Καλώς ήρθατε

Το επάγγελμα του πολιτικού θα απελευθερωθεί επιτέλους;

Τελικά μπορούμε να μάθουμε πότε θα απελευθερωθεί και το μόνο επάγγελμα που δεν διδάσκεται σε κανένα σχολείο της χώρας; ΑΛΗΘΕΙΑ πότε θα απελυθερωθεί το επάγγελμα του Πολιτικού ώστε να έχουμε ικανούς στη Βουλή, άτομα μα κοινωνική γνώση και συνείδηση, χωρίς τζάκια και εξαρτήσεις αλλά και υπηρέτες του λαού και όχι της τσέπης του.

Διότι είδαμε και διαπιστώσαμε ότι οι χθεσινοί κλακαδόροι των πολιτικών νεολαιών σήμερα βρίσκονται στα νησιά με σκάφος, βίλες και πισίνες αλλά και προκλητική στάση. Ξέρετε ότι όταν τους βλέπει ο κόσμος του γυρνά την πλάτη και τους κυνηγά, αλλά φεύγουν τελικά με ελικόπτερο;

Ναι καλά έκανε και πρέπει να διώξει και άλλους ο Σαμαράς. Όπως και ο Παπανδρέου ώστε να μην είναι δέσμιος των συμφερόντων που υπηρετούν ως γνωστόν. Την ίδια ώρα δίνουν ρευστό χρήμα στις τράπεζες.

Για τον ίδιο λόγο, λίγο μετά την... υπογραφή του Μνημονίου η κυβέρνηση με τροπολογία που είχε περάσει από τη Βουλή παρείχε στις τράπεζες εγγυήσεις ύψους 15 δισ. ευρώ, πλέον αυτών που δεν είχαν αξιοποιηθεί από το πακέτο των 28 δισ. ευρώ που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Το πακέτο αυτό των εγγυήσεων όμως δεν συνέβαλε στην αύξηση των χορηγήσεων καθώς οι τράπεζες συνέχισαν να χορηγούν με το σταγονόμετρο τα νέα δάνεια. Η επέκταση με άλλα 25 δισ. ευρώ, η οποία σημειωτέον αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου, καταδεικνύει είτε ότι έπεσαν έξω οι υπολογισμοί που είχαν κάνει μόλις πριν από δύο μήνες περίπου η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους τεχνοκράτες της τρόικας είτε ότι η κατάσταση παρά τις αρχικές προσδοκίες δεν βελτιώθηκε μετά την υπογραφή του Μνημονίου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι «οι τράπεζες ακόμα δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε διεθνείς πηγές χρηματοδότησης».

Βέβαια τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής η Τράπεζα της Ελλάδας για τις εκταμιεύσεις των νέων δανείων είναι μάλλον απογοητευτικά. Ιδιαίτερα στα νοικοκυριά, τον Ιούνιο η αύξηση των δανείων ήταν μόλις 2,5% ενώ οι νέες εκταμιεύσεις σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια δεν κατόρθωσαν να υπερκαλύψουν τις αποπληρωμές που πραγματοποίησαν οι παλαιοί δανειολήπτες.

Η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη στα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία στο πρώτο εξάμηνο εμφάνισαν μια μικρή αύξηση της τάξεως του 3,2%. Στο σύνολο όμως της οικονομίας η πιστωτική επέκταση κινείται με ρυθμό 2,5%, ο οποίος μάλιστα συνεχώς επιβραδύνεται. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι ακόμη και ο χαμηλός αυτός ρυθμός, σε μία περίοδο ύφεσης και μηδενικής πρόσβασης των τραπεζών στις διεθνείς αγορές, είναι πολύ σημαντικός. Όπως είπε, οι τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία.
από το agiosgr

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails