Καλώς ήρθατε

«Ιός γρίπης και…καχυποψίας!»

freefotos.gr

Την εντυπωσιακή αύξηση των γνώσεών μας στην ιατρική τη βιώνουμε σε καθημερινή βάση καθώς αυτό που ήταν χτες το...”θαύμα” μοιάζει να έγινε σχεδόν καθημερινή πλέον...ρουτίνα!

Την εντυπωσιακή δύναμη των ΜΜΕ αλλά και την «κατάχρησή» τους από ιδιώτες και θεσμικά κέντρα λήψης και εφαρμογής αποφάσεων τη βιώνουμε από λεπτό σε λεπτό καθώς οι ειδήσεις σε ατέρμονα ροή μας ενημερώνουν και συχνά μας….αναστατώνουν.

Η «είδηση» της νέας, θανατηφόρας και... απειλητικής επιδημίας του H1N1 ενός μεταλλαγμένου ιού γρίπης (όπου εμπλέκονται χοίροι, πτηνά και…άνθρωποι) μας προέκυψε από την πρωτεύουσα του Μεξικού, διέσχισε την Υφήλιο, και ενημερώνοντας αναστάτωσε την παγκόσμια κοινή γνώμη με την πιθανότητα «να εξελιχθεί σε πανδημία επειδή μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων» όπως δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν, η οποία ανέβασε το επίπεδο αλάρμ στο ύψιστο 5 και ο ΠΟΥ δηλώνει ότι «Ο ιός δεν έχει γίνει καλά κατανοητός και η κατάσταση εξελίσσεται ταχύτατα…».

Στην Ελλάδα ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας σχέδια διαχείρισης της επερχόμενης κρίσης (που μάλλον σχέδια ….πανικού θυμίζουν) με σχολεία να ΜΗΝ ανοίγουν τον Σεπτέμβριο, με ομαδικούς εμβολιαμσούς στο ΟΑΚΑ και το γήπεδο Καραϊσκάκη, με πιθανότητα να νοσήσουν οι μισοί Έλληνες και ίσως κρατικά κτίρια να σφραγίζονται, οι δημόσιες συγκεντρώσεις να απαγορεύονται και οι πολίτες – όπως μας δείχνουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης θυμίζοντάς μας ταινίες τρόμου – να κυκλοφορούν προληπτικά με μάσκες στην προσπάθεια περιορισμού του νέου ιού γρίπης που έχει σκοτώσει έναν μικρό αριθμό ατόμων σε παγκόσμιο επίπεδο ( η Ισπανική γρίπη σκότωσε 3-0 με 50 εκατομμύρια το 1918, η Ασιατική 2 εκατ. Το 1957 και η γρίπη του Χόνγκ Κόνγκ 1 εκατομμύριο το 1968).

Σίγουρα κάτι τρέχει με τον μεταλλαγμένο νέο φονικό ιό, αλλά ΔΕΝ μπορώ να διώξω από τη μνήμη μου το 2003 και εκείνη την ιστορία του SARS (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο) απότοκο του ιού της γρίπης των πτηνών που αφού σκότωσε περίπου 700 συνανθρώπους μας και αναστάτωσε την Υφήλιο οδήγησε τελικά στην πλήρη κατανάλωση όλων των αποθεμάτων αντιγριπικών εμβολίων κάνοντας πιο πλούσιες μια –δυο φαρμακοβιομηχανίες και μετά…ξεχαστήκαμε!
Ο υπέρτατος βαθμός της καχυποψίας συνιστά παράνοια δηλαδή σαφή περίπτωση ψυχοπαθολογίας.

Υπήρχε και μια χρονική «σύμπτωση» της παγκόσμιας υστερίας με το SARS και τις επιχειρήσεις ανατροπής του Σαντάμ Χουσεϊν αλλά αυτό το αφήνω στην άκρη.
Στην προκείμενη περίπτωση υπάρχει μια άλλη «σύμπτωση» που μας μετέδωσαν τα ΜΜΕ με κοινωνικές εκρήξεις, μαζικές διαδηλώσεις και καταστροφικές επιθέσεις εργαζομένων που χάνουν τις δουλειές τους ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Οι «απαιτήσεις» ελέγχου της μετάδοσης της φονικής γρίπης, σύμφωνα με όσα ακούω στα Διεθνή ΜΜΕ, περιέχουν και την αποφυγή συμμετοχής σε μαζικές συγκεντρώσεις όπως σε γήπεδα αλλά και …διαδηλώσεις ενώ η προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου εμβολίου…ξεκίνησε.
Και αυτές τις «συμπτώσεις» τις αφήνω στην άκρη.

