Καλώς ήρθατε

Τα οψώνια της αβελτηρίας και της διαφθοράς

freefotos.gr

Ακούσατε ότι ελέχθη στους παππούδες μας ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Εγώ, όμως, πιστεύω ότι το ψάρι βρωμάει κυρίως από τα εντόσθια. Και τα εντόσθια, φίλτατοι, είναι ο λαός, είμαστε όλοι εμείς: κακοί, κουτοπόνηροι και, στην καλύτερη περίπτωση, αδιάφοροι. Εμείς ανεβάζουμε στην εξουσία τους άχρηστους, εμείς καταπίνουμε τα σκάνδαλά τους και συγχωρούμε τους διεφθαρμένους, γυρίζοντας και το άλλο μάγουλο για ράπισμα, εμείς πάσχουμε από αμνησία και ξαναγυρνάμε εκεί που είχαμε ξεράσει, όπως ο κύων, εμείς ασελγούμε πάνω στο περιβάλλον, καίμε το δασικό πλούτο της χώρας μας και μετά τον καλύπτουμε με τσιμέντο, εμείς κλέβουμε την εφορία, δηλαδή ημάς αυτούς… Κοντολογίς, εμείς πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε, κι όπου να ’ναι θα σπάσει και θα γκρεμιστούμε κατάχαμα.

ΝΑΙ, εμείς είμαστε οι... εμπρηστές και οι δολοφόνοι της πατρίδας μας, ένας λαός αχρείος και παράνομος, που φτιάχνουμε και χρηματοδοτούμε με τον ιδρώτα μας κόμματα τυχάρπαστων και μισελλήνων, ουτοπιστών και μειοδοτών, με κομματάρχες ανεπάγγελτους και ανεπρόκοφτους. Ας μην αλληθωρίζουμε προς Ανατολάς για να βρούμε τον εχθρό της Ελλάδας. Ας κοιτάξουμε μέσα σας, στα εντόσθιά μας, εκεί θα τον βρούμε. Εκεί είναι ύπουλα κρυμμένος και κατατρώγει τα σωθικά του έθνους μας. Μην κλαίμε τώρα πάνω στ’ αποκαΐδια. Δε βγαίνει τίποτα. Άλλωστε κλάψαμε και πρόπερσι, τον Αύγουστο του 2007, και δε βγήκε τίποτα. Κλάψαμε και το Δεκέμβριο του 2008 όταν οι αφηνιασμένοι νεολαίοι μας κάψανε την Αθήνα, και πάλι δε βγήκε τίποτα.

Ας θερίσουμε αδιαμαρτύρητα τους κόπους μας. Άξιος ο μισθός μας. Κι ας ετοιμαστούν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής για περισσότερες πλημμύρες, ενώ οι γνωστοί-άγνωστοι εργολάβοι της συμφοράς και τ’ αρπακτικά των αυθαιρέτων ετοιμάζονται για μεγάλο νυχτερινό πάρτι πάνω στ’ αποκαΐδια. Ας ετοιμαστούμε τώρα και όλοι εμείς οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου-χαβούζας για πιο καυτά καλοκαίρια. Μην ξεχάσουμε ν’ αγοράσουμε και οικολογικά air condition. Θα τα χρειαστούμε οπωσδήποτε! «Πρόκειται για μία θερμική βόμβα μεγαλύτερη από εκείνη της Πάρνηθας», λένε οι ειδικοί.

Αλίμονο, εδώ που φτάσαμε συρθήκαμε με τους "ειδικούς" επικεφαλής. Τους χρυσοπληρώνουμε για να κάνουν διαπιστώσεις κατόπιν εορτής, δηλαδή κατόπιν συμφοράς – διαπιστώσεις που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας χωρίς να είμαστε ειδικοί. «Κατά τη διάρκεια της καταστροφής απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα πολύ μεγάλες ποσότητες αιωρούμενων σωματιδίων, που μπορεί να περιέχουν βαρέα μέταλλα και άλλες επικίνδυνες ουσίες, όπως διοξίνες, οι οποίες εκλύονται κατά την καύση σκουπιδιών που πιθανότατα να βρίσκονταν σε μικρές χωματερές μέσα στις καμένες δασικές εκτάσεις. Επιπλέον, μακρόχρονα αναμένεται να έχουμε αύξηση των συγκεντρώσεων των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα, καθώς καταστράφηκε φίλτρο του αέρα της Αττικής», απεφάνθη ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μιχάλης Πετράκης.

Κι ας ετοιμαστούμε όλοι να ξαναβάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη, όχι για να γίνουν έργα υποδομών που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά για να ξαναπληρώσουμε τα καμένα της Αττικής. Μια ζωή τα καμένα και τα σπασμένα πληρώνουμε... Ας σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι να γίνουμε κομψότεροι. Άλλωστε τα περιττά κιλά βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Οι προχθεσινοί καταπατητές των οποίων τα χθεσινά αυθαίρετα κάηκαν πρέπει ν’ αποζημιωθούν από εμάς τους υπόλοιπους που ήμασταν δειλοί και δεν είχαμε σπεύσει μετά από τις προηγούμενες πυρκαγιές να περιφράξουμε κομμάτι καμένης γης για να χτίσουμε το αυθαίρετό μας στους λόφους της Αττικής. Εμείς αρκεστήκαμε να εισπνέουμε το καυσαέριο της τσιμεντούπολης. Άλλωστε, συνηθισμένοι είμαστε οι νομοταγείς να πληρώνουμε για τις αυθαιρεσίες και τη φοροκλοπή των πονηρών ανάμεσά μας.

Εμείς δεν είμαστε που βοηθάμε τους “φουκαράδες” τους οδοντιάτρους, π.χ., να φοροδιαφεύγουν και να δηλώνουν ‘φτωχοί’, με το να μη ζητάμε νόμιμη απόδειξη όταν μας ξεδοντιάζουν; Εμείς δεν είμαστε που φοβισμένοι καταθέτουμε το παράνομο φακελάκι στο μεγαλογιατρό χωρίς απόδειξη; Εμείς δεν είμαστε που δωροδοκούμε τον υπάλληλο της πολεοδομίας για να κάνει στραβά μάτια στην αυθαιρεσία μας; Εμείς δεν είμαστε που λαδώνουμε τον υπάλληλο της εφορίας για να μην κάνει σωστά τη δουλειά του; Εσύ, εγώ, πότε ήταν η τελευταία φορά που ζητήσαμε νόμιμη απόδειξη από υδραυλικό, από ηλεκτρολόγο, από μπογιατζή; Ποτέ; Κι όταν γίνεται λόγος για τεκμήρια ποιος βάζει τις φωνές; Ποιος τσιρίζει; Ποιος μιλάει για αβάσταχτα "χαράτσια"; Δεν είμαστε όλοι εμείς, με επικεφαλής όλο το δημοσιογραφικό συρφετό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που αρνούμαστε να ενηλικιωθούμε και πάσχουμε από παλιμπαιδισμό;

Γι’ αυτό είπα το ψάρι βρωμάει από τα εντόσθια. Γι’ αυτό φοβάμαι ότι τούτος ο λαός δεν έχει μέλλον… Ναι, η κυβέρνηση Καραμανλή είναι άχρηστη κι έχει προδώσει το λαό. Ναι οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Σημίτη ήταν αποτυχημένες γι’ αυτό ο κοντός πέρασε νύχτα το δαχτυλίδι της διαδοχής στο ΓΑΠ, ώστε να μην καταποντιστεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004. Ναι έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για τον αυριανό μεταλλαγμένο σοσιαλιστή πρωθυπουργό και το κόμμα του, αφού εκεί μέσα εξακολουθούν να σουλατσάρουν βαρίδια από το αμαρτωλό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ. Ναι, δε βλέπουμε εναλλακτική λύση στα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, που άλλωστε δε διεκδικούν εξουσία παρά μόνο κάποια βουλευτικά έδρανα για να φωνασκούν εκ του ασφαλούς και να χρυσοπληρώνονται από εμάς τα κορόιδα. Ναι, δυστυχώς, δε βλέπουμε φως στον ορίζοντα...

Όμως, εμείς δεν τους ψηφίζουμε όλους αυτούς; Δεν είναι όλοι τούτοι οι άχρηστοι και τυχάρπαστοι σαρξ εκ της σαρκός μας; Δεν είναι αυτοί που μας αξίζουν διότι είμαστε το είδωλό τους; Παλιό κουσούρι του Έλληνα ν’ αναδεικνύει τους άχρηστους και διεφθαρμένους και να τους ανέχεται. Πανάρχαιο! Μέχρι κι ο Απόστολος Παύλος μας είχε πάρει είδηση και έγραφε στους Κορινθίους του πρώτου μ.Χ. αιώνα. «Διότι εσείς ευχαρίστως ανέχεστε τους άφρονες, παρόλο που είστε φρόνιμοι. Επειδή ανέχεστε εάν κάποιος σας καταδουλώνει, εάν σας κατατρώγει, εάν παίρνει ότι σας ανήκει, εάν καυχιέται, εάν σας κτυπά στο πρόσωπο.» (Β’ Κορινθίους 11:19-20) Πολύ παλιό το χούι μας σύντροφοι. Εκεί πάνω επενδύουν όσοι μας καταδυναστεύουν…

