρα που τα έκανε θάλασσα,ο άλλος απάντησε να πάνε παρέα στην τρόικα να κλάψουν,ο τρίτος ζητούσε κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να εισπράξει τρεις αρνήσεις κι ένα θα δούμε. Οπότε ο γίγαντας αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του καταλογίζοντας τις ευθύνες στους άλλους. Σαν τα παιδάκια που ο ένας παίζει επειδή είναι δικιά του η μπάλα κι ο άλλος θα παίξει μόνο αν πάρει τη θέση του σέντερ φορ,τερματοφύλακας δεν θέλει να κάτσει κανένας τους! Δεν υπάρχει πατρίδα γι' αυτούς, δεν υπάρχει λαός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ακόμα και σήμερα που η φτώχεια κάνει περατζάδα στη χώρα οι κυβερνώντες επιμένουν στην ίδια πολιτική:να στηρίζουν το κεφάλαιο και να ξεζουμίζουν το λαουτζίκο λες κι είναι αυτός ο εχθρός της πατρίδας. Το μίσος τους απίστευτο και το μένος τους κατά του μέσου Έλληνα ακαταλαβίστικο! Δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους τέτοια αναλγησία. Στα πάντα υπάρχει ένα όριο, όλα τα βαρέλια έχουν πάτο,από ένα σημείο και μετά σπάει το σχοινί,εκρήγνυται το καζάνι. Αυτοί όμως ατάραχοι τρομοκρατούν κι εκβιάζουν αδίστακτα σε καθημερινή βάση τον κόσμο.

Διοχετεύουν φήμες, ψευδείς ειδήσεις και άκυρα διλήμματα ασκώντας μια περίεργη ψυχολογική βία με μοναδικό σκοπό να υπερασπιστούν την αποτυχημένη πολιτική τους,τις καρέκλες τους και τους καινούργιους κατακτητές. Kι ας κατρακυλάει το χρηματιστήριο τρομοκρατημένο κι αυτό από τις κραυγές τους! Πως να πιστέψεις πως όλα αυτά γίνονται με αγαθές προθέσεις;

Με τέτοια κατακραυγή και τόσες αρνήσεις κάθε εχέφρων άνθρωπος θα αποχωρούσε.
Κι όμως τούτοι 'δω δεν έχουν τη στοιχειώδη ευαισθησία να παραδεχτούν την αποτυχία τους ενώ ομολογούν πως δεν περπάτησε το μνημόνιο. Δεν έχουν την τσίπα να παραιτηθούν, να πάρουν το καπελάκι τους, τα σόγια τους και τις επιχειρήσεις τους και να πάνε στο καλό.
Γιατί αυτή η επιμονή τους να μας σώσουν;
από το Ζείδωρον

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

DIONYSOS είπε...

Σύμφωνα με τα στοιχεία σημερινού άρθρου της Ελευθεροτυπίας ο Παπακωσταντίνου και ο Παπανδρέου πωλούν το 10% του ΟΤΕ με βάση την άσκηση δικαιώματος στη Deutsche Telecom 402 εκατ ευρώ και ένα 6% των υπολοίπων για 235 εκατομ. ευρώ. Η σπουδή και οι εκβιασμοί των πωλήσεων εξηγούνται στην παρούσα στιγμή αρκεί να σκεφτεί ένας ψυχραιμος παρατηρητής ότι το ΔΩΡΑΚΙ ΤΟΥς ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε σχέση με τις χρηματηστηριακές τιμές του 2008 είναι 946.190.000+ 559.990.000= 1.506.180.000
Το ξαναλέω οι Γερμανοί επωφελούνται από το σημερινό και υπό αυτές τις συνθήκες ξεπούλημα του ΟΤΕ 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Κοψοχρονιά! Δοξάστε τους "νοικοκύρηδες" που "εκβιάστηκαν" να σώσουν τον τόπο!

Related Posts with Thumbnails