Απεύχομαι φυσικά την περίπτωση πανδημίας, αλλά διατηρώ και την καχυποψία μου σε μια εποχή όπου η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και μαζί της η γενικευμένη παράνοια απέναντι στους κατέχοντες την εξουσία βρίσκεται στο ζενίθ όχι μόνο στην Ελλάδα μας αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και ο νοών, νοείτω.

Εδώ που φτάσαμε ακόμη και τα πλέον αυτοελεγχόμενα άτομα οδηγούνται σε καχυποψία και παράνοια. Σίγουρα οι Υγειονομικές αρχές της χώρας μας της ΕΕ και άλλων χωρών οφείλουν να σκύψουν με περισσή προσοχή και σε αυτήν την νέα απειλή για την παγκόσμια υγεία και να δημιουργηθούν τα σχετικά σχέδια διαχείρισης μιας πιθανής τεράστιας κρίσης…

Βέβαια το να αγοράσουμε και να κάνουμε το «νέο εμβόλιο» πριν υπάρξει πλήρης διασφάλισης αποφυγής ΟΛΩΝ των πιθανών επιπλοκών φέρνει στο νου μου την περίπτωση θανάτου κάποιων νεοσύλλεκτων σε στρατόπεδο των ΗΠΑ που οδήγησε τον τότε Πρόεδρο Ford να διατάξει γενικό εμβολιασμό ο οποίος και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ άμεσα όταν διαπιστώθηκε ότι πεθαίνανε πολλά περισσότερα άτομα από τις νευρολογικές επιπλοκές του εμβολίου από όσα πεθαίνανε από τη γρίπη!!!

Με την ίδια σιγουριά θα έλεγα, χωρίς να γίνομαι προάγγελος κακών, ότι όπως έχουν ήδη προβλέψει ο Ιωάννης και ο ΠατροΚοσμάς ο Αιτωλός κάποια στιγμή θα πληρώσει η ανθρωπότητα τις αμετροέπειές της!..
του Γιώργου Πιπερόπουλου καθηγητή στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

socrates είπε...

ΕΙΠΑΝ ΤΟΥ ΜΟΥΡΛΟΥ ΝΑ ΧΕΣ-- ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΞΕΚ-ΛΙΑΣΤΗΚΕ.
Φαίνεται ότι κάποιος αμερικάνος επικοινωνιολόγος είπε του Γιωργάκη να γκρινιάζει, να φωνάζει και να κινδυνολογεί ΣΥΝΕΧΩΣ και για ΟΛΑ τα θέματα.
Έτσι θα γίνει και πρωθυπουργός, του είπανε.
Με αφορμή την πιθανή πανδημία της γρίπης, για άλλη μια φορά το κονσερβοποιημένο μυαλό του ξεπέρασε το μέτρο και άρχισε να ζητάει διϋπουργική επιτροπή και σχέδιο (αδυναμία που έχει και αυτό το παιδί σε αυτή τη λέξη).
Δεν βρέθηκε ένας πράσινος χριστιανός να του πεί ότι διϋπουργική υπάρχει από τις 2 Μαίου και ότι όχι μόνο υπάρχει σχέδιο (με εγκεκριμένες προδιαγραφές από την Ε.Ε.) αλλά και ότι έχει πάρει τα εύσημα από τον ΠΟΥ;
Μιλάμε για ξεφτίλα.
Είτε ο Χαζογιώργος πήρε μόνος του την πρωτοβουλία να πετάξει αυτές τις σαχλαμάρες είτε εκεί στο πασόκ επικρατεί το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.
Με τέτοια οργάνωση θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας;
Με τέτοιες τσαπατσουλιές και ανευθυνότητες μας ζητούν να τους ψηφίσουμε;

Related Posts with Thumbnails