Καλώς ήρθατε

Διαγράφηκε το πρόστιμο 5,5 δις ευρώ στην “Ακρόπολις Χρηματιστηριακή”

Διαγράφηκε τελικά το πρόστιμο ύψους 5,5 δις ευρώ που είχε επιβληθεί στην “Ακρόπολις Χρηματιστηριακή”, το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων. (κλικ στη φωτό αριστερά)

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύφθηκε σήμερα στη Βουλή στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό το πρόστιμο διαγράφηκε από τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕΕ Αθηνών, “ο οποίος”, όπως αναφέρει σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, “έχει θεωρήσει ως εμπρόθεσμη την ακυρωτική προσφυγή της εταιρείας”.

Πάντως ο... υφυπουργός Φ.Σαχινίδης επιφυλάχθηκε να δώσει διευκρινίσεις για την υπόθεση, η οποία είναι σίγουρο ότι αναμένεται να προκαλέσει σειρά αντιδράσεων, με δεδομένο ότι όταν το θέμα είχε έρθει στην επιφάνεια, είχε πυροδοτήσει απρόβλεπτες εξελίξεις.
από newsblog
Η μεγάλη κομπίνα που είχε στηθεί από το υπουργείο οικονομικών επί Γιώργου Αλογοσκούφη! Έβαζαν πρόστιμο οι ΦΑΕΕ και οι ΥΠΕΕ και τα έσβηναν με νέες εκθέσεις ελεγκτών, καταχρεώνοντας το Ελληνικό δημόσιο. Διαβάστε καλά το πρόστιμο που διέγραψαν από την "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή"! Είναι 5,5 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών.

Με τον ίδιο τρόπο έσβησαν και τα 50 εκ. ευρώ πρόστιμο που είχαν επιβάλλει στον Γιώργο Κουρή για τα εικονικά τιμολόγια.
Στις δύο περιπτώσεις έχουμε την ίδια τακτική. Τους ελεγκτές να επιβάλλουν πρόστιμα και μετά στην προσφυγή ξαφνικά να δικαιώνονται οι εταιρείες "Ακρόπολις" και του Γ.Κουρή.

Εδώ μιλάμε για απάτες που ξεπερνούν τον ...ντίλιγκερ. Δεν μπορεί όλοι οι ελεγκτές να έχουν δίκιο. Κάποιος έκανε απάτη. Ή οι πρώτοι ή οι τελευταίοι.
Εισαγγελέας υπάρχει σε αυτή την χώρα να τους μαζέψει;

Ο Πρινιωτάκης δεν είναι ο άνθρωπος που είχε "βρομίσει" ο τόπος ότι είχε σχέση με την Ν.Δ; Αυτός είναι και ο άνθρωπος που ήταν δ/νοντας σύμβουλος στην "Ακρόπολις".
από troktiko
Σχόλιο apneagr: Πλήρωνε εσύ κορόιδο λαέ να καλύψεις τα κλεμμένα...

Πέρσι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την τεράστια τρύπα στην οικονομία και είχε πει οτι θα μπουν σκληρά μέτρα για να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της. Πόσο ήταν αυτό; 5,5 δις! Το ποσό που σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία του ΠΑΣΟΚ χάρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ακρόπολις! Δηλαδή αντί να τα πάρουν απο την εταιρεία που έπρεπε να τα δώσει τα πήραν απο τον κόσμο, με διάφορους τροπους. Δείτε τι εξέταζαν να κάνουν και κάποια απο αυτά τα έκαναν! Για να τα πάρουν απο εμάς!

* Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα από τα οποία υπολογίζεται ότι θα προκύψει αύξηση των εσόδων περίπου κατά 300 εκατ. ευρώ ετησίως.
* Αύξηση κατά 20% των τελών κυκλοφορίας του 2010, τα οποία θα καταβληθούν στο τελευταίο δίμηνο του έτους.
* Αύξηση των τελών κινητής τηλεφωνίας.
* Αύξηση της φορολογίας των τόκων των καταθέσεων και ομολόγων από 10% σε 15%.
* Σταδιακή άνοδος του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης των εισοδημάτων για τα φυσικά πρόσωπα από 40% σε 45% ή ακόμη και σε 50%.
* Ενίσχυση της φορολογίας για επιδόματα και αμοιβές μέσω της κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης.
* Αύξηση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.
* Εφαρμογή νέων τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2009.
* Χορήγηση τίτλων ιδιοκτησίας έναντι τιμήματος σε 200.000 κατόχους δημόσιων εκτάσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
* Επαναφορά και νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με την καταβολή ειδικού τέλους ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου ή της κοινότητας.

Με τις υγείες μας...

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails