Καλώς ήρθατε

Φοβούνται μην φάνε ξύλο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ... και αποδοκιμάζουν τον Παπακωνσταντίνου

Τη σκληρότερη επίθεση από κάθε άλλη φορά δέχθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατά τη συζήτηση που έγινε σήμερα το πρωί στο ΚΤΕ οικονομίας.

Πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν σφόδρα τον υπουργό οικονομικών για την πολιτική του. Δεν μπορείς του είπαν να διαπραγματεύεσαι μόνος σου το μνημόνιο, να αποδεσμευτούν οι βουλευτές κατά την ψηφοφορία και να ψηφίσουν κατά συνείδηση του είπαν κάποιοι άλλοι, ενώ υπήρξαν και εκείνοι οι βουλευτές που του έθεσαν το εξής ζήτημα: πως να ψηφίσουμε εμείς για κάτι που γίνεται ερήμην μας, που δεν έχουμε ενημερωθεί, για κάτι που δεν γνωρίζουμε.

Ανέφεραν ακόμη για πλήρη υποτίμηση των... εργασιακών και οικονομικών θεμάτων των εργαζομένων και των πολιτών ενώ πυρά δέχθηκε και η Λούκα Κατσέλη για το νομοσχέδιο που αφορά τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

O Νίκος Σαλαγιάννης επεσήμανε ότι "κάποιοι υπουργοί δεν μπορούν να λειτουργούν με το φανατισμό των νεοφώτιστων στον νεοφιλελευθερισμό. Ποιοι παίρνουν επιτέλους τις αποφάσεις; Μπαίνει θέμα λειτουργίας των θεσμών του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας όταν καλούμαστε να ψηφίζουμε με το πιστόλι στο κρόταφο".

Ο Έκτωρ Νασιώκας, ο βουλευτής Θεσσαλίας ζήτησε να "απελευθερωθούν οι βουλευτές από την κομματική πειθαρχία και να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Η χώρα είπε θέλει εφικτή διοίκηση και σφικτή κυβέρνηση. Να σταματήσει η κουβέντα για εξεταστικές επιτροπές και να μείνουν μόνο όσες λειτουργούν όπως εκείνη των ομολόγων".

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος επεσήμανε ότι "δεν μπορούν τα εργασιακά να περάσουν ως κατεπείγον. Πώς μετά επιζητούμε τη συναίνεση της κοινωνίας; Πρόκειται για βίαιη υποτίμηση με αβέβαιο μέλλον."

Η Βάσω Παπανδρέου και ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπαν ότι "το Μνημόνιο επικαιροποιείται ερήμην των βουλευτών που καλούνται να ψηφίσουν ειλημμένες αποφάσεις."

Η Κατερίνα Μπατζελή είπε ότι "τορπιλίζεται η πολιτική συναίνεση με το κατεπείγον και δυναμιτίζονται τα αυριανά ραντεβού του πρωθυπουργού."

Ο Κώστας Γείτονας, τέλος, δήλωσε "με αυτά που κάνετε, προκαλείτε κρίση εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής ομάδας προς την κυβέρνηση".

Σχόλιο apneagr: Εγώ έχω να πω στους κ.κ. βολευτές του ΠΑΣΟΚ ότι τη συνείδηση ή την έχεις ή δεν την έχεις, κανείς δεν μπορεί να στην επιβάλει, και αν την είχατε θα "παίρνατε το καπελάκι σας" και θα φεύγατε όλα τ'άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση!

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails