Καλώς ήρθατε

Κοινωνική έκρηξη ή κοινωνική εξαθλίωση



Όλες αυτές τις μέρες είδαμε και ακούσαμε πολλά. Παρατηρούμε μια έκρηξη της νεολαίας και όχι μόνο, ενάντια στη κυβέρνηση,την αστυνομία και ενάντια στις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν. Από τους νέους ακούμε τη φράση να σταματήσουν οι Έλληνες να βρίσκονται στον καναπέ και να βγουν όλοι έξω στους δρόμους. Να πάνε όλοι μαζί να αγωνιστούν για το συμφέρον τους.

Είναι όμως το συμφέρον όλων των ανθρώπων το ίδιο? Και τι εννοούμε με αυτό. Για ορισμένα παιδιά είναι συμφέρον να βγουν έξω στους δρόμους και να διαδηλώσουν, για άλλους όμως επαγγελματίες δεν είναι καθόλου συμφέρον τους να καταστρέφουν και να πλιατσικολογούν τα μαγαζιά τους.

Στην ιστορία της χώρας μας υπήρχαν δυνατότητες για μας τους Έλληνες να βγούμε έξω στους δρόμους για το εθνικό μας συμφέρον. Και εμείς τι κάναμε? Τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους τι κάνανε? ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ στον καναπέ.

Βγαίνουν, διαδηλώνουν και... σπάνε ότι βρουν μπροστά τους, για την οικονομική μας κατάσταση, για τα σκάνδαλα, για τη συμπεριφορά των αστυνομικών. Οι ενέργειες τους αυτές κατάφεραν να βγουν στα διεθνή ΜΜΕ δείχνοντας ένα από τα χειρότερα πρόσωπα της Ελλάδας προς τα έξω, καταστρέφοντας στην κυριολεξία των τουρισμό της χώρας.Οι τουρίστες δεν θα πούνε ας πάμε στη Σύρο γιατί εκεί δεν είναι Αθήνα. Οι τουρίστες μαθαίνουν ότι υπάρχει έκρηξη σε όλη την Ελλάδα. Δεν τους είδαμε όμως πουθενά όταν τα εθνικά μας συμφέροντα καταπατούνται. Όταν οι Σκοπιανοί θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες. Όταν οι Τούρκοι πολιορκούν καθημερινά το Αιγαίο μας και προσπαθούν να κερδίσουν εκτάσεις μας. Όταν οι Αλβανοί λένε ότι είναι πιο Έλληνες από εμάς.

Φανταστείτε για παράδειγμα αν με το "Σκοπιανό" είχαμε βγεί όλοι στους δρόμους, οι εικόνες θα ταξίδευαν και αυτές σε όλο τον πλανήτη και τότε θα ήταν προς όφελος μας και όχι εναντίον μας. Θα είχαμε εξηγήσει σε όλο τον κόσμο την αλήθεια και δεν θα ονομαζόταν το FYROM, Μακεδονία στους υπολογιστές, στους χάρτες, στα gps ... κ.λ.π. Και όταν θα βγαίναμε στους δρόμους όλοι οι Έλληνες, και όχι οι νέοι που έχουν συμφέροντα καταστρέφοντας τις περιουσίες των άλλων, όλοι εμείς όταν θα αντικρίζαμε τέτοιου είδους ταραξίες θα τους χειριζόμασταν χωρίς τη βοήθεια των αστυνομικών. Ακόμη και οι αστυνομικοί θα ήταν μαζί μας.

Καλό το σενάριο περί κοινωνικής έκρηξης των τελευταίων ημερών, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι οι Έλληνες μήπως είναι κάτι χειρότερο και πως θα το σταματήσουμε...Δεν μας κάνει καλό. Ας κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά, να δουλεύουμε σκληρά γιατί έρχονται μέρες που δεν θα είναι καθόλου εύκολες για μας. Όποιο κόμμα και αν είναι στην κυβέρνηση.

από Enimerwsi

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails