Καλώς ήρθατε

Πώς μπορείτε να μην πληρώσετε δημοτικά τέλη και ΕΡΤ;

Αρκετοί από εσάς ίσως διαβάσατε την επιστολή που στείλαμε και σε άλλα blogs σχετικά με διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας. Σε κάποιο σημείο της επιστολής μας αναφέρουμε πως αν δε γίνουν άμεσες ενέργειες, εμείς θα ξεκινήσουμε εκστρατεία κατά του δήμου και θα καλέσουμε όλους εσάς να ακολουθήσετε την κίνησή μας.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ η ποιότητα ζωής να... έχει πιάσει πάτο, διεθνείς έρευνες να αναφέρουν τα χάλια μας και παρόλα αυτά η κατάσταση να μην αλλάζει! Για το λόγο αυτό ξεκινάμε μια προσπάθεια ενημέρωσης όλων των πολιτών για το πώς μπορούν να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν για την ανυπαρξία του κράτους και την εγκατάλειψη των πολιτών...

Πότε τους τσούζει περισσότερο όλους αυτούς που υποτίθεται ότι μας διοικούν; Μα φυσικά όταν δουν ότι σταματάμε να τους δίνουμε λεφτά. Και μάλιστα όταν σταματάμε να τους δίνουμε κοροϊδίστικα λεφτά, όπως αυτά της ΕΡΤ και των δημοτικών τελών. Δε γίνεται να πληρώνει ο πολίτης για υπηρεσίες που δεν θέλει να του προσφέρουν και, ακόμα περισσότερο, για υπηρεσίες που δεν του προσφέρονται. Όταν αγαπητοί φίλοι πληρώνετε τα δημοτικά τέλη, το κάνετε για να σας επιστρέφονται πίσω τα χρήματα με μορφή υπηρεσιών και έργων όπως η καθαριότητα, η ασφαλτόστρωση δρόμων, ο φωτισμός και η ασφάλεια. Πόσοι από εσάς δεν έχετε αγανακτήσει επειδή κάποιο από τα παραπάνω (ή ακόμα και όλα) δεν ισχύει για την περιοχή που κατοικείτε;

Πόσοι από εσάς βαρεθήκατε να μη βλέπετε οδοκαθαριστές στη γειτονιά σας και αντ' αυτού να ΄χετε γίνει φίλοι με τα σκουπίδια; Δεν έχετε αναρωτηθεί, "μα καλά αφού και εγώ και ο Κολωνακιώτης πληρώνουμε τέλη, γιατί το Κολωνάκι είναι τόσο καθαρό; Γιατί έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού δεν υπάρχουν σκουπίδια ούτε για δείγμα;"

Για να μην το κουράζουμε, εμείς αποφασίσαμε να αντιδράσουμε μην πληρώνοντας ΕΡΤ και δημοτικά τέλη. Η διαδικασία είναι η εξής. Θα πρέπει να πάτε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην Αθήνα το ταμείο βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 40. Εκεί θα βρείτε κάποιον υπάλληλο και θα του πείτε πως δεν θέλετε να πληρώσετε την ΕΡΤ και τα δημοτικά τέλη και θα σας πει τι πρέπει να κάνετε. Θα συμπληρώσετε ένα χαρτί στο οποίο γράφετε πόσα χρήματα πληρώνετε και τι δεν θέλετε να πληρώσετε (ΕΡΤ και δημοτικά τέλη, ή κάποιο από τα δύο). Θα περιμένετε κανά πεντάλεπτο και θα σας φωνάξουν δίνοντάς σας ένα χαρτί το οποίο πρέπει να το δώσετε στη ΔΕΗ. Ο δήμος και η ΕΡΤ θα ενημερωθούν για την κίνησή σας και θα κρίνουν αν θα διεκδικήσουν τα χρήματα από εσάς.

Όσοι περισσότεροι δεν πληρώσουν ΕΡΤ και δημοτικά τέλη, τόσο πιο πολύ θα σφίξουν τα ζωνάρια τους. Μην μένετε άπραγοι! Το θέμα δεν έχει να κάνει με κομματικές συμπάθειες και αντιπάθειες. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Εμείς το κάναμε και πληρώσαμε μόνο το ρεύμα που κάψαμε. Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι, ακολουθείστε κι εσείς αυτή την κίνηση και μεταφέρτε τη στους γνωστούς και τους φίλους σας. Κάποτε πρέπει να καταλάβουν μερικοί πως όντως τη δύναμη την έχει ο πολίτης.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Καταρχάς να πούμε πως η απόφαση να μην πληρώσουμε ούτε τα δημοτικά τέλη ήταν καθαρά δική μας για λόγους που αφορούν την περιοχή στην οποία κατοικούμε. Εκείνοι που είναι ευχαριστημένοι από το δήμο τους , αλλά δυσαρεστημένοι από την ΕΡΤ, μπορούν κάλλιστα να μην πληρώσουν μόνο την ΕΡΤ, πληρώνοντας κανονικά τα υπόλοιπα δημοτικά τέλη.

Επίσης, το χαρτί του Ταμείου Παρακαταθηκών πρέπει να το προσκομίσετε σε κάποιο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ. Εμάς μας έστειλαν στα γραφεία που βρίσκονται πίσω από την Κλαυθμώνος, όχι στα ταμεία αλλά στο πρωτόκολλο αν θυμόμαστε καλά.
Μπορεί να έχει λίγο τρέξιμο, αλλά είναι μια φορά το τρίμηνο.
από pchands

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

το ίδιο ισχυει και για το δήμο Θεσσαλονίκης?

apneagr είπε...

Ανώνυμε από πάνω προφανώς πρέπει να ισχύει.

Related Posts with Thumbnails