Καλώς ήρθατε

Οι καθημερινές ανθρώπινες τραγωδίες διαμορφώνουν μιαν άλλη κοινωνία

Είναι οι μεγάλες ανθρώπινες τραγωδίες που σκέφτεσαι ότι διαμορφώνουν μια άλλη κοινωνία. Ένας πατέρας δεν το άντεξε το βάρος των χρεών και αποφάσισε να δώσει ένα τέλος: Ζήτησε από τον αστυνομικό να τον σκοτώσει γιατί ο ίδιος πίστευε ότι δεν τα είχε καταφέρει!

Ναι, είναι μια απίστευτη τραγωδία στο Ηράκλειο με θύμα έναν 45χρονο εκπαιδευτικό που ξεψύχησε λίγη ώρα μετά που κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά του. Ο 45χρονος ενώ ψυχορραγούσε παρακάλεσε τον αστυνομικό να τον λυτρώσει, αφού τα χρέη και τα οικογενειακά προβλήματα που είχε τον “έπνιγαν”.

Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλωνε μόνος τα δύο του παιδιά μετά που τους εγκατέλειψε η σύζυγός του, ενώ το...τελευταίο διάστημα είχε μείνει χωρίς δουλειά και οι δόσεις του δανείου που είχε πάρει “έτρεχαν”.

Η αποκάλυψη της χθεσινής αυτοκτονίας ενός 45χρονου Ηρακλειώτη εκπαιδευτικού συγκλόνισε ακόμη και τους αστυνομικούς που έχουν δει δεκάδες περιπτώσεις .

Το φορτίο βαρύ για έναν πατέρα που προσπαθούσε να μη στερήσει τίποτα στην οικογένειά του. Το άγχος για την ανατροφή των παιδιών του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σταμάτησε να εργάζεται επιδείνωσαν την κακή ψυχολογία που είχε. Τα χρέη «έτρεχαν», όμως εκείνος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε μετά από την κατασκευή ενός σπιτιού που απέκτησε σε προάστιο του Ηρακλείου.

Επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του με φρικτό τρόπο. Κλείστηκε στο υπνοδωμάτιό του, κλείδωσε την πόρτα για να μην μπορέσει κανείς να αποτρέψει τα σχέδιά του και κάρφωσε με δύναμη ένα κουζινομάχαιρο στην καρδιά.

Το τελευταίο άτομο με το οποίο συνομίλησε ήταν μία συγγενής του. Της τηλεφώνησε λέγοντάς της «πως εδώ τελειώνουν όλα γι αυτόν». Η γυναίκα έντρομη τηλεφώνησε στις Αρχές αναφέροντας τη στιχομυθία με το συγγενή της, δίνοντας τα ακριβή στοιχεία και τη διεύθυνση κατοικίας.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του προσπάθησαν να μπουν στο υπνοδωμάτιο αλλά βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη. Όταν την έσπασαν, βρήκαν τον 45χρονο μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Ήταν ακόμη ζωντανός και πρόλαβε μονάχα να ψελλίσει στον αστυνομικό που τον είδε πρώτος, την τελευταία του επιθυμία. Φέρεται να τον παρακάλεσε να τον «τελειώσει», γιατί εκείνος δεν τα είχε καταφέρει. Το υπνοδωμάτιο ήταν γεμάτο αίμα και δίπλα στον αυτόχειρα το κουζινομάχαιρο με τη ξύλινη λαβή, το οποίο χρησιμοποίησε για να βάλει τέρμα στη ζωή του. Έξω στην αυλή του σπιτιού του, καθισμένη σε μία καρέκλα η χαροκαμένη μητέρα του έκλαιγε με λυγμούς για το παιδί της.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε σε σύντομο χρόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
από το creta live
Μια ακόμα τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί στην Πάτρα, ως απότοκος της οξείας οικονομικής κρίσης, που πλήττει την αγορά και όχι μόνο.
Ενας 55χρονος έμπορος, πατέρας δυο παιδιών, βρέθηκε από την αδελφή του κρεμασμένος, με σκοινί από ένα σίδερο, μέσα στο κατάστημά του κοντά στην πλατεία Μακρυγιάννη.
Εικάζεται ότι έδωσε τέλος στη ζωή του κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που θα διευκρινιστεί μετά την εξέταση της σορού του από ιατροδικαστή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λόγοι που τον ώθησαν στο απονενοημένο διάβημά του, είναι οικονομικοί.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails