Καλώς ήρθατε

Το θράσος του Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Περές, δεν έχει όρια!


Το θράσος του Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Περές, δεν έχει όρια!

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα La Republica αναφέρει ότι:
«Η Χαμάς χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ασπίδες, κρύβει τους τρομοκράτες σε νοσοκομεία και τα όπλα σε τεμένη. Από τα σχολεία τους εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον μας», για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες εκατοντάδων παιδιών και γυναικών.

Απ’ την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Ισραήλ βλέποντας τα αδιέξοδα των πολεμικών επιχειρήσεων του σιωνιστικού στρατού επιχειρεί να στρώσει το έδαφος μια άτακτη υποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων να μην φανεί σαν ολοσχερή ήττα.
«Δεν θέλουμε να παρατείνουμε τον πόλεμο και δεν έχουμε εδαφικές φιλοδοξίες για τη Γάζα. Με την επιχείρηση αυτή, υπάρχει μια πιθανότητα για ειρήνη», συμπληρώνει στην δήλωση του.

Διαβάζοντας σήμερα... τις ανταποκρίσεις των ειδησεογραφικών πρακτορείων βλέπουμε να δικαιώνεται ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπού Ουμπάιντα , που απευθυνόμενος στην Ισραηλινή ηγεσία έλεγε: «έχουμε ετοιμάσει για εσάς, σιωνιστές, χιλιάδες σκληρούς πολεμιστές, που σας περιμένουν σε κάθε δρόμο, κάθε αυλή και κάθε σπίτι».
Σταχυολογούμε κάποια δημοσιεύματα:

«Την απογοήτευση του ισραηλινού επιτελείου για την πορεία των χερσαίων επιχειρήσεων αντανακλά η απόφαση να αναβάλει προς το παρόν τη λεγόμενη τρίτη φάση, δηλαδή την ολομέτωπη επίθεση κατά των μαχητών της Χαμάς στα πυκνοκατοικημένα «οχυρά» της οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας….

Οι Ισραηλινοί απέτυχαν να δημιουργήσουν ασφαλή προγεφυρώματα στους πυκνοκατοικημένους βόρειους οικισμούς και στην ίδια την πόλη της Γάζας, ενώ δεκάδες ρουκέτες της Χαμάς συνεχίζουν να σφυροκοπούν στα τυφλά πόλεις στο Νότιο Ισραήλ…

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι το πολιτικό κόστος από μια γενική εισβολή στα σοκάκια της Γάζας, όπου τα άρματα «Μerkava» δεν μπορούν να συνοδεύσουν τα στρατεύματα και η υποστήριξη από τα F-16 και τα ελικόπτερα Αpache είναι αδύναμη, θα είναι δυσβάσταχτο…».
tsak-giorgis

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails