Καλώς ήρθατε

Όλη η αλήθεια για τις δημοσκοπήσεις- έρευνες...

Σας γράφω αυτό το mail γιατί πολύς ντόρος γίνετε τώρα τελευταία για τις δημοσκοπήσεις (κυρίως τις πολιτικές).

Λοιπόν εγώ και η γυναίκα μου (και τον τελευταίο χρόνο και τα δυο ανήλικα παιδιά μου) εδώ και δυο με τρία χρόνια παίρνουμε μέρος σε δημοσκοπήσεις- έρευνες επί πληρωμή.

Πως γίνετε...

Μέσω κάποιας γνωστής ξεκινήσαμε στην αρχή με μια "έρευνα-δημοσκόπηση" τον μήνα, αλλά σιγά - σιγά δικτυωθήκαμε και τώρα παίρνουμε μέρος σε δυο με τρεις την εβδομάδα.

Οι "έρευνες-δημοσκοπήσεις" αφορούν κυρίως καταναλωτικά αγαθά(90%) και λιγότερο πολιτικά κόμματα. Όταν λοιπόν... υπάρχει κάποια "έρευνα-δημοσκόπηση" μας παίρνει τηλέφωνο κάποια κυρία και μας εξηγεί το τι πρέπει να απαντήσουμε στο ερωτηματολόγιο που θα μας δώσουν.

Π.χ. σήμερα το απόγευμα "παίζει" μια έρευνα στην αρχή της Μιχαλακοπούλου που αφορά υπηρεσίες internet και σταθερής τηλεφωνίας, θα πρέπει να απαντήσω ότι έχω σύνδεση dsl (αλήθεια) και τις τελευταίες μέρες επισκέφτηκα κάποια αλυσίδα καταστήματος και ρώτησα για Double play που ενδιαφέρομαι βρήκα την προσφορά συμφέρουσα και ότι μέσα στις γιορτές θα προχωρήσω στην αγορά (ψέμα) και πολλά άλλα .
Συνήθως πριν να απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο προβάλουν κάτι (διαφήμιση), η κάποιος υπεύθυνος φροντίζει να σε πείσει(χωρίς μεγάλη δυσκολία) για τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.

Υπάρχει καφές (και σε μερικές και σάντουιτς) διαρκεί περίπου δυο με τρεις ώρες και η αμοιβή σου είναι από 25-35 ευρώ περίπου, εκτός τις έρευνες για τσιγάρα που η αμοιβή φτάνει και ξεπερνά τα 50 ευρώ (δοκιμάζεις τσιγάρα).

Στις έρευνες που γίνονται για λογαριασμό μεγάλων super market κάποιες φορές σε πληρώνουν με δωροεπιταγές.

Έρευνες αγοράς γίνονται για οτιδήποτε πουλιέται η αγοράζετε πάντα με στημένες απαντήσεις για να πάρει ο πελάτης-εταιρία (που ενδιαφέρεται για να προωθήσει κάποιο προϊόν) από τη εταιρεία που διενεργεί για λογαριασμό του την έρευνα.

Και ερχόμαστε τώρα στις πολιτικές έρευνες, η τελευταία που πήρα μέρος ήταν στην περιοχή του Συντάγματος πριν από είκοσι μέρες περίπου γινόταν για κόμμα που είναι στην βουλή και έπρεπε να απαντήσω ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ (για να χτυπηθεί ο δικομματισμούς) και στις προηγούμενες ΝΔ, αν θα ψήφιζα σήμερα θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ, έχω ψηφίσει κάποτε ΚΚΕ, ότι είμαι απογοητευμένος από την κυβέρνηση και άλλα πολλά τέτοια δηλαδή πιάστω τ'αυγό και κούρευτω.

Οι απαντήσεις είναι πολλές και συγκεκριμένες γιαυτό κρατάω σημειώσεις που τις βγάζω σαν σκονάκι για να μην μπερδευτώ...
Βγάζουμε ένα καλό "μαύρο" δεύτερο εισόδημα και έτσι όλοι είμαστε ευχαριστημένοι...

Αυτή είναι η αλήθεια για τις "έρευνες-δημοσκοπήσεις" και όσοι τις πιστεύεται κάνετε μεγάλο λάθος...

Σχόλιο apneagr: Η φωτογραφία από τα ΝΕΑ είναι τυχαία.

12 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχή αμφισβητώ ανοικτά τα όσα γράφεις.
Και για να το πω πιο καθαρά, λες ασύστολα ψεύδη.

Αφου καταγγέλεις κάτι τέτοιο ΓΙΑΤΙ δεν το κανεις επώνυμα, να γράψεις ποια εταιρία εινια αυτή που σε πληρώνει και όλα όσα καταγγέλεις????

Πριν βγαλεις αυθέρετα συμπεράσματα θα σου πω οτι δεν ανήκω σε καμια εταιρία δημοσκοπήσεων κλπ κλπ.
ΑΠΛΟΣ πολίτης είμαι.

Εχει τύχει και σε εμενα να με παρουν τηλέφωνο, να με σταματήσουν στον Δρόμο, και να με ρωτάνε διάφορα.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ μου είπαν τι πρέπει να απαντήσω.
Με ρώταγαν και αυτό που απαντούσα το κατέγραφαν.
Στην τελευταία δημοσκόπηση που συμμετείχα στο δρόμο με ρώτησαν για τα πολιτικά κόμματα.

Με ρώτησαν τι ψήφισες στις προηγούμενες εκλογές και τους απάντησα ΝΔ. Το κατέγραψαν επακριβώς.
Με ρωτησαν αν έχω ξαναψηφίσει ΝΔ και τους απαντησα πάντα.
με ρωτησαν αν ειμαι ευχαριστημενος απο την Κυβερνηση και ειπα ΟΧΙ.
Με ρώτησαν και καποια άλλα πράγματα περι των πολιτικών.
Καταλληλότητα προθυπουργού είπα παπανδερέου
Ποιο κομμα πιστευω οτι θα κερδίσει τις εκλογές Ειπα ΠΑΣΟΚ
Αν ευχαριστημενος απο την κυβερνηση ειπα οχι.
και τι ψήφιζα αν γίνονταν εκλογες αυριο τους είπα ΠΑΣΟΚ. Αλλα σε καμία περίπτωση ΝΔ.

Ολα τα κατέγραψαν επακριβώς όπως τα απαντησα.
καλό θα ήταν να σταματήσεις να κοροϊδεύεις τον κόσμο με τις δήθεν αηδίες που γράφεις.
Ειναι ανυπόστατα και κατάπτυστα.
Γιατι αν υποθέσουμε ότι έχουν λογικη βάση όσα έγραψες τότε είσαι και εσύ ένα κατάπτυστο άτομο ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΜΗ που καθοδηγείται απο το τι θα του πουν.

Και στο κατω κατω αν ειναι να γράψουν τα δικά τους ΓΙΑΤΙ να πληρώνουν εσένα, εμένα τον κάθε ένα???
Συμπληρώνουν αυτό που γουστάρουν και τελος.
Για μαλάκες τους έχεις???
Να βγάζουν τα αποτελέσματα που γουστάρουν και να σε πληρώνουν....???

Μην μας δουλεύεις ψιλό γαζί. Κόψε τα παραμύθια.
Και επειδή δεν θα δημοσιεύσεις το σχόλιο μου γιατι ευθέως στην λεω δου λεω ότι δεν με ενδιαφέρει.
Απλά θα επιβεβαιώσεις πανηγυρικά τα όσοα σου έγραψα.

apneagr είπε...

Καταρχήν μην προτρέχεις δεν βγάζει σε καλό...

Μακάρι να μπορούσα να σου απαντήσω αν και το ύφος σου δεν μου αρέσει. Το mail είναι αναγνώστη και το δημοσιεύσαμε χωρίς καμία διόρθωση όπως θα κάναμε και για το δικό σου αν έστελνες...

Καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...

Αερολογίες απογοητευμένου ΝΔημοκράτη . Αν έχει στοιχεία ας τα παραθέσει αλλιώς είναι για γέλια όπως για γέλια είναι αυτά που γράφει .

Ανώνυμος είπε...

Ναι παιδια ειναι αληθεια. Με πληρωνουν να λεω ποσο καλο ειναι αυτο το blog. Αρα ο Καραμανλης θα ξαναγινει Πρωθιερεας. Ο καλουλης μας Καραμανλης με τους αγνους (φανατισμενους ) οπαδους.

Maximos είπε...

Προπαγάνδα μέσω των δημοσκοπήσεων



http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_22_19/11/2006_205881

F5PILOT είπε...

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2007 ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ.ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2007 ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΌΤΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2007 ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ TOY 2007. Η ΚΑΝΩ ΛAΘΟΣ;
Υ. Γ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΡΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007 ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΧΑΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Βλακειες ειναι αυτα ρε παιδια.
Εγω εχω λαβει μερος πανω απο δεκα φορες σε γνωστες εταιρειες καί
κανενας δεν θα διακυνδυνευε να πει σε ενα αγνωστο τι να απαντησει.Αν μπορει να γινει μαγειρεμα ;αυτο μπορει να γινει ειτε απο τα μεγαλα αφεντικα οταν σουμαρουν τις απαντησεις,αλλα υπαρχουν και αλλοι τροποι οπως οι ερωτησεις ποιος ειναι καταληλοτερος οπου πρεπει να επιλεξεις μεταξυ 4-5 προσωπων και οχι προσωπο που θελεις εσυ αλλοιως ειναι δ.ξ δ.α.
Απλως αυτο που κανουν οι εταιρειες
ειτε οι ιδιες ειτε οι υπαλληλοι ειναι οτι αν απαντησεις μια φορα σε ζαλιζουν καθε τρεις και λιγο με καινουργια ερωτηματολογια καθως σε εχουν βαλει στη λιστα.Τιποτα αλλο δεν παιζει και δεν χρειαζεται να παιξει αφου δεν υπαρχει τροπος ελεγχου απλως αν βγει απο 5 εταιρειες π.χ το πασοκ -νδ στο 4
και μια αλλη εταιρεια το βγαλει στο
2,ε,ξεφτιλιζονται και γελανε ολοι ,οπως εγινε προ ημερων με γνωστη εφημεριδα που αρχιζει απο Α.
αυτά

Ανώνυμος είπε...

