Καλώς ήρθατε

Οι κραυγές


Προχθές ένας αστυνομικός κινδύνεψε να πεθάνει έπειτα από επίθεση κουκουλοφόρων σε αστυνομική κλούβα. Πριν από μερικές ημέρες ένας ειδικός φρουρός πυροβόλησε και σκότωσε ένα μαθητή. Χθες επικυρώθηκε στο Εφετείο η καταδίκη κορυφαίου πολιτικού. Η καταδίκη στηρίχθηκε στη μαρτυρία δύο αστυνομικών, οι οποίοι δεν υπολόγισαν τους κινδύνους και έπραξαν αυτό που επέβαλε η συνείδησή τους.

Τα τρία αυτά περιστατικά δείχνουν το αυτονόητο. Υπάρχουν καλοί και κακοί αστυνομικοί. Υπάρχουν και αστυνομικοί που κινδυνεύουν αναίτια από ομάδες χούλιγκαν, που κραυγάζοντας φασιστικά συνθήματα μπορούν να φτάσουν στη δολοφονία ανθρώπων οι οποίοι απλώς φορούν στολή.

Η θαρραλέα στάση των δύο... αστυνομικών πρέπει να γίνει μάθημα για εκείνα τα παιδιά που παρασύρονται και υιοθετούν τις φασιστικές λογικές των χούλιγκαν. Στο λεωφορείο, κινδύνεψε να καεί ζωντανός ένας αστυνομικός. Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι εκείνος, που παρά τους κινδύνους κατήγγειλε την παρανομία. Κι αυτός δεν ήταν ούτε «μπάτσος» ούτε «γουρούνι» ούτε «δολοφόνος». Ηταν ένας άνθρωπος που απλώς έκανε καλά τη δουλειά του.
kathimerini

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails