Καλώς ήρθατε

Και δεν κοκκινίζουν

Τα λόγια είναι του υφυπουργού Π. Δούκα και τα ξεστόμισε εξερχόμενος από την Εξεταστική Επιτροπή: «Αν υπάρχουν παρατυπίες ή παρανομίες ή αξιόποινες πράξεις από οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, λειτουργό ή ιδιώτη, αυτός θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη». Και φυσικά δεν κοκκίνισε όταν πρόφερε εκείνο το «οποιονδήποτε», αν και γνώριζε ότι αυτό που πραγματικά εννοούσε ήταν «απ οποιονδήποτε άλλον εκτός από εμένα και τους συναδέλφους μου υπουργούς και υφυπουργούς που σε μερικούς μήνες θα έχουμε την παραγραφή στην τσέπη».

Οπως, άλλωστε, δεν... κοκκινίζει ο Π. Παναγιωτόπουλος όταν περιέρχεται στα κανάλια και εκστομίζει την πρωτοφανή για στοιχειωδώς σοβαρό δικηγόρο κοτσάνα ότι η υπογραφή από συγκεκριμένους υπουργούς αποφάσεων, οι οποίες ζημίωσαν το Δημόσιο, δεν αποτελεί επαρκέστατη νομική βάση για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ενέργειά τους αυτή ήταν αποτέλεσμα πλάνης, ηλιθιότητας ή δόλου.
Κι όπως εξάλλου δεν είχε κοκκινίσει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Σανιδάς όταν στην περίφημη πρότασή του για διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου είχε περιλάβει το γνωστό επιχείρημα περί «παραπλανηθέντων υπουργών», που μια και δεν ήταν συμπέρασμα προερχόμενο από δικαστική έρευνα, μόνο ως αποτέλεσμα συνεργασίας με χαρτορίχτρα ή καφετζού είναι δυνατό να εκληφθεί.

Κι όπως, φυσικά, δεν φαίνεται να κοκκινίζει κι ο Κ. Καραμανλής για το ηθικό κατρακύλισμα της παράταξής του, το οποίο είναι πια (και) προσωπικό του επίτευγμα, μια και παρόλο που τώρα ξέρει ποιος και πότε έκανε τι, εμμένει στον στρουθοκαμηλισμό και τη συγκάλυψη αθλιοτήτων, ανάλογες των οποίων ποτέ άλλοτε δεν γνώρισε μεταπολιτευτικά, αλλά και μεταπολεμικά, η χώρα.

Δυστυχώς είναι μακρύς ο κατάλογος εκείνων που θα έπρεπε να κοκκινίζουν για όσα έχουν κάνει, έχουν υποθάλψει ή έχουν συγκαλύψει. Αλλά φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια ακόμη και η ιδιαιτερότητα αυτή, που, αν μη τι άλλο, έδειχνε φιλότιμο, σπανίζει στη χώρα μας και σε κάποιους κύκλους, μάλιστα, έχει εκλείψει. Μόνο που εκείνο το οποίο διαφεύγει απ όσους έχουν στερηθεί αυτή την ικανότητα είναι ότι η κοινή γνώμη δεν επιβραβεύει τον πολιτικό παχυδερμισμό.

Θα έπρεπε να το είχαν αντιληφθεί ήδη.
Ερρικος Μπαρτζινόπουλος απο το ethnos

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails