Καλώς ήρθατε

H Άννα, τα ολοήμερα και η κοροϊδία με την Παιδεία

Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο πρωθυπουργός μιλά για τη σημασία της Παιδείας, το πόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη της χώρας, πόση έμφαση δίνει η κυβέρνηση και άλλες πολλές πολιτικές παρόλες για να περνά η ώρα. Μάλιστα, στη δεύτερη ημέρα του υπουργικού συμβουλίου έβαλε την υφυπουργό Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου να ξαναπαρουσιάσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τα ολοήμερα σχολεία. Η κ. υφυπουργός παρουσίασε ένα πρότυπο ολοήμερο σχολείο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και όλο χαρά είπε ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή 800 ολοήμερα και το όραμα της κυβέρνησης για το νέο σχολείο παίρνει σάρκα και οστά.

Η παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος γίνεται στο πλαίσιο της... ιδέας που είχε ο κ. Παπανδρέου κάθε φορά που γίνεται υπουργικό κάποιος να παρουσιάζει μια πρωτοποριακή ιδέα με τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητό στον κόσμο ότι επιτελείται έργο. Στο πλαίσιο αυτό οι υπόλοιποι υπουργοί θα παίρνουν ένα τεφτέρι και θα βαθμολογούν τους συναδέλφους τους για το πόσο σημαντικό είναι το πιλοτικό πρόγραμμα και πώς προχωρά η υλοποίησή του. Ανώνυμα, λοιπόν, κάθε μέλος του υπουργικού θα βγάζει τα απωθημένα του για τον συνάδελφό του.

Πρωτοποριακή ιδέα, δε λέμε αλλά αν είναι να αρχίσει από την Αννα Διμαντοπούλου καλύτερα η υπουργός να πάει να κρυφτεί στην πατρίδα της την Κοζάνη γιατί για τα ολοήμερα σχολεία θα ακούσει τα… σχολιανά της.

Εφτιαξαν, λοιπόν από αρχές Σεπτέμβρη 800 ολοήμερα σχολεία πιλοτικά ώστε στο μέλλον να αυξηθούν σε όλη την Ελλάδα. Παρουσιάστηκαν πριν από μήνες εν χορδαίς και οργάνοις, έκανε τον ντόρο της η Αννούλα του Παιδείας, απέκτησε 15 λεπτά δημοσιότητας, καθ’ ότι και… δελφίνα και ξεκίνησαν να λειτουργούν τα ολοήμερα. Νόμιζε κι ο κόσμος ότι θα πήγαινε τα παιδιά του να μάθουν παραπάνω ξένες γλώσσες, πληροφορική κι άλλα μαθήματα, από τις 2 το μεσημέρι και μετά. Γλίτωναν έτσι και χρήματα για νταντάδες αφού πλέον οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν και οι δύο.

Αμ δε, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή την κυβέρνηση που «ξέχασε» στο όνομα του Μνημονίου να προσλάβει εκπαιδευτικούς, να μετατάξει άλλους, να πληρώσει ωρομίσθιους που έχουν μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος. Κι όλα αυτά ενώ ευαγγελίζεται τη δωρεάν παιδεία που θα σώσει τη χώρα.

Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν δάσκαλοι να γεμίσουν τις επιπλέον ώρες και τα παιδιά να κάθονται περιμένοντας πότε θα έρθουν οι γονείς να τα πάρουν. Χωρίς να μαθαίνουν τίποτε «παρκάρουν» στα σχολεία την ίδια ώρα που στο υπουργικό αλληλοσυγχαίρονται για τα ολοήμερα και το κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Αυτή είναι η αλήθεια που επικρατεί στα σχολεία, για να μην πούμε φυσικά για όλο το χάλι που επικρατεί στην Παιδεία

Κι όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση ήθελε να μας κάνει Φινλανδία στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Ωραία τα κατάφερε…
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails