Σε μεγάλο «φιάσκο» αναδεικνύεται η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και μαζί καταρρέει σαν... χάρτινος πύργος το όραμα του Γ. Παπανδρέου για ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα εξανεμίζονται και οι προσδοκίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς πίστευαν ότι οι αλλοδαποί θα έσπευδαν κατά χιλιάδες στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του... ευεργέτη τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία η ανταπόκριση είναι μηδαμινή κι ενώ στην κυβέρνηση εκτιμούσαν ότι περί τους 250.000 θα κατέθεταν αιτήσεις προκειμένου να εγγραφούν στους σχετικούς καταλόγους, ο τελικός αριθμός δεν θα υπερβεί τις 30.000! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πάνε να ψηφίσουν.
Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους μόλις 2.000 αλλοδαποί και αναμένεται στις επόμενες 15 μέρες, που τελειώνει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών, να φτάσουν τους 2.200.
Σε μικρότερους δήμους οι αιτήσεις αντιπροσωπεύονται με διψήφιους αριθμούς και σε μεγαλύτερους, όπως το Αιγάλεω, με τριψήφιους!
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε πως οι αλλοδαποί, οι οποίοι θα είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα υπέρ του ΠΑΣΟΚ μια και η εκλογική του δύναμη έχει συρρικνωθεί απελπιστικά μετά τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων μηνών.
Πίστευαν λοιπόν οι... κυβερνητικοί παράγοντες πως οι αλλοδαποί θα έτρεχαν... σωρηδόν να ψηφίσουν μια και θα είχαν μεγαλύτερη κατοχύρωση έναντι των άλλων και θα ήταν πιο εύκολο να νομιμοποιηθούν. Ως ανταπόδοση δε, ή από υποχρέωση, θα ψήφιζαν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Όμως φαίνεται ότι λογάριαζαν... χωρίς τον ξενοδόχο. Οι μετανάστες έδειξαν απροθυμία που κανείς δεν είχε προβλέψει σ' αυτή την έκταση.
Το γεγονός ερμηνεύεται ως άρνηση ή αδυναμία των αλλοδαπών να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό ή να αισθανθούν μέλη του συστήματος.
Επίσης εκτιμάται ότι οι αλλοδαποί δεν έκαναν αιτήσεις διότι φοβούνται πως, ενώ μέχρι τώρα ήταν ανεξέλεγκτοι, με τη δημογραφική αποτύπωση θα είχαν πλέον υποχρεώσεις, έλεγχο του εισοδήματός τους, φόρους κ.λπ.
Ενδεικτικό της απροθυμίας των αλλοδαπών να «ενστερνιστούν» την... ευκαιρία που πίστευε η κυβέρνηση ότι τους πρόσφερε, είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των αιτήσεων που έκαναν οι αλλοδαποί για να ψηφίσουν, σε άλλους δήμους, αναλογικά είναι μικρότερος και από αυτόν της Αθήνας.
Έτσι στον Πειραιά έχουμε 350 αιτήσεις (σ.σ.: και είναι άγνωστο αν όλες γίνονται δεκτές) και στο Αιγάλεω έχουμε μόλις 160!
Οι αιτήσεις ανά εθνικότητα
Όσον αφορά τις αιτήσεις που έγιναν στην Αθήνα (1.559 μέχρι τέλος Ιουλίου και 2.000 μέχρι σήμερα) οι αλλοδαποί που τις υπέβαλαν προέρχονται: από το Μπαγκλαντές 540, από το Πακιστάν 259, από την Αλβανία 453, από την Αίγυπτο 47, από την Ινδία 71, από τη Ρωσία 2, από τη Νιγηρία 19, από τη Λιβύη 1, από τη Γεωργία 1, από τη Σιέρα Λεόνε 15, από το Μαρόκο 8, από το Ιράν 1, από το Ιράκ 1, από τις Φιλιππίνες 40, από τη Συρία 25, από την Ουκρανία 8, από την Ουγκάντα 2, από τη Μολδαβία 5, από τη Σρι Λάνκα 22, από την Γκάνα 10, από την Αιθιοπία 14, από την Ιορδανία 1, από την Γκάμπια 1, από την Αλγερία 5, από το Σουδάν 3, από τη Σενεγάλη 1, από τη Λιβύη 1 και από την Ιορδανία 2.
από το Παρόν
Καλώς ήρθατε
1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
Ἒχεις δίκιο ὡς πρός τό σκέλος τῆς δημιουργίας ψηφοφόρων.
Ὃμως, σκοπός τῆς ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ (κατά Πάγκαλον) ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ἦταν μόνον ἡ δημιουργία ψηφοφόρων. Ἃν αὐτός ἦτο ὁ σκοπός θά ἀρκοῦσε ἡ χορήγηση Ὑπηκοότητος.
Μέ τήν χορήγηση Ἰθαγενείας, ΑΝΟΙΓΟΥΝ οϊ Κερκόπορτες γιά τήν ἀνεμπόδιστη εἲσοδο τῶν ξένων, στήν Δημόσια Διοίκηση. Πῶς θά σᾶς φαινόταν νά δῆτε, μετά ἀπό κάποια χρόνια, ἓναν..ΣΚΟΠΙΑΝΟ ἢ ἓναν ΑΛΒΑΝΟ ἢ ἓναν ΤΟΥΡΚΟ, ἢ ἓναν οἱασδήποτε καταγωγῆς νά εἶναι π.χ..... Πρόεδρος Δημοκρατίας, Πρόεδρος Ἐλεγκτικοῦ Συνεδρίου, ἢ Ὑπουργός, ἢ ΑΓΕΕΘΑ;
Σκοπός εἶναι ἡ ΔΙΑΛΥΣΙΣ τοῦ Ἐθνικοῦ μας ἰστοῦ. Καί ἂν, ἀργότερα, οἱ συνθῆκες στήν Ἑλλάδα διαφοροποιηθοῦν πρός τό καλλίτερο ἐξ ἀπόψεως οἰκονομίας, μέ τούς ἰσχύοντες νόμους (ἐλπίζω πώς θά ἀλλάξουν μέ ἂλλους νόμους), θά γεμίσωμε ἀπό «νεοέλληνες» μέ μηδενική ἢ καί ΑΡΝΗΤΙΚΗ Ἑλληνική συνείδηση.
Ἐρωτῶ ἁπλῶς:
ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ἐνῶ οἱ ξένοι μποροῦσαν νά καλυφθοῦν πλήρως μέ τήν χορήγηση ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΟΣ;
Δημοσίευση σχολίου