Και τι κάνουμε τώρα; Ας αρχίσει ο καθένας μας την επανάσταση μέσα του. Ας αποκτήσουμε επιτέλους συλλογική και εθνική συνείδηση. Πρώτα το συμφέρον του συνόλου, της μεγάλης μας οικογένειας, της Ελλάδας, και μετά το ατομικό μας κοντόφθαλμο συμφέρον. Ας πούμε “όχι” στη φοροδιαφυγή. Ας πούμε “όχι” στην παρανομία και τη διαφθορά. Ας υψώσουμε ανάστημα σε όσους γύρω μας παρανομούν. Ας τους περιφρονήσουμε, ας τους απομονώσουμε. Και ας απαιτήσουμε από εκείνους που φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν αύριο καθαρές κουβέντες σε όλα. Ας τους πετάξουμε στα μούτρα τους τη διγλωσσία, την υποκρισία και τα μισόλογα. Ας μιλάμε περισσότερο σε δαύτους κι ας τους ακούμε λιγότερο. Εμείς πρέπει να θέτουμε τους όρους του παιχνιδιού, εμείς να τους υπαγορεύσουμε το πρόγραμμα που θέλουμε να υλοποιήσουν κι όχι αυτοί. Ας υψώσουμε ανάστημα επιτέλους; Δεν πάει άλλο!
Χα-νό-μα-στεεεε! Χρε-ο-κο-πού-μεεε!

Απαντήστε μας, κύριε Παπανδρέου, πώς ακριβώς θα κυβερνήσετε αύριο; Πόσα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα θα αγοράσετε; Πόσους επιπλέον δασοπυροσβέστες θα προσλάβετε; Πώς θα κάνετε προληπτική δασοπροστασία; Θέλουμε λεπτομερές σχέδιο δράσης. Δε μπορούμε ν' ανασάνουμε πια! Δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο! Πώς θα πιάσετε τους φοροφυγάδες για να υλοποιηθούν οι υψηλοί στόχοι σας; Θα βάλετε σκληρά τεκμήρια; (Δεν υπάρχει άλλος τρόπος). Τι θα κάνετε με τους λαθρομετανάστες και τη συνεχή ανεξέλεγκτη εισβολή τους στη χώρα μας; Συγκεκριμένα πράγματα, όχι αοριστίες του τύπου: «Θα ζητήσουμε από την ΕΕ…», κλπ.

Αλήθεια, τι θα κάνετε με τα πρώην αεροδρόμια του Ελληνικού; Θα τα τσιμεντοποιήσετε κι αυτά ή θα μας αποδείξετε ότι είστε όντως πράσινος; Τι θα κάνετε με τα αυθαίρετα; Μέχρι τώρα λέτε "όχι" σε όλα. Με τους ημιυπαίθριους; Με τους υποστέγιους; Με τους παράνομους ορόφους; Θα τους γκρεμίσετε; Θα τους νομιμοποιήσετε φορολογώντας τους; Θα τους τακτοποιήσετε ημι-φορολογώντας τους; Τίποτα; Ε, τότε, αν δε μας δώσετε σαφείς απαντήσεις, θα πάρετε ένα τίποτα από μας στις κάλπες. Θα φορολογήσετε την κινητή και ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας; Γιατί όχι; Έχει πολιτικό κόστος; Δηλαδή δε σας φτάνει μια δημιουργική και αποτελεσματική τετραετία; Θέλετε να εξασφαλίσετε και δεύτερη αναποτελεσματική για να μας χώσετε βαθύτερα στη χρεοκοπία;

Τι θα κάνετε με τα όρια συνταξιοδότησης που επιβάλλει η ΕΕ; Θα συνεχίσουν να συνταξιοδοτούνται κάποιοι προνομιούχοι/ες του Δημοσίου στα 40 και στα 45 εις βάρος των κορόιδων που σέρνονται στην κακοπληρωμένη δουλειά τους μέχρι τα 65; Πώς θα κατεβάσετε το έλλειμμα κάτω από το 3%; Με την απατηλή πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα; Θα συνεργαστείτε με το ΣΥΡΙΖΑ αν δε βγάλετε αυτοδυναμία; Και τι θα του δώσετε ως αντάλλαγμα ενάντια στην εντολή των ψηφοφόρων σας; Έχετε πολλά που δε μας έχετε ξεκαθαρίσει κύριε Παπανδρέου, που τρίβετε τα χέρια πάνω στ’ αποκαΐδια καθώς πλησιάζει η ώρα να υλοποιήσετε κι εσείς την οικογενειακή παράδοση. Γι’ αυτό απευθύνομαι μόνο σ’ εσάς κι όχι στον μεγάλο ευεργέτη σας και αυτόχειρα Κ. Καραμανλή.
από Μαρια Σεφερου


1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ?ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ'ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝΕ?ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ?ΤΗΝ ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΛΑΟΣ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΠΙΣΕΙ.ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ.ΠΙΟ ΝΕΟΥΣ,ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Related Posts with Thumbnails