Καλώς ήρθατε

Διαφθορά: Το θέατρο του παραλόγου

freefotos.gr

Το σίριαλ της Μήζενς είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να φτάσει γρήγορα στο τελευταίο επεισόδιο. Δεν θα υπάρχει ούτε εντ ούτε πολύ περισσότερο χάπυ εντ. Τίτλοι τέλους δεν πρόκειται να δουν οι δύσμοιροι Έλληνες.

Το κράτος μας, κατά τον αείμνηστο Βασίλη Ραφαηλίδη, από την σύστασή του αποτελεί πηγή εσόδων για τους διάφορους επιτήδειους που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να "τρώνε". Αυτό ίσως να είναι και το εθνικό μας σπορ. Η αρπαχτή, η μίζα, το λάδωμα, η λαμογιά, το αλισβερίσι και πολλές άλλες χαριτωμένες λεξούλες που περιγράφουν την προσφιλή συνήθειά μας.
Είναι υπόθεση διαφθοράς που χρεώνεται στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης;
Όχι!! Είναι μια κοοπερατιβίστικη υπόθεση διαχρονικής αρπαχτής, στην οποία εμπλέκονται τα δύο (τουλάχιστον) μεγάλα κόμματα της χώρας.

Είναι η... μοναδική περίπτωση τέτοιας έκτασης που καταγράφεται και κατατάσσεται στο κεφάλαιο ΔΙΑΦΘΟΡΑ;
Όχι!!! Αν για την αγορά του C4i δόθηκαν αυτά τα ποσά σε μίζες, σε δυο κατευθύνσεις, για να μπουκώσουν τα στόματα, ώστε να μην μιλήσουν, φανταστείτε ποιά ποσά θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για μεγαλύτερες σε αξία αγορές ( αμυντικά συστήματα, όπλα, αεροπλάνα κλπ)
Μήπως λειτούργησαν σωστά οι κρατικοί μηχανισμοί και αποκάλυψαν το μεγάλο φαγοπότι;
Όχι φυσικά!!! Αν δεν είχε προηγηθεί η έρευνα.....
των "μαύρων ταμείων" της Ζήμενς από την Γερμανική Δικαιοσύνη, δεν θα είχε "σκάσει" το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων, πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών στην χώρα μας.

Αυτή η υπόθεση λοιπόν, που είναι η ναυαρχίδα της διαφθοράς, είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙΣΑ ΚΟΟΠΕΡΑΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΛΑΜΟΓΙΑ που ενέσκηψε στην Ελλάδα και αποκαλύφθηκε στο εξωτερικό.
Μας πήρανε χαμπάρι έξω, και οδηγηθήκαμε να "διελευκάνουμε", αναγκαστικά, την βρώμα του οίκου μας.
ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ;
Η "υπεύθυνη" κυβέρνηση του τόπου, που

*θα "επανίδρυε" το κράτος,
*θα χτυπούσε ανελέητα τους νταβατζήδες (βλέπε εκδότες, κατασκευαστικές, media, ασύδοτο μεγάλο κεφάλαιο),
*θα ήτανε "σεμνή και ταπεινή",

πέραν από τα 50 σκάνδαλα, περιπτώσεις διαφθοράς και προκλητικής κακοδιαχείρισης που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας , στα 5 χρόνια της διακυβέρνσής της,
φρόντισε να κωλυσιεργήσει για τα βαποράκια της Ζήμενς (με ευθύνη και της δικαστικής εξουσίας) τόσο, που οι κύριοι διακινητές του μαύρου χρήματος ουσιαστικά με τις ευλογίες της "δραπέτευσαν" στο εξωτερικό. Οι δε παραλήπτες του μαύρου χρήματος, με τον άχρηστο νόμο περι ευθύνης υπουργών αλλά και λόγω του πρόωρου κλεισίματος της Βουλής τον Ιούνιο, δεν πρόκειται να διωχθούν ΠΟΤΕ!!!

Και τώρα βρισκόμαστε θεατές, παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου: "Γύρισε Χριστοφοράκο για να βεβαιώσεις πως ο αντίπαλος είναι πιο βρωμιάρης από μένα".
Προσδοκούν δηλ. οι δύο μονομάχοι την εξιλέωσή τους και την καταδίκη του αντιπάλου τους από έναν υπόδικο.
ΩΩΩΩΩ! Τι ωραία ατμόσφαιρα.

Και πάρτε και μια γεύση της ελαφρότητας - για να μην χρησιμοποιήσουμε καταλληλότερο ουσιαστικό - των πολιτικών κομμάτων, όπως ξεχειλίζει από την έκδηλη αγωνία τους να αποκοιμήσουν τους πολίτες με τους ανόητους και αστήρικτους και ήσσονος σημασίας βερμπαλισμούς τους.

Ντίνος Ρόβλιας (ΠΑΣΟΚ): "Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει με 71 εμβάσματα των μαύρων ταμείων και προσπαθεί να τον γυρίσει πίσω με 'τροχαία παράβαση', αλλά ούτε αυτό δεν καταφέρνει, τουλάχιστον επί του παρόντος".

Ν. Δένδιας (ΝΔ) "Το ΠΑΣΟΚ έπαψε να τηρεί και τα προσχήματα. Πανηγυρίζοντας για την αναστολή προς το παρόν της παράδοσής του κ. Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, αποδεικνύει πέραν αμφισβήτησης ποιος φοβάται την έλευσή του στη χώρα μας".
Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ΠΑΣΟΚ): "Το ριάλιτι Χριστοφοράκου αναβάλλεται άγνωστο για πόσο"

Αντώναρος (ΝΔ): "Η ανακούφιση που το ΠΑΣΟΚ αισθάνεται από την παραγραφή των αδικημάτων αυτών (σ.σ. μέχρι το 2003) λόγω της απόφασης της γερμανικής Δικαιοσύνης είναι η μόνη ερμηνεία για την υποκριτική και αλαζονική συμπεριφορά του"
ΚΥΡΙΟΙ
ΕΙΣΤΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ. ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ. ΡΙΞΤΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!!!

Αλλά με ποιά άραγε σύνθεση η Βουλή θα μπορούσε να προχωρήσει στον δρόμο της απόδοσης ευθυνών; Με αυτήν που οι 153 από τους 300 φέρονται αναμεμειγμένοι στο συγκεκριμένο σκάνδαλο ως λήπτες δώρων;
από ακτιβιστής

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

hackaday είπε...

Απίστευτη φωτογραφία... με το τίποτα μπορείς να δημιουργήσεις...

Related Posts with Thumbnails