Καλώς ήρθατε

Να γιατί ήταν κεντρικά σχεδιασμένες οι φωτιές στην Ελλάδα!

Τώρα μας κατατάσσουν στις «πολιτικά ασταθείς χώρες»! Φυσικά και ήταν αναμενόμενο.

Βλέπουμε διεθνείς αγγλοαμερικάνικες εταιρείες αξιολόγησης με ύποπτες θέσεις και προθέσεις να τοποθετούν την Ελλάδα σε χώρες «πολιτικού κινδύνου». Αυτός ήταν και ο στόχος των παρδαλών αγανακτισμένων του Δεκέμβρη.

Να δώσουν την ευκαιρία σε αυτές τις εταιρείες να κατηγορούν την Ελλάδα για να αποτρέψουν τυχόν επενδυτικά σχέδια στη χώρα μας. Σκοπός τους βέβαια είναι η κατεύθυνση επενδύσεων αποκλειστικά προς Αμερική και Αγγλία, τις χώρες που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη τραπεζική κρίση. Παρατηρήστε ότι αυτές οι εταιρείες έπεσαν τελείως έξω στις προβλέψεις τους για την τωρινή παγκόσμια κρίση και αντιμετωπίζουν από μόνες τους τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Στο χορό των οικονομικών... μαντείων προστέθηκε μία ασφαλιστική εταιρεία η Aon, από το Σικάγο, η οποία αυξάνει τον «πολιτικό κίνδυνο» στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε πόσο εκτεθειμένες σε τοξικά ομόλογα βρίσκονται οι αμερικάνικες ασφαλιστικές και ότι όλη η παγκόσμια κρίση έσκασε από την American International Group (ΑIG)με τα golden boys και τα ομόλογά της!!!!

Έκπληξη προκαλεί ο λόγος που αποσταθεροποιεί την Ελλάδα η ΑΟΝ.Εξαιτίας των πρόσφατων επεισοδίων και καταστροφών. 3.500 άτομα που επρόσκειντο στον Σύριζα λεηλατούσαν και έκαιγαν λόγω «αγανάκτησης» και «οργής»!!! Αυτή η «αγανάκτηση» έγινε όμως όπλο κατά της Ελλάδας και της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα ενώ έτυχε τεράστιας προβολής από τα πασοκικά και παρακρατικά ΜΜΕ. Έπειτα θέλουν να πιστέψουμε ότι οι εκδηλώσεις τους ήταν αυθόρμητες και χωρίς υποκίνηση και σχεδιασμό. Όλα έγιναν τυχαία και την ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μας ταΐζουν κουτόχορτο και όλοι υποχρεούνται να το αποδέχονται ως «πεντανόστιμο».

Στην ίδια κατηγορία πολιτικής αστάθειας η Aon Corp. τοποθετεί και τις: Εσθονία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία και Σλοβενία όπου επίσης συνέβησαν διάφορα επεισόδια! Μάλιστα από «χαμηλού κινδύνου» τις υποβάθμισε σε «μεσαίου» χαμηλού κινδύνου διότι ο οικονομικός κίνδυνος αρχίζει να μετατρέπεται σε πολιτικός! Ενώ χαρακτηρίζει χώρες όπως Αφγανιστάν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ιράν, Ιράκ, Βόρεια Κορέα, Σομαλία και Ζιμπάμπουε-στην κατηγορία κινδύνου «πολύ υψηλή». Λίγο ακόμα και θα έλεγε τι Κονγκό, τι Ελλάδα!

Προσέξτε! H Aon, μελετά οκτώ μεγάλους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν οι επενδυτές και εταιρείες το 2009(εδώ είναι το κουμπί) στις ασταθείς δημοκρατίες: πολιτική παρέμβαση, κανονισμούς, δημόσιο χρέος, απεργίες και βία, νόμισμα, τρομοκρατία, πόλεμος(!) και αλυσίδα εφοδιασμού.
Η έκθεση σημειώνει ότι οι πρόσφατες βίαιες διαμαρτυρίες στην Ελλάδα, αλλά και στις Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Ισλανδία δείχνει ότι οι συνέπειες τις οικονομικής κρίσης αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να γίνονται αισθητές.
Καταλαβαίνουμε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι εταιρείες, πρώην υπερ-κολοσσοί, που εκπροσωπούνται από αυτές τις αποτυχημένες εταιρείες αξιολόγησης ή χρεοκοπημένων ασφαλιστικών. Θέλουν να πιστεύουμε ότι είναι ανεξάρτητες και απαλλαγμένες από διαπλεκόμενα συμφέροντα.
exastal

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Maria Seferou είπε...

Ο/Η Μαρία Σεφέρου είπε...
Μεταφέρω εδώ δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από άρθρο της ΑΥΓΗΣ στις 21/06/2008 του Δημοσθένη ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, με τίτλο «Η βία, τα δελτία τύπου και ο σοσιαλισμός»:

«Τα τελευταία χρόνια, είτε καίγεται το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη στη Σόλωνος, είτε πέφτουν μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα, είτε σπάνε τράπεζες σε μια πορεία, οι αντίπαλοί μας θεωρούν αυτονόητη υποχρέωσή μας να δηλώσουμε ότι καταδικάζουμε "τη Βία". Τα γεγονότα, βέβαια - το γνωρίζουν οι δημόσιοι κατήγοροί μας - δεν μπορούν να ξεγίνουν με μια δήλωση. Τότε γιατί τόσο άγχος να μας "αποπροσανατολίσουν", που θαʼ λεγε και το ΚΚΕ; Για να αποκατασταθούν πολιτικά οι "πληγέντες" (πρόσωπα ή θεσμοί) και να εδραιωθεί, στο πεδίο της ιδεολογίας, η άποψη πως μέσα στην κοινωνία ουδείς άλλος δικαιούται να ασκεί βία, παρά μόνο το κράτος που, σύμφωνα με το διάσημο ορισμό του Βέμπερ, κατέχει - από πού και για πόσο άραγε;- το μονοπώλιο της νόμιμης φυσικής βίας.»
(...)
«Θα πρέπει να κουβεντιάσουμε και για κάτι ακόμα: ότι δε θεωρούμε καθόλου αυτονόητη και αιώνια τη "νομιμότητα" γενικώς, ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων", ιδίως σε εποχές που τα κράτη διεκδικούν και επιβεβαιώνουν το "δικαίωμά" τους στην ελεύθερη καταστολή, χωρίς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία να τα περιορίζει ιδιαιτέρως. Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι "ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δε θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα", καταλαβαίνουμε ότι για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά• "ποσά" που αντιστοιχούν στην υπόθεση που υπερασπιζόμαστε και που λειτουργούν απελευθερωτικά για τους κυριαρχούμενους, αναδεικνύοντάς μας ταυτόχρονα ως παραδειγματική και ηθική δύναμη. Τέτοια δύναμη, βεβαίως, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ αν οι πολιτικές μας παρεμβάσεις εξαντλούνται σε δελτία τύπου αγχωμένα μέσα στη νομιμοφροσύνη τους.»

Ιδού, λοιπόν, μερικές από τις "δημοκρατικές" "αρχές" και "αξίες" του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ:
-Η "νομιμότητα" δεν είναι αυτονόητη και αιώνια.
-Ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων."
-Για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας.

http://seferou.blogspot.com/2009/01/blog-post_11.html

Ανώνυμος είπε...

"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού ΕΘΝΟΥΣ!ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ, τους ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΥΣ σχολιαστές και "δημοσιογράφους". Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν το έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, αλλά πού να βρεθούν εισαγγελείς να τιμήσουν το λειτούργημά τους και να δικαιολογήσουν τις υψηλές αμοιβές τους. Στην Ελλάδα δυστυχώς, οι περισσότεροι «άνδρες», τα παντελόνια τα φοράνε για να μην κρυώνουν, οι υπόλοιποι φοράνε μίνι φούστες και στρίνγκ.
Οδυσσέας Τηλιγάδας

Related Posts with Thumbnails