Καλώς ήρθατε

Προς κάθε υπερπατριώτη που διαμαρτύρεται για το νομοσχέδιο περί ιθαγενείας των μεταναστών

Αγαπητέ υπερπατριώτη,
Ο Αίσωπος, ο Αλκμάν και ο Λουκιανός, αλλοδαποί ήσαν, αλλά δόξασαν με τα έργα τους τον ελληνικό πολιτισμό. Σε αντίθεση με πολυάριθμους νεοέλληνες που αγνοούν ακόμη και την ύπαρξή τους.

Καθημερινά όλοι μας τρέχουμε στα μεγαλομπακάλικα ή «σούπερ μάρκετ» για να πλουτίσουμε τις αλλοδαπές πολυεθνικές που τα εκμεταλλεύονται, αγοράζοντας κάθε λογής αλλοδαπά προϊόντα. Διότι σου υπενθυμίζω ότι αλλοδαπή είναι η «φραπεδιά», αλλοδαπό και το «ουίσκι», αλλοδαπές οι μουσικές που μας ζαλίζουν το κεφάλι, αλλοδαπά τα αυτοκίνητα, αλλοδαπά τα αεροπλάνα και τα τρένα.

Όλοι μετανάστες νιώθουμε με τον τρόπο που μας φέρονται στις δημόσιες υπηρεσίες, κι όλοι πληρώνουμε νταβατζήδικα την ΕΡΤ, που παρέχει τα χειρότερα προγράμματα, δείχνοντας αναρίθμητες ώρες αλλοδαπούς να χορεύουν σε... παγομπαλέτα.

Την ίδια ώρα... αλλοδαπές εταιρίες χρηματίζουν πρόθυμους να χρηματιστούν δημόσιους λειτουργούς για να κάνουν τις δουλειές τους, φορτώνοντας τον ελληνικό λαό με υπέρογκα χρέη.

Στην πλειοψηφία τους οι νεοέλληνες προσκυνούν μια αλλοδαπή θρησκεία κι έναν λαθρομετανάστη θεό, οι εκπρόσωποι του οποίου θησαυρίζουν ανενόχλητοι.

Την ίδια στιγμή ο μισός πληθυσμός της χώρας - οι γυναίκες - δεν δικαιούνται να επισκεφθούν την χερσόνησο του Άθωνα, όπου όμως εγκαθίστανται ανεξέλεγκτα κάθε λογής αλλοδαποί με μαύρα ράσα και κερδοφόρες χρηματιστηριακές δραστηριότητες.

Για τους πλούσιους αλλοδαπούς που διαφεντεύουν τόσα χρόνια τη χώρα κανείς δεν διαμαρτύρεται. Μας φταίνε μονάχα οι φτωχοί, που μπαίνουν παράνομα στη χώρα λαδώνοντας ημεδαπά λαμόγια.

Και μην ξεχνάμε τους αλλοδαπούς που μας επέβαλαν την επτάχρονη δικτατορία με ημεδαπούς εξωμότες ένοπλους δημόσιους υπάλληλους.

Εγώ λοιπόν, φίλε υπερπατριώτη, δεν έχω καμία αντίρρηση να βλέπω ανθρώπους κάθε φυλετικής προέλευσης να δηλώνουν Έλληνες. Κι ακόμη καλύτερα θα χαρώ να δω τους νεοέλληνες, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών αλλοδαπών, να ενδιαφερθούν επιτέλους για την τεράστια ελληνική πολιτισμική μας κληρονομιά, το σημαντικότερο στοιχείο της οποίας είναι η ανθρωπιά.

Πατρίδα μας, φίλε, είναι όλη η Γη, και όλοι οι άνθρωποι συμπατριώτες μας…
Μάριος Βερέττας

Σχόλιο apneagr: Αγαπητέ κ. Βερέττα σεβαστή η άποψή σας, δυο παρατηρήσεις έχω να κάνω μόνο, άλλο Ο Αίσωπος, ο Αλκμάν και ο Λουκιανός και άλλο οι ανεξέλεγκτες "ορδές του Αττίλα" και στο φινάλε σε μια Δημοκρατία που χωράνε όλοι αποφασίζει νομίζω η πλειοψηφία ή μήπως όχι.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Αγγελος Θεοδωρόπουλος είπε...

Κυριε Βαρέττα τρέχετε πολύ και θα σκοντάψετε. Βάλτε κάποιο μέτρο στη γραφή σας και τη σκέψη σας!
Στηρίξατε ολο το κείμενό σας στους μετανάστες, αλλά εμείς οι "υπερπατριώτες" (εσείς δηλαδή δεν είστε πατριώτης;) μιλάμε για τους παράνομους μετανάστες, ολους αυτούς που μας κουβάλησε η διεθνής κλίκα. Μπορούμε να τους απορροφίσουμε ολους αυτούς; Σέβονται τον ελληνικό πολιτισμό; Σέβονται κατ'επέκταση την ελληνικη κοινωνία που τους φιλοξενεί; Σέβονται τον συνάνθρωπό τους;
Απαντήστε σε ολα αυτά και μετά να μας κάνετε κήρυγμα για τον ελληνικό πολιτισμό! Τον ξέρουμε καλύτερα από εσάς. Αυτόν που εσείς προφανώς δεν πιστεύετε παρά μόνο για εμπορικούς σκοπούς. Είμαι λίγο επιθετικώς γιατί με προκαλέσατε με την γραφή σας.
Και γιατί είμαι πατριώτης, ή αν θέλετε υπερπατριώτης.
Μητρός τε και πατρός τε τιμιότερον εστί η πατρις,ετσι δεν λένε οι προγόνοι μας;
Λοιπόν η γλώσσα να΄βουτάει δτον εγκέφαλο πριν δώσει εντολή για γραφή.

Related Posts with Thumbnails