Παιδαριώδη και χαζά είναι αυτά που γράφει αυτός που τα γράφει και το IQ του είναι πολύ χαμηλότερο από του ΜΠΟΥΣ.
Μαγειρέυονται οι δημοσκοπήσεις αλλά όχι με αυτόν τον ηλίθιο και χοντροκομένο τρόπο αυτά γίνονται μόνο στο ηλίθιο κεφάλι του δικού σας που όπως γίνεται με όλους βλάκες νομίζουν ότι και οι άλλοι έχουν το ίδιο μιαλό με το δικό τους. Και δεν είναι δικαιολογία αυτή που επικαλείσθε για την ανάρτηση. !!!! Σας βόλευε ;;; και το αναρτήσατε ή νομίζατε ότι σας βόλευε.

apneagr είπε...

Καταρχήν δεν νομίζω ότι πρέπει να απολογηθούμε εμείς για την άποψη που διατύπωσε κάποιος άγνωστος αναγνώστης που μας έστειλε το mail...

Και δεύτερον όλα τα σχόλια δημοσιεύονται αρκεί να μην είναι υβριστικά.

Τέλος μου αρέσει ότι για μερικούς απαγορεύετε να έχεις κάποια άλλη άποψη που μπορεί να διαφέρει από την δική τους και αυτό είναι για αυτούς προπαγάνδα.

Akis είπε...

Καταρχήν θα ήθελα να στιγματίσω την φρασεολογία και το ύφος του σχολιαστή που αμφισβήτησε τον πρώτο γράφοντα. Εχουμε κάθε δικαίωμα να διαφωνούμε για οτιδήποτε με τον οποιονδήποτε, όμως πρέπει να το κάνουμε με επιχειρήματα και με κόσμιο τρόπο. Οσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων κατα κανόνα γίνεται σωστά και αντικειμενικά απο τους ερευνητές. Απο κεί και πέρα τα αποτελέσματα ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό "μαγειρεύονται" ή όχι απο τους τελικούς αποδέκτες της έρευνας. Και συνήθως αυτό γίνεται στις πολιτικές έρευνες. Στις καταναλωτικές όμως δεν συμβαίνει, διότι εάν η Χ εταιρεία τσιγάρων θέλει να ρίξει στην αγορά ένα νέο τσιγάρο και σε βάλει να το συγκρίνεις με την Ψ και την Ω εταιρεία τα αποτελέσματα της έρευνας τα κρατάει για τον εαυτό της και δεν έχει κανένα νόημα να τα αλλοιώσει.Συμφωνώ λοιπόν οτι ο πρώτος γράφων τουλάχιστον υπερβάλει. Ευχαριστώ. Ευστράτιος

theleis tralala είπε...

Εχω παει κι εγω σε στημενη δημοσκοπηση για τσιγαρα μαζι με 2 φιλους μου απο τους οποιους ο ενας παει συνεχεια σε στημενες δημοσκοπησεις για προιόντα. η συγκεκριμενη ηταν για τσιγαρα, την εκανε γνωστη εταιρια δημοσκοπήσεων (Ο...) και μια κυρια που ξερει τον φιλο μου και του κανονιζει τι θα πει, μας ειπε τι να πουμε(prince κλπ).πηραμε 15 ευρο. απλα καταλαβα οτι αυτο γινεται για να φαινονται αληθινες οι ερευνες, γιατι δινεις ονομα αριθμο ΑΤ και ΑΦΜ. βεβαια εχω κανει και τηλεφωνικη δημοσκόπηση η οποια δεν ηταν στημενη. μην ειστε απολυτοι χωρις να κατέχεται κατι.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον η αληθεια ειναι καπου στην μεση.Οταν κανουν μια δημοσκοπηση στον δρομο σαφως κι λες οτι πιστευεις, οταν ομως εγγραφεσαι σε εταιριες κι εχουν ολα τα στοιχεια σου τοτε γινεται οτι λεει ο φιλος παραπανω, δηλαδη τις πιο πολλες φορες σου δινουν κ.τις απαντησεις.Αυτο συμβαινει κ.σε'μενα.Βγαζεις ενα εισοδημα κι ολα καλα.Οποιος θελει το πιστευει, οποιος εχει αμφιβολιες ας κανει εγγραφη κ.τοτε θα καταλαβει.

Related Posts with Thumbnails