Καλώς ήρθατε

«Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με μπουκωμένο όχημα»


«Βόμβες» του Γ. Παναγιωτακόπουλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου, ταράζουν τα ήρεμα εσωκομματικά νερά του ΠΑΣΟΚ. Σε μια περίοδο «ρόδινη» για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Παναγιωτακόπουλος επιχειρεί… προσγείωση.

Σε κείμενό του με τίτλο «Σκέψεις για την επικαιρότητα και τη λειτουργία του κόμματος» υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ρεύμα νίκης στην κοινή γνώμη, δεν έχει πείσει ότι έχει συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα, δεν έχει εγκαταλείψει τον κυβερνητισμό του παρελθόντος και... τα στελέχη του, στην πλειονότητά τους, συνωστίζονται και δουλεύουν για να έχουν απολαβές από την επικείμενη κατάκτηση της εξουσίας. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός όταν αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου, εξαπολύει όμως σκληρή επίθεση σε μια από τις βασικές επιλογές του, το γραμματέα του κόμματος Γ. Ραγκούση.

«Αυτήν την περίοδο που φαίνεται το Κίνημά μας να ανακάμπτει, μοιάζει σαν μπουκωμένο όχημα. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός και καμία μέριμνα. Το κόμμα δεν λειτουργεί. Κατ’ ουσίαν είναι ανύπαρκτο και δεν ανταποκρίνεται ουδόλως στη στοιχειώδη λειτουργία ενός δημοκρατικού και σοσιαλιστικού κόμματος», αναφέρει επί λέξη και κάνει λόγο για «εκφυλισμένες συγκεντρώσεις και στελέχη που κουράζουν με τον ξύλινο λόγο τους». «Οσο και αν η κυβέρνηση συνεχίζει να καταρρέει, ο στόχος της πολιτικής ηγεμονίας και της δημιουργίας ρεύματος αλλαγής δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη σημερινή κατάσταση στην οργάνωση του κόμματος», λέει ανοικτά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, πολλά από αυτά τα είχε πει και στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, παρόντος του Γ. Παπανδρέου. «Το εκλογικό σώμα εγκαταλείπει τη Ν.Δ., αλλά ταυτόχρονα τηρεί στάση αναμονής. Τιμωρεί την αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δείχνει να μας εμπιστεύεται πλήρως. Ακόμα δεν έχουμε κάνει σαφές πώς προσδοκούμε την ανάπτυξη της χώρας», συνεχίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος και προτείνει όλο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ να εστιαστεί στην οικονομική λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Επισημαίνει ως λάθη του ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση για δημιουργία Μη Κρατικών Πανεπιστημίων, όταν το δημόσιο πανεπιστήμιο απαξιώνεται σταθερά, την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι έχει τη δυνατότητα να θεσπίσει ένα πιο δίκαιο και ευέλικτο φορολογικό σύστημα, ότι διαθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής ασφάλισης και ζητεί να επανακαθορίσει το ΠΑΣΟΚ την έννοια του δημόσιου αγαθού.

«Η Ν.Δ. τελείωσε, αλλά…»

Την ίδια ώρα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. «σαθρή και ετοιμόρροπη κυβέρνηση» και την κατηγορεί ότι «απροκάλυπτα και χωρίς ενδοιασμό μεταχειρίζεται την περιουσία του Δημοσίου για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ατομικά συμφέροντα».

Κατηγορεί την κυβερνητική παράταξη ότι επιχειρεί να πείσει ότι οι πολιτικοί στην πλειονότητά τους και στα δύο μεγάλα κόμματα είναι διεφθαρμένοι, ότι εάν υπάρχουν έντιμοι πολιτικοί κρίνονται από την προσπάθεια να αποκαταστήσουν τη διαφάνεια και αυτός είναι ο κ. Καραμανλής και πως με επιθέσεις του τύπου «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ» επιχειρεί να δικαιολογήσει την πολιτική της ανυπαρξία.

«Βλέπουν» εκλογές το 2009

Για τελευταίο Προϋπολογισμό αυτής της κυβέρνησης, που μάλιστα δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, έκανε λόγο χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, που σημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει εκλογές μέσα στο 2009. «Η συζήτηση αυτή δεν μας αφορά», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου για τα σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ–Ν.Δ. Παραδέχθηκε ωστόσο -και αυτό μάλλον έχει και τη σημασία του- ότι η συζήτηση περί συγκυβέρνησης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε σαφείς αποστάσεις και από την επίθεση Πάγκαλου εναντίον των δύο κομμάτων της Αριστεράς και κυρίως του Συνασπισμού. Θύμισε ότι η επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τήρησαν στάση ευθύνης καταδικάζοντας τα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει τονίσει ότι είναι ανάγκη, η Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ να έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.
e-tipos